وزارت فواید عامه میگوید، بر بنیاد فیصله شورای عالی اقتصادی به رهبری رئیس جمهور غنی، مسئولیت ترازوهای تناژ بلند از آنان به وزارت مالیه سپرده شدهاست.
این وزارت میگوید، برای جلوگیری از اخذ پول به گونه غیر قانونی، سرعت بخشیدن کارها و گرد آوری عواید از یک آدرس مشخص، مسئولیت این ترازوها در نه بندر به وزارت مالیه سپرده شدهاست.
سخنگوی این وزارت روز یکشنبه «۲۶قوس۱۳۹۶» گفت، بر بنیاد این فیصله، کار ۲۲ ترازوی تناژ بلند دیگر متوقف شدهاست.
مهدی روحانی در صحبت با رادیو آزادی گفت:
"مسئولیت نه ترازوی تناژ بلند در نُه بندر از وزارت فواید عامه به وزارت مالیه سپرده شدهاست، و حق الجریمه و حق الوزن ۲۲ ترازوی دیگر را ما نمیگیریم، نگهداری میکنیم و اما کنترول آنها در دست ما نیست؛ اما در هشت زون تیمهای سیار ما فعال استند که موترها را کنترول میکنند."
به گفته روحانی ۴۰ ترازوی تناژ بلند دیگر، به هدف اخذ مالیه اموال تجارتی در بنادر مهم، شاهراههای بزرگ و همچنان به گونه سیار، فعالیت دارند و نیز برای جلوگیری از انتقال کالاهای زیاد تجارتی، در شاهراههای بزرگ از این ترازوها کار گرفته میشود.
پیوسته گزارشهای از موجودیت فساد در ترازوهای تناژ بلند در شاهراههای بزرگ پخش شدهاند و از این رو است که عواید به گونه کامل گرد آوری نمیگردد و موترهای با تناژ بلند در شاهراهها برای رفت و آمد اجازه داده میشوند که این کار، سبب خراب شدن جادهها میگردد.
با این همه، نور گل منگل معین پیشین وزارت فواید عامه میگوید، با وجود تلاشها، هنوز هم در ترازوهای تناژ بلند در شاهراهها، دزدی صورت میگیرد.
وی میگوید، برای جلو گیری از ویران شدن شاهراههای بزرگ و فساد اداری، تمامی ترازوهای تناژ بلند باید در شاهراهها دیجیتلی شوند.
او افزود:
"حدود بیشتر از سی تروازوی تناژ بلند در افغانستان فعالیت دارد، باید سیستمی برای آن ساخته شود که تمامی اموال تجارتی از کابل مانیتورنگ شوند، کدام موتر آمد؟ چه اندازه اوراق برای وی داده شده؟ چه اندازه محصول داشته؟ آنچه که به راننده داده میشود، باید به مرکز کنترول برده شود، با ایجاد این سیستم، کسی نمیتواند دزدی کند."
منگل افزود، اگر از فساد در ترازوهای تناژ بلند جلوگیری گردد، از یک سو به عواید گمرکها افزود میشود و از سوی دیگر، از ویران شدن جادهها و شاهراهها جلوگیری میگردد.
گزارش: نظیفه محبوبی