ریاست اجرائیه افغانستان میگوید باید در گفتگوهای صلح منافع ملی و آجندای صلح حکومت وحدت ملی مد نظر گرفته شود.
ریاست اجرائیه افغانستان در عکسالعمل به نتایج نشست مسکو میگوید، در مذاکرات صلح باید تمامی ارزشها و دستآوردهای که در اثر قربانیهای زیادی حاصل گردیده حفظ شود.
امید میثم معاون سخنگوی ریاست اجرائیه روز پنجشنبه «۱۸ دلو ۱۳۹۷» به رادیو آزادی گفت که گفتگو و جستجو راه حل برای صلح حق هر افغان است، اما به شرطیکه منافع ملی در آن به مثابه خط سرخ در نظر گرفته شود.
او افزود:
"موقف ما این است زمانیکه با طالبان در مورد صلح صحبت میشود باید آجندای حکومت وحدت ملی، منافع ملی کشور، برخی ارزشها و دستآوردهای که در نتیجه قربانیها بدست آمده است مد نظر گرفته شود."
روزهای سه شنبه و چهار شنبه مسکو میزبان نشستی میان سیاسیون افغان نمایندههای طالبان بود.
این نشست با نشر یک قطعنامه نه مادهای که خروج همه قوتهای خارجی از افغانستان، ایجاد اصلاحات سیستماتیک در ادارات پس از صلح، خارج ساختن نامهای رهبران آنها از لیست سیاه و بررسی دوسیههای زندانیان طالب مبتلا به بیماریهای صعبالعلاج از مادههای مهم آن است، پایان یافت.
در این نشست همچنان توافق شده که نشست بعدی گفتگوی بینالافغانی در آیندۀ نزدیک در قطر برگزار خواهد شد.
حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان و شیر محمد عباس ستانکزی رئیس هیئت ۱۰ نفری طالبان نشست مسکو را موفق خوانده اند.
بیشتر در این باره: حامد کرزی و شیر محمد عباس ستانکزی نشست مسکو را کامیاب خواندندآقای کرزی در پایان نشست به خبرنگاران گفته که این مذاکرات امید بخش بوده است.
اما حکومت افغانستان که در نشست مسکو اشتراک نداشت در بارۀ نتایج آن از قبل اظهار بیباوری کردهاست.
هرچند ریاست جمهوری افغانستان تا کنون در مورد مواد قطعنامه نشست مسکو عکسالعمل تازه نداشته است، اما شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی رئیس جمهور در صفحه فیسبوکاش در مورد نوشته است جلسۀ برخی از سیاسيون افغان با طالبان که به دعوت فدراتیف روسیه در شهر مسکو برگزار گردید، یک بحث سیاسی و علمی در رابطه به صلح بود و اعلامیۀ که در پایان این جلسه به نشر رسید، خلاصۀ بحثهای دو روزۀ جلسه متذکره میباشد و نتیجۀ اجرائیوی در مورد صلح ندارد.
در عین حال محمد آصف صدیقی معاون دوم ولسی جرگه نیز میگوید که نشست مسکو یک نشست مشورتی بوده است.
او افزود:
"نشست مسکو جنبه مشورتی داشت و بیشتر یک حرکت سیاسی بود که انجام شد، به نظر من این نشست نفع خاصی ندارد."
آقای صدیقی تأکید دارد که در هر نشستی در رابطه به صلح باید نمایندۀ از حکومت و یا هم از شورای عالی صلح در آن حضور داشته باشد تا فیصلههای آن ضمانت اجرائیوی پیدا کند.
گزارش: آرزو غیاثی