در حالی که شماری از اعضای حکومت پیشین افغانستان انتقادهای را به آدرس حکومت کنونی مطرح میکنند، رئیس اجرائیه میگوید کسانی که چند روزی از قدرت بیرون ماندهاند، باید حوصله داشته باشند.
عبدالله عبدالله میگوید، یگانه راه برای تعیین سرنوشت، برگزاری انتخابات است نه برگزاری لویه جرگه یا ایجاد حکومت موقت.
وی روز دو شنبه «۰۶ قوس ۱۳۹۶» در آغاز نشست شورای وزیران خواهان حوصلهمندی کسانی شد که بهگفته وی، در تلاش این اند تا بهگونه غیر قانونی به قدرت برسند.
عبدالله گفت، برگزاری لویه جرگه عنعنوی و ایجاد حکومت موقت نمیتواند مشکلات را حل کند.
وی همچنان گفت، انتظار این است تا سیاستمداران بهگونه سالم سیاست کنند و برای مطرح کردن خود از هر راه استفاده نکنند.
آقای عبدالله افزود:
"راه تعیین سرنوشت انتخابات است، بقیه راههای بدیل که پیشنهاد میشوند مانند برگزاری لویه جرگه عنعنوی و حکومت موقت، مشکلات را حل کرده نمیتواند. تقاضای ما از سیاسیون این است تا سیاست سالم را در پیش گیرند و صبر چند روز دور بودن از حکومت را هم داشته باشند."
عبدالله گفت، مبارزه با فساد از خواستهای جدی حکومت و مردم است و از عملکردهای حکومت در این راستا باید استفاده سیاسی نشود.
وی تأکید کرد که مردم و چهرههای سیاسی حق مبارزه را دارند و باید منافع ملی در نظر گرفته شوند.
بهگفته وی از خواستهای که قابلیت تحقق را ندارد، باید دوری شود.
رئیس اجرائیه هرچند از کسی نام نگرفت، اما پیش از این حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان خواهان برگزاری لویه جرگه عنعنوی شده بود.
در کنار این، شماری از اعضای تیم حامد کرزی حکومت فعلی را غیر مشروع و قانون شکن خوانده و گفتهاند باید برای حل مشکلات، حکومت موقت ایجاد شود.
رنگین دادفر سپنتا مشاور پیشین امنیت ملی افغانستان روز یکشنبه در یک نشست گفته است، حکومت فعلی با عدم مشروعیت و فاجعه سیاسی روبهرو است.
در همین حال هیئت اداری مشرانو جرگه افغانستان میگوید، به منتقدین حکومت لازم است تا منافع ملی را در نظر بگیرند.
محمد آصف صدیقی معاون دوم این جرگه روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت، حکومت قبلی هم با مشکلاتی روبهرو بود، اما هیچکس برای بدیل آن حکومت دست به کار نشد.
او افزود:
"بعضی از دوستها که گلهمند اند به جای اینکه نظام را حمایت کنند تخریب میکنند، کسانی که اعتراض دارند باید بهگونه مشترک از نظام حمایت کنند، در شرایط حساس اینگونه خواستها به خیر کشور نیست."
با این همه برخی کارشناسان افغان به این باور اند تا زمانیکه در این باره نقاط منافع مشترک تعریف و به میان نیاید، مشکلات موجود حل نخواهند شد.
حکمتالله حکمت یکی از این کارشناسان به رادیو آزادی گفت، منتقدین باید به جای خواستهای غیر قانونی، پیشنهادهای شان را برای پیدا کردن راه حل، مطرح کنند.
گزارش: نصرت پارسا