هندو باوران و سیکهـهای افغانستان میگوید با از بین رفتن سران قومشان در انفجار دیروز جلالآباد، دیگر در این کشور سرپرست ندارند.
حمله دیروز در شهر جلالآباد این بار گروهی را هدف قرار داد که نه در حکومت سهم چندانی دارند و نه هم از سوی حکومت به آنان توجه صورت گرفتهاست.
هندو باوران و سیکهـهای افغانستان با آنکه خود را جدا از دیگر افغانها نمیدانند، اما حمله روز یک شنبه را پلان شده خوانده میگویند که از این بابت سخت در هراس اند.
نریندر سنگهـ رئیس اتحادیه سیکهـها و پسر اوتار سنگهـ یگانه نامزد سیکهـها برای ولسی جرگه روز دوشنبه «۱۱ سرطان ۱۳۹۷» به رادیو آزادی گفت که با از بین رفتن سران قومشان در حمله دیروز، دیگر در این کشور سرپرست ندارند.
Your browser doesn’t support HTML5
او افزود:
"هر قدر که ما عدالتخواهی کنیم هیچ است، چون اینجا افغانستان است تنها حرف زده میشود که ما برای شما این و آن را انجام میدهیم، اما نمیشود در حقیقت. ما تمام برزگان ما را از دست دادیم دیگر ما سران قوم و رئیس نداریم جز چند تن از دکانداران و شاگردان."
در نتیجۀ یک حمله انتحاری روز یکشنبه در شهر جلالآباد به شمول اوتار سنگهـ رئیس شورای سکهـ و هندوهای افغان و نامزد برای ولسی جرگه و راجیت سنگهـ معاون اول این شورا ۱۷ تن کشته و ۲۵ تن زخمی شدند.
در نتیجۀ یک حمله انتحاری بهشمول اوتار سنگهـ و راجیت سنگهـ ۱۷ تن کشته و ۲۵ تن زخمی شدند.
در این حمله دو تن از افغانهای مسلمان نیز کشته شدهاند.
بر اساس برخی گزارشها در جمع کشته شدهگان راویل سنگهـ و اقبال سنگهـ دو شخصیت دیگر معروف اجتماع سیکهـهای افغانستان نیز شامل اند.
این حمله علیه اهل هنود و سیکهـهای افغان بیسابقه دانسته شده و با عکسالعمل های زیادی مواجه شد.
عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه افغانستان امروز در آغاز جلسه شورای وزیران این حمله را جنایت برزگ دانسته و خواهان بازداشت عاملین آن شدهاست.
تعداد زیادی از افغانها از طریق صفحات شبکههای اجتماعیشان با اهل هنود و سیکهـهای افغان همدردی کرده اند.
عزیز خان هوتک در صفحه فیسبوکاش نوشته که عاجزترین و فقیرترین مردم ما را هدف حمله قرار دادند.
مجیب احساس نویسنده افغان نوشته است که حمله دیروز علیه سیکهـهای افغان نشان داد که جنگ جاری جنگ مذهب نه، بلکه جنگ علیه انسانیت است.
با این همه راحت گل زیارمل یکی از فعلان جامعه مدنی ننگرهار میگوید اهل هنود و سیکهـهای افغان رنگهای ننگرهار اند که با وجود محدودیتها و عدم توجه به آنان باز هم همیشه با مسلمانها همدردی داشته اند.
او افزود:
"آنان به خاطر ما به حدی مذهبشان را نرم ساخته اند که حتی برای امور مذهبی مسلمانها به روزهای خاصشان هم ارزش قایل نشدهاند. در روزه گذشته چون گرمی زیاد بود آنان هر دیگر در اطراف درمسالشان به مسلمانها شربت توزیع میکردند. سال گذشته پس از حمله چهارصد بستر فردای همان روز جشن هولی آنان بود، اما آنان به خاطر غمشریکی از آن جشن صرف نظر کردند."
آقای زیارمل افزود که شاید اهل هنود و سیکهـهای افغان از حمله دیروز هراس زده شده باشند، اما وی میگوید که این حمله در روابط کلتوری و رفت آمد آنان با دیگر افغانها هیچ تأثیر منفی نخواهد داشت.
گزارش: آرزو غیاثی