سازمان "OPCW" بحث در مورد حمله کیمیاوی مشکوک در سوریه را آغاز کرد

سازمان منع اسلحه کیمیاوی که مرکز آن در هاگ هالند است، بحث را در مورد حمله کیمیاوی مشکوک در سوریه آغاز کرده‎است که منجر به حمله بزرگ غرب بالای این کشور شد.

منابع دیپلوماتیک به خبرگزاری‌های بین‌المللی گفته‎اند که سازمان منع اسلحه کیمیاوی یا «OPCW» امروز در عقب درهای بسته در هاگ بحث‌ها را در مورد سوریه آغاز کرد.

این سازمان ۱۹۲ عضو دارد.

شیخ محمد بلال، نماینده بنگله‌دیش که ریاست شورای رهبری متشکل از ۴۱ عضو این سازمان را به عهده دارد، نشست امروز را به هدف بحث در مورد حمله کیمیاوی مشکوک در سوریه فرا خوانده‎است.

سوریه

پیش از این گفته شده بود که سفیران برخی از کشور‌های عضو سازمان منع اسلحه کیمیاوی به‌شمول بریتانیا، روسیه و فرانسه به هاگ رسیده‎اند.

در همین حال مفتشین این سازمان برای تحقیقات در مورد حمله مشکوک کیمیاوی در دوما، به سوریه رسیده‎اند و تا هنوز روشن نیست که این تحقیقات چی وقت آغاز خواهند شد.

انتظار می‎رفت که مفتشین سازمان منع اسلحه کیمیاوی به روز شنبه به شهرک دوما برسند، اما امریکا، بریتانیا و فرانسه اوایل صبح بر سوریه حمله کردند.

این مفتشین مؤظف شده‎اند تا در مورد گزارش‌ها در پیوند با استفاده از اسلحه کیمیاوی مشکوک هفتم اپریل تحقیق کنند.

این در حالیست که پس از حمله غرب بالای سوریه، تحولات اخیر هم گرم است.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه دیروز گفت دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا را تشویق کرده تا حضور نظامی امریکا در سوریه را ادامه دهد.

اما سارا سندرز، سخنگوی قصر سفید گفت ترمپ هنوز هم می‎خواهد تا نیروهای امریکایی را به زودی ممکن از سوریه بیرون کند.

ترزا می، صدراعظم بریتانیا به خاطر شرکت کشورش در حمله بالای سوریه با بحث‌های شدید در نشست اضطراری پارلمان بریتانیا مواجه‎است.

حمله صبح روز شنبه بالای مراکز مشکوک تولید اسلحه کیمیاوی سوریه بزرگترین و گسترده‌ترین واکنش غرب در برابر رژیم رئیس جمهور بشار اسد در جریان جنگ داخلی هفت ساله در سوریه گفته شده‎است.

این اقدام، خطر تقابل میان غرب و روسیه، متحد اصلی سوریه را به وجود آورد و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هشدار داد که این حمله منجر به بی‌نظمی خواهد شد.

اما واشنگتن به جای ادامه حمله‌ها علیه سوریه از تحریم‌های اقتصادی تازه علیه روسیه خبر داد.