توافق جهموری‌خواهان در کانگرس روی تحریمات تازه امریکا بالای روسیه

رهبران جهموری‌خواهان در کانگرس امریکا گفته‎اند، به توافقی دست یافته‎اند که راه را برای وضع تحریم‎های جدید بالای روسیه هموار کرده‎است، همچنان صلاحیت رئیس جمهور دونالد ترمپ را در کاهش این تحریم‎ها کم می‎کند.

لایحه جدید وضع تحریم‎ها بالای روسیه، ایران و کوریای شمالی به تاریخ ۲۵ جولای توسط مجلس نماینده‎گان ایالات متحده تصویب و بعد هم به مجلس سنای امریکا فرستاده شد.

این لایحه در مجلس سنا با مخالفت کسانی روبه‌رو شد که با ضمیمه ساختن وضع تحریم‎ها بالای کوریای شمالی با لایحه مجلس سنا مخالف بودند.

در لایحه سنا صرف بالای وضع تحریم‎های بالای روسیه و ایران تمرکز شده بود.

باب کارکر (Bob Corker) رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای امریکا بعد از بحث با رهبران کانگرس گفت، با اعلان رسیدن به یک توافق مسرور است که زمینه را برای ارسال این مصوبه برای رئیس جمهور فراهم می‎کند.

در جریان روز مسئله مقاومت در برابر وضع تحریم‎ها بالای کوریای شمالی، نگرانی را در مورد سرنوشت این لایحه به وجود آورده بود، ولی سناتور باب کارکر گفت از مخالفت دست می‎کشد.

وزیر خارجه روسیه گفت، این لایحه می‌تواند، در روابط سیاسی و دیپلوماتیک بین دو کشور دشواری‎های را به وجود بیاورد.

اگر این لایحه توسط دونالد ترمپ توشیح شود، تحریم‎های که توسط اداره رئیس جمهور سابق امریکا بارک اوباما بالای روسیه وضع شده‎است، جنبه قانون را به خود خواهد گرفت.

در این لایحه مادۀ هم وجود دارد که اگر قصر سفید بخواهد که تحریم‎ها بالای روسیه را کاهش دهد، این تصمیم به تصویب کانگرس این کشور نیاز خواهد داشت.

با آنکه قصر سفید خواستار آوردن برخی تغییرات در این لایحه است، ولی تا حال نگفته که قصر سفید آن را ویتو خواهد کرد.

قصر سفید گفته‎است که از وضع تحریم‎های شدید بالای روسیه، ایران و کوریای شمالی حمایت می‎کند.

این در حالیست که سرگی ریباکوف معاون وزیر خارجه روسیه دیروز به آژانس خبری انترفکس این کشور گفت، این لایحه می‎تواند، در روابط سیاسی و دیپلوماتیک بین دو کشور دشواری‎های را به وجود بیاورد.

دمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهور روسیه


دمیتری پسکوف (Dmitry Peskov) سخنگوی رئیس جمهور روسیه با اشاره به این لایحه، ۲۶ جولای به خبرنگاران گفت:

"شیوه برخورد با این لایحه بعد از ارزیابی شکل خواهد گرفت و تصمیم در مورد این‎که چگونه به آن عکس‌العمل نشان داده شود را رئیس جمهور کشور ولادیمیر پوتین اتخاذ خواهد کرد."

حسن روحانی رئیس جمهور ایران نیز دیروز در برابر این تصمیم امریکا عکس‌العمل نشان داده گفت، تهران در این مورد بدون پاسخ باقی نخواهد ماند.

روحانی بیست و ششم جولای در اجلاس کابینه این کشور در تهران گفت:

"اگر دشمن بخشی از عهد را زیر پا گذاشت، ما هم بخشی را زیر پا می‎گذاریم، اگر همه عهد را زیر پا گذاشتند، ما همه عهد را زیر پا می‎گذاریم."

حمایت هر دو مجلس کانگرس امریکا از لایحه جدید، بالای ترمپ فشار خواهد آورد تا آن را توشیح کند.

دونالد ترمپ به دلیل ادعای این که روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ میلادی امریکا مداخله کرده‎است، تحت فشار قرار دارد.