کمیسیون انتخابات: طرح لیست رأی دهنده‌ها به شکل کاغذی تکمیل شده‌است

کمیسیون مستقل انتخابات می‌گوید که طرح ترتیب لیست رأی دهنده‌ها به شکل کاغذی تکمیل شده‌است.

رئیس دارلانشای کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان می‌گوید به دلیل این که بحث برقی سازی ترتیب لیست رأی دهنده‌ها به درازا کشید، از همین‌رو روی طرح ترتیب این لیست به شکل کاغذی نیز کار کرده‌اند.

امام محمد وریماچ رئیس دارلانشای این کمیسیون روز جمعه "۱۹ عقرب ۱۳۹۶" به رادیو آزادی گفت به‌خاطر این که انتخابات در زمان معین برگزار شود، این طرح را ترتیب کرده‌اند.

آقای وریماچ افزود که این طرح تکمیل شده و در هفته پیشرو بعد از تصویب کمیسیون به حکومت و جامعه جهانی فرستاده می‌شود.

امام وریماچ

او افزود:

"کمیسیون مستقل انتخابات از این که وقت را از دست ندهد، روی ترتیب لیست رأی دهنده‌ها به شکل سنتی یا کاغذی کار کرد، برنامه کاری از سوی دارالانشا ترتیب شده و در هفته پیشرو بعد از تصویب کمیسیون به حکومت و جامعه جهانی شریک خواهد شد."

آقای وریماچ می‌گوید که در شانزده سال گذشته این نخستین باری است که لیست رای دهنده‌ها ترتیب می‌شود.

"در شانزده سال گذشته این نخستین باری است که لیست رای دهنده‌ها ترتیب می‌شود."

کمیسیون مستقل انتخابات می‌گوید که با استفاده از این لیست، فهرست رأی دهنده‌ها مشخص می‌شود و رأی دهنده‌ها به یکی از مراکز رأی دهی وصل می‌شوند که این موضوع شفافیت پروسه را تضمین می‌کند.

بحث برقی سازی لیست رأی دهنده‌ها حدود ۴ ماه پیش به حکومت فرستاد شد.

به گفته مسئولان این کمیسیون، روند تدارکات برقی سازی لیست رأی دهنده‌ها بار دیگر به داوطلبی گذاشته شده و احتمالاً چند ماه دیگر را در بر گیرد.

کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان زمان برگزاری انتخابات ولسی جرگه و شورای‌های ولسوالی‌ها را ۱۶سرطان سال آینده هجری شمسی اعلام کرده‎است.

در همین حال یوسف رشید رئیس اجرایوی فیفا یا موسسه انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان هر چند از این اقدام کمیسیون می‌ستاید اما می‌گوید که لیست کاغذی نمی‌تواند شفافیت را تضمین کند.

یوسف رشید

او افزود:

"قدم نیک است اما با توجه با این که چقدر می‌تواند عملی باشد ما نگرانی داریم، ما تشویش داریم که نشود خدای نا خواسته عوض کارت‌های تقلبی سابقه، تذکره‌های تقلبی در بحث ثبت نام و انتخابات به‌وجود آید."

انتخابات افغانستان در گذشته با ادعاهای از تقلب و تخطی به همراه بوده‎است، از همنیرو کمسیون انتخابات تلاش کرد تا نظام انتخاباتی را الکترونیکی سازد.

اما آقای رشید به این باور است که مداخله غیر مستقیم حکومت سبب شد تا روند برقی سازی پروسه با چالش روبه‌رو شود.

گزارش: نورالله شایان