برنامه ملی بر ضد پولیو در افغانستان میگوید، آرزومند است تا این بیماری بطور کامل در سه تا پنج سال آینده در این کشور از بین برود.
بر اساس معلومات کمپایین ملی بر ضد پولیو، دوازه رویداد این بیماری در افغانستان تائید شده که پنج واقعه آن در کندهار، سه در ننگرهار، دو در هلمند و یک، یک واقعه در کندز و زابل بودهاست.
میوند احمدزی مسئول برنامه ملی افغانستان بر ضد پولیو در صحبت با رادیو آزادی گفت:
"امید ما اینست که تا ماه جولای سال ۲۰۱۸ میلادی دوران ویروس پولیو در افغانستان متوقف شود، به این معنی که بعد از آن تاریخ واقعات تازه به وقوع نخواهد پیوست."
سازمان صحی جهان (WHO) روز شنبه، کشور افریقایی گابن را که در آن واقعات پولیو دیده شده بود، پاک از این بیماری اعلان کرد.
سازمان صحی جهان توام با این اعلان، سلسله از سفارشات وقایوی را نیز برای کشور گابن ارائه کردهاست.
وزیر صحت عامه گابن گفتهاست، تدابیر وقایوی و احتیاطی حکومت ادامه خواهد داشت و از مردم این کشور خواستهاست تا به واکسین کردن کودکان شان ادامه دهند.
بیماری پولیو تقریباً در همه جهان از بین رفتهاست، اما صرف برخی واقعات آن در افغانستان و پاکستان دیده میشود.
میوند احمدزی مسئول برنامه ملی ضد پولیو میگوید، امیدوار است که این بیماری بطور کامل در سه سال تا پنجسال آینده در افغانستان از بین برود:
"در سه تا پنج سال دیگر به کمپاین ضد پولیو ادامه خواهیم داد، بعد از سه سال افغانستان بطور کامل از پولیو پاک اعلان میشود. برای آنکه یک کشور پاک از این بیماری اعلان شود، باید هیچ واقعه بیماری پولیو حد اقل در جریان سه سال در آن دیده نشود."
کمپاین پنج روزه واکسیناسیون پولیو در کابل، ولایات جنوب و جنوب غرب و سایر مناطق افغانستان که با خطر سرایت این بیماری مواجهاند، فردا آغاز میشود والی روز جمعه ادامه خواهد یافت.
میرجان راسخ مسئول مرکز آگاهی عامه برنامه ملی ضد پولیو میگوید، در جریان این کمپاین حدود شش میلیون کودک پنج ساله و کوچکتر از آن واکسین خواهند شد.
سازمان صحی جهان در سال ۱۹۸۸ میلادی اعلان کرد که بیماری پولیو ۹۹ درصد در سطح جهان از بین رفتهاست، این در حالیست قبل از آن در ۱۲۵ کشور جهان ۳۵۰ هزار مورد این بیماری گزارش داده شده بود.