انستتیوت اقتصاد و صلح که در شهر سیدنی در آسترالیا مستقر است میگوید، تلفات ناشی از حملات تروریستی در جهان در مقایسه با سال ۲۰۱۴ میلادی که در بلندترین سطح آن قرار داشت، ۲۲ درصد کاهش یافتهاست.
مهمترین دریافت مثبت فهرست "جهانی تروریزم ۲۰۱۷ میلادی" که توسط این انستتیوت نشر شد نشان میدهد که تلفات ناشی از حملات تروریستی کاهش یافته و تعداد آن ۲۵۶۷۳ تن در سطح جهان بودهاست.
بر اساس این فهرست، تروریزم در کشورهای مانند افغانستان، پاکستان، عراق، سوریه و نایجریا که در محراق حملات تروریستی قرار داشتهاند و از جملۀ پنج کشوری اند که از تروریزم بیشتر متأثر شدهاند، نیز بهطور قابل ملاحظه کاهش یافتهاست.
در فهرست جهانی تروریزم ۲۰۱۷ میلادی "انستتیوت اقتصاد و صلح" گفته شدهاست، تصویر تروریزم در افغانستان مغلقتر است.
در حالیکه طالبان حملات تروریستی، بهطور خاص بر ضد افراد ملکی را در سال ۲۰۱۶ میلادی کاهش دادند، اما جنگ متعارف مسلحانه با حکومت این کشور را شدت بخشیدهاند.
بر اساس این فهرست، در سال ۲۰۱۶ میلادی طالبان مسئول حدود ۱۸ هزار کشتۀ مرتبط با جنگها بودهاند که تعداد آن ۷۰۰ تن نسبت به سال ۲۰۱۵ بیشتر است.
این گروه همچنان از ماه اپریل ۲۰۱۷ به اینسو کنترولشان را بر ولسوالیهای افغانستان افزایش دادهاند و ۲۹ درصد از جمله ۳۹۸ ولسوالی و ۱۱ درصد قلمرو این کشور را در کنترولشان دارند.
در این فهرست افغانستان از لحاظ تلفات ناشی از تروریزم بعد از عراق در ردیف دوم در سطح جهان قرار دارد.
این در حالیست که تعداد آن نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد کاهش را نشان میدهد.
در فهرست انستتیوت اقتصاد و صلح بیشترین تغییر مثبت در نایجریا صورت گرفتهاست و تلفات حملات گروه بوکو حرام در سال ۲۰۱۶ میلادی ۸۰ درصد کاهش را نشان میدهد.
بر اساس این فهرست، اما تلفات حملات گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در سال ۲۰۱۶ میلادی ۴۹ درصد افزایش داشته و بیشترین تلفات در عراق بوده که ۴۰ درصد افزایش را نشان میدهد.
گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) که در میدانهای جنگ در سوریه و عراق متحمل شکست شده، از شدت ناامیدی حملات انتحاری و تروریستی را بالای افراد ملکی افزایش دادهاست.
انستتیوت اقتصاد و صلح در فهرست "جهانی تروریزم ۲۰۱۷ میلادی" میگوید، در اروپا و سایر کشورهای توسعه یافته فعالیتهای داعش به سوی منفی گرایش داشتهاست.
سال ۲۰۱۶ میلادی برای کشورهای عضو سازمان مشارکت و توسعه (OECD) از سال ۱۹۸۸ به اینسو مرگبارترین سال از لحاظ تروریزم بود.
با آنکه این فهرست، حملات ۱۱سپتمبر و کشورهای ترکیه و اسرائیل را از این بررسی مستثنی قرار دادهاست، اما از سال ۲۰۱۴ میلادی به اینسو حملات در کشورهای عضو سازمان (OECD)، به رهبری و تشویق گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) صورت گرفتهاند.
تعداد این حملات در سال ۲۰۱۶ میلادی ۶۸ حمله بود، در حالیکه حملات به رهبری و تشویق داعش در اینکشور ها در سال ۲۰۱۵ میلادی ۳۲ حمله بودهاست.
در سال ۲۰۱۵ میلادی صدمه تروریزم روی اقتصاد جهان ۸۴ میلیارد دالر امریکایی بود، اما در سال ۲۰۱۶ این صدمه اندکی کمتر است و یک درصد ۱۴.۳ تریلیون دالر اقتصاد جهان را تشکیل میدهد.