به دنبال ادعای شرکت هوایی کام ایر مبنی بر جلوگیری از نشست یکی از طیارههای این شرکت در ولایت بامیان، مسئولان محلی در این ولایت از بازداشت هشت تن از مسئولان امنیتی خبر میدهند.
به گفته این مسئولان، در میان بازداشت شدهها، آمر حوزه اول امنیتی که پسر عبدالرحمان شهیدانی عضو ولسی جرگه نیز شامل است.
با این حال نجیب دانش معاون سخنگوی وزارت داخله افغانستان روز چهار شنبه قبل از اظهارات مقامات محلی به رادیو آزادی گفته بود، هیئتی که از جانب وزارت امور داخله در پیوند به این رویداد موظف شده، بررسیها در این باره را آغاز کرده و احتمالا پنج تا شش تن دیگر نیز تحت نظارت پولیس قرار گیرند.
او افزود:
"بر اساس معلومات ابتدایی، ما آمر حوزه اول پولیس بامیان (پسر عبدالرحمان شهیدانی) و قوماندان میدان هوایی بامیان را زیر نظارت گرفتیم، هیئت تحقیقات را آغاز کرده و احتمال میرود بین پنج تا شش نفر دیگر که گفته میشود محرک این قضیهاند، زیر نظارت گرفته شوند که بیشتر شان پولیس اند."
شرکت هوایی کام ایر گفتهاست، عبدالرحمان شهیدانی عضو ولسی جرگه روز سه شنبه به دلیل نا وقت آمدن به میدان هوایی بین المللی حامد کرزی زمانی که از پرواز کابل _ بامیان باز ماند، به برخی مسئولان امنیتی و طرفدارانش در بامیان دستور داد تا مانع نشست این طیاره با بیش از ۳۰ سر نشین در ولایت بامیان شوند.
صمد عثمان صمدی جنرال دایرکتر شرکت هوایی کام ایر میگوید، طیاره این شرکت به دلیل انداختن سنگ به خط رنوی به بامیان نشست نکرد و دوباره به کابل برگشت.
به گفته وی، عبدالرحمان شهیدانی و غلام حسین ناصری دو عضو ولسی جرگه به عنوان کسانی که محرک این رویداد اند، دیگر نمیتوانند در سفرهای داخلی و خارجی از طریق شرکت هوایی کام ایر، سفر کنند.
او افزود:
"امکان داشت هنگام نشست طیاره این افراد (طرفداران عبدالرحمان شهیدانی) داخل میدان شوند، در آن وقت حادثه کلانی به میان میامد، مثلاً یا افراد که داخل میدان آمده بودند با طیاره تصادم میکردند و از بین میرفتند و سنگهای که در خط رنوی انداخته شده بود باعث میشد که طیاره را از بین میبرد."
مسئولان در کام ایر نوارهای صوتی را در اختیار ما قرار دادند که در آن عبدالرحمان شهیدانی گفتهاست، این کارش یک تابو شکنی بوده و باید وی را مردم بشناسند.
در همین حال ولسی جرگه افغانستان این کار عضو این جرگه را خلاف قانون میخواند.
عبدالروف ابراهیمی رئیس ولسی جرگه در نشست عمومی روز چهار شنبه این جرگه گفت:
"در مورد وکیل صاحب که طیاره را در حال پرواز خواهان توقف شده این کار به دور از انصاف است، پرواز شرایط خاص خود را دارد و نباید ما با استفاده از نفوس و صلاحیت که داریم سو استفاده کنیم و این خلاف قانون است."
در این رویداد مهم تر اینکه، طیاره شرکت هوایی کام ایر پس از برگشت از بامیان به کابل، دوباره به بامیان رفته اما این بار عبدالرحمان شهیدانی عضو ولسی جرگه نیز در جمع سرنشینان آن بودهاست.
تلاش کردیم دراین باره نظر عبدالرحمان شهیدانی و غلام حسین ناصری دو عضو ولسی جرگه را نیز داشته باشیم اما موفق نشدیم.
نصرت پارسا