"نی": ۶۰ درصد خبرنگاران از بررسی قضایای خشونت در برابر خودشان منصرف شده‌اند

نتیجۀ یک سروی "نی" یا اداره حمایت از رسانه‌های آزاد افغانستان نشان می‌دهد که ۶۰ درصد خبرنگاران از دنبال کردن قضایای خشونت در برابر خودشان منصرف شده‌اند.

پس از آن‌که حکومت تصمیم بر این گرفت تا قضایای خشونت در برابر خبرنگاران دنبال گردد، اکنون شماری از این خبرنگاران حاضر نیستند این قضایا به بررسی گرفته شود.

"نی" یا اداره حمایت از رسانه‌های آزاد افغانستان می‌گوید، در سروی تازه دریافته است که پس از دنبال قضایای خشونت در برابر خبرنگاران، تهدید‌ها در برابر آنان بیشتر شده‌است.

مجیب خلوتگر رئیس اجرائیه "نی" روز پنجشنبه «۱۶ قوس ۱۳۹۶» در کابل به خبرنگاران گفت که اکنون ۶۰ درصد این خبرنگاران برای این که به درد سرهای بیشتری گرفتار نشوند، از بررسی قضایای‌شان پا بیرون کشیده‌اند.

مجیب خلوتگر

او افزود:

"امروز ما شاهد این هستیم که خبرنگاران در قلب شهر کابل مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند و این موارد بیشتر هم شده‌است. خواست ما از حکومت این است که حد اقل تضمین و تأمین امنیت خبرنگاران را که ما نیاز داریم بدهد."

"نی" در سروی‌اش دریافته است که ۵۶ درصد دیگر خبرنگاران به علت بی‌باوری به نهادهای عدلی و قضایی از دنبال قضایای خشونت در برابر خودشان منصرف شده‌اند و ۴۴ درصد دیگر باز هم خواهان بررسی قضایای خشونت در برابر‌ شان هستند.

اداره حمایت از رسانه‌های آزاد افغانستان یا "نی" می‌گوید، در ماه سنبله سال روان خورشیدی حکومت قضایای خشونت در برابر خبرنگاران را پس از سال‌ها تأکید نهادهای دفاع از خبرنگاران بازگشود و تا همان ماه ۱۷۰ مورد این قضایا بررسی و رسیده‌گی شده‌است.

Your browser doesn’t support HTML5

خبرنگاران زن و تهدیدهای روزمره در افغانستان

"نی" گفته بود که در این قضایای خشونت و تهدید خبرنگاران، طالبان، شماری از مقام‌های محلی، مسئولان حکومتی، برخی از مقام‌های امنیتی و نماینده‌گان مردم در ولسی جرگه دخیل بوده‌اند.

اکنون مجیب خلوتگر می‌گوید، عقب‌گرد به علت هراس از افزایش تهدیدها از سوی عاملان خشونت در برابر خبرنگاران، بر تمامی تلاش‌های ۱۰ ساله نهادهای دفاع از حقوق خبرنگاران در این زمینه سایه افگنده‌ است.

دوا خان مینه پال

اما دوا خان مینه‌پال معاون سخنگوی رئیس جمهور به این همه نگرانی‌ها چنین پاسخ می‌دهد:

"حکومت افغانستان کمیته مصونیت خبرنگاران و ژورنالیستان را ایجاد کرده‌است که در رأس آن آقای دانش معاون دوم رئیس جمهور قرار دارد، تمامی موارد خشونت در برابر خبرنگاران در آن مورد بررسی و رسیده‌گی قرار می‌گیرد و در جریان بررسی قضایای خشونت به مصونیت آنان توجه خاص می‌شود."

فواد نصیری یکی از خبرنگاران می‌گوید، اگر برای خبرنگاران از سوی حکومت تضمین داده نشود تا بتوانند قضایای خشونت در برابر خود شان را دنبال کنند و عاملان خشونت که اکنون به تهدید بیشتر خبرنگاران می‌پردازند، محاکمه نگردند، این به یک فرهنگ مبدل شده و صدای آزادی بیان نیز خاموش خواهد شد.

گزارش: نظیفه محبوبی