کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان به سلسله برگزاری نشستهای علنی جهت بررسی مراکز رأیدهی ارزیابی شده در ولایات کشور دومین نشست علنیاش را برگزار کرد.
کمیشنران این کمیسیون در نشست علنی روز دوشنبه « ۲۲ عقرب ۱۳۹۶» روی مراکز رأیدهی ارزیابی شده در ۱۱ ولایت بحث کرده و از جمله مراکز رأیدهی در ۹ ولایت را مورد تصویب قرار دادند.
وسیمه بادغیسی یکی از کمیشنران این کمیسیون نتایج بررسی دومین نشست علنی کمیسیون را این گونه اعلام کرد:
"ولایات مورد تصویب عبارت از ارزگان، بغلان، پروان، زابل، هلمند، فاریاب،کنر، غور، بدخشان میباشند، مجموعاً ۱۸۵۰ مرکز مورد تصویب امروز جلسه کمیسیون مستقل انتخابات است و تأکید میکنم که ولایت میدان وردک و کندهار هم در جلسه بعدی مورد بررسی قرار میگیرد."
در دومین نشست علنی بررسی کمیسیون مستقل انتخابات مراکز رأیدهی ولایتهای، بدخشان، غور، ارزگان، زابل، کندهار، هلمند، فاریاب، کنرها و میدان وردک به شمول ولایات پروان و بغلان که در نشست علنی اول از تصویب بازمانده بودند، مورد بررسی قرار گرفت.
در نشست علنی نخست این کمیسیون که در آن مراکز رأیدهی ارزیابی شدۀ ده ولایت مورد بررسی قرار گرفته بودند، هفت ولایت آن تصویب گردیده بود.
گلاجان عبدالبدیع صیاد سخنگوی این کمیسیون گفت که در نشست علنی نخست ۹۸۰ مرکز رأیدهی ارزیابی شده، تصویب گردیدند.
به اساس معلومات این کمیسیون در دو نشست علنی در ۱۶ ولایت کشور بیش از ۲۸۰۰ مرکز رأیدهی ارزیابی شده مورد تصویب قرار گرفتهاند.
نشست علنی بررسی مراکز رأیدهی ارزیابی شده در ولایات افغانستان در حالی صورت میگیرد که قبل از این شماری از نهادهای ناظر انتخابات از کُندی کار مسئولان این کمیسیون انتقاد کرده و نسبت به برگزاری انتخابات آینده ابراز شک و تردید کردهاند.
به اساس اعلام کمیسیون مستقل انتخابات، قرار است انتخابات ولسی جرگه و شوراهای ولسوالیها به تاریخ ۱۶ سرطان سال ۱۳۹۷برگزار گردد.
از سوی هم مسئولان بنیاد انتخابات آزاد و عادلانۀ افغانستان یا "فیفا" برگزاری نشستهای علنی از سوی این کمیسیون را یک قدم نیک دانسته اما تأکید میکند که چگونگی افزایش و کاهش مراکز در ولایات باید روشن گردد.
یوسف رشید رئیس اجرائیوی این نهاد در مورد به رادیو آزادی گفت:
"در کل این یک اقدام نیک است اما از لحاظ قانونی، تخنیکی و محتوا ما در آن مشکل را میبینیم، ما در این مورد پیشنهادات خود را به کمیسیون سپردهایم و منتظر جواب آن میباشیم باید در هر یک از ولایات دلایل افزایش و کاهش مراکز روشن گردد."
بررسی مراکز رأیدهی ارزیابی شده در حالی از سوی کمیسیون مستقل انتخابات آغاز شدهاست که به اساس معلومات این کمیسیون مراکز رأیدهی ۳۲ ولسوالی در کشور بهخاطر تهدیدات امنیتی از ارزیابی باز ماندهاند.
جاوید حسن زاده