قوماندان امنیه کابل، از آغاز روند تسلیمدهی مسئولیت امنیت دروازههای ورودی کابل از پولیس به اردوی ملی خبر میدهد.
هرچند پایتختنشینان، آرامش در کابل را احساس نمیکنند، اما مسئولان امنیتی میگویند که بهخاطر تأمین امنیت بهتر شهروندان، مسئولیت امنیت دروازههای کابل را به اردوی ملی میسپارند.
داوود امین قوماندان امنیه کابل در یک مصاحبه اختصاصی به رادیو آزادی گفت این روند یک هفته پیش آغاز شده و تا یک ماه تکمیل میشود.
این روند یک هفته پیش آغاز شده و تا یک ماه تکمیل میشود.
بهگفته وی، این اقدام بهخاطر دفع تهدیدات بلند امنیتی، موجودیت فساد در پولیس کابل و ایستادهگی در برابر زورمندان روی دست گرفته شدهاست.
او افزود:
"چهار دروازه فعلاً تسلیم شده، این روند ادامه دارد و نظر به تهدیدات بلند که موجود است نیاز بود تا اردو در اینجا فعالیت کند، به خاطریکه سلاح، وسایط و وسایل که توسط زورمندان و برخی افراد داخل کابل میشود، اردو قوتی است که توانایی ایستادهگی و جلوگیری آنرا دارد."
آقای امین این حرکت را بخش از پلان امنیتی شهر کابل میخواند.
وی گفت که کار بالای تکمیل شدن کمربند سبز و ایجاد کمربندهای آبی و زرد که تأمین امنیت شهر کابل و ولسوالی را شامل میشود، نیز جریان دارد.
بهگفته وی با تکمیل شدن این طرح، وضعیت امنیتی شهر کابل بهبود مییابد.
چگونگی ورود موتر بمبگذاری شده یا تجهیزات مخالفان مسلح از طریق دروازههای شهر کابل همیشه یکی از انتقادات شهروندان کابل بودهاست.
پیش از این سه دروازه عمومی ورودی به کابل، بدون دروازه ورودی شمال با ماشینهای بازرسی تخنیکی که میتواند از ورود هر نوع مواد انفجاری و اسلحه به داخل شهر جلوگیری کند، مجهز شدهاند.
بهگفته داوود امین، کابل در کنار چهار دروازه اصلی ورودی، ۱۲ راه موتر رو دیگر و ۲۶ راه فرعی پیادهرو نیز دارد.
کابل در کنار چهار دروازه اصلی ورودی، ۱۲ راه موتر رو دیگر و ۲۶ راه فرعی پیادهرو نیز دارد.
در همین حال شماری از کارشناسان نظامی میگویند، واگذاری مسئولیت امنیت دروازههای کابل به اردو، سبب ایجاد عدم هماهنگی میان نیرو ها میشود.
عتیقالله امرخیل یکی از این کارشناسان گفت که وظیفه اردو دفاع از تمامیت ارضی است نه چک کردن موترها.
او افزود:
"این وظایف را به اردو سپردن و در حقیقت یک بخش قوتهای نظامی را مصروف کردن یک پلان درست نیست، قوتها را تضعیف میکند، حد اقل در چهار دروازه یک کندک جابهجا خواهد شد، اما این کندک میتواند جنگ در یک ولسوالی را پیش ببرد."
آقای امرخیل میگوید که باید بالای پولیس سرمایهگذاری بیشتر شود و وسایل پیشرفته در اختیار شان قرار گیرد تا دروازهها را به درستی کنترول کنند.
گزارش: نورالله شایان