وزیر انرژی و آب افغانستان میگوید که از تلاشهای حکومت بخاطر مدیریت منابع آب در کشور باید حمایت کامل صورت گیرد.
علی احمد عثمانی روز دو شنبه در نشست استماعیه ولسی جرگه با اشاره به اهمیت آب گفت که همسایهها از دیپلوماسی ابزاری آب نه بلکه از دیپلوماسی علمی استفاده کنند.
وزیر انرژی و آب افغانستان میگوید که کار پروژه سازی حدود ۴۰ بند آب تکمیل شدهاست.
علی احمد عثمانی که روز دوشنبه در نشست استماعیه ولسی جرگه روی اهمیت آب سخن میزد گفت حکومت افغانستان تلاش دارد تا آب را مدیریت کند و ازین اقدامات باید در داخل حمایت صورت گیرد.
او افزود:
"باید از برنامه مدیریت منابع افغانستان حمایت جدی شود این فرق نمیکند که کی وزیر این وزارت باشد وزیر انرژِی و آب بدون صلاحیت و حمایت به هیچ عنوان کار کرده نمیتواند."
آقای عثمانی افزود که به اساس مطالعات تازه انجام شده افغانستان ۴۹ میلیارد معکب آب سطحی دارد اما معلومات در مورد آبهای زیر زمینی تا حال تکمیل نشدهاست.
وزیر انرژی و آب افغانستان همچنان گفت که به علت استفاده نادرست آب در ایران و مشکلات محیط زیستی، این کشور به کمبود آب رو به رو میباشد و نباید ایران از دیپلوماسی ابزاری آب کار گیرد.
به گفته وی ایران با افغانستان به گونه مشترک از حوزههای آب کنترول کرده و دهها بند را بالای آن احداث نمودهاست.
این در حالیست که حدود دو نیم هفته قبل حسن روحانی رئیس جمهور ایران در یک کنفرانس بین المللی در تهران گفته بود که در برابر ساخت بندهای کمال خان، سلما و کجکی بی تفاوت مانده نمیتواند.
این اظهارات حسن روحانی عکس العمل های تند حکومت افغانستان، حلقات و شخصیتهای سیاسی، جامعه مدنی و مردم را درپی داشت.
عبدالروف ابراهیمی رئیس ولسی جرگه پس از اظهارات وزیر انرژی و آب گفت که با توجه به منافع ملی از تلاشهای حکومت بخاطرمدیریت منابع آب در کشور حمایت میکند.
او افزود:
"ما به نمایندهگی از ولسی جرگه در دفاع از منافع ملی کشور بخاطر مدیریت بهتر منابع آبی افغانستان که سرمایه ملت است از خواستهای وزیر صاحب انرژی و آب حمایت میکنیم."
کارشناسان بخش حقوق به این باور اند که حکومت افغانستان حق مدیریت آب هایش را داشته و اظهارات اخیر حسن روحانی رئیس جمهور ایران درین خصوص یک مداخله آشکار شمرده میشود.
جاوید حسن زاده