یک گروه پانزده نفری فعالین مدنی و حقوق زنان پاکستان به کابل آمدهاست تا در باره راههای تأمین صلح با فعالین زن در افغانستان، صحبت کند.
در ادامه تأکیدها بر نقش زنان در پروسه صلح، معاون شورای عالی صلح میگوید، قربانیان اصلی افراطیت و تروریزم زنان اند و بههمین اساس، زنان میتوانند در پروسه صلح نقش تأثیر گزار بازی کنند.
حبیبه سرابی در سمیناری که به همین مناسبت در کابل برگزار شده بود گفت، زنان میتوانند در آوردن صلح در هر دو کشور همکاری کنند و نقششان در این عرصه، بسیار مهم میباشد.
خانم سرابی بیان داشت:
"ما در حال حاضر در هر دو کشور افراطیت را میبینیم و قربانیان افراطیت زنان اند، زنانیاند که اعضای خانوادهشان را از دست میدهند و به همین اساس کوششهای شان برای آوردن صلح بسیار مهم است."
شمار زنان فعال پاکستانی که به کابل آمدهاند به پانزده تن میرسد.
این سمینار برای چهار روز از سوی مؤسسه "برابری برای صلح و دموکراسی" در افغانستان به راه انداخته شدهاست.
پیش از این هم شماری از فعالین مدنی پاکستان در دیدار با اعضای شورای ملی افغانستان، در باره تأمین صلح و راههای رسیدن به آن، دیدار و ملاقات کرده بودند.
این در حالیست که اخیراً، بی بی گل غنی، بانوی اول افغانستان در مصاحبه با رادیو آزادی بر نقش زنان در روند صلح، تأکید کرده بود که این اظهارات را در چهارمین سمپوزیم ملی زنان افغان نیز مطرح کرد.
هیئت گروهی از فعالین مدنی و حقوق زنان پاکستان میگوید، در شرایط فعلی به مردم افغانستان و پاکستان ضرور است تا برای تأمین صلح، تلاش مشترک کنند.
گلالی اسماعیل به نمایندگی از زنانیکه از پاکستان به کابل آمدهاند گفت، درد زنان هر دو کشور یکی است و میتوانند برای آوردن صلح، همدست شوند.
او افزود:
"ما میخواهیم در منطقه با امنیت یکجا شویم، چون امنیت افغانستان و پاکستان به همدیگر رابطه دارد، امنیت زمانی میاید که زنان دو کشور برای تأمین امنیت، دست به دست هم دهند."
قابل یادآوریست که اخیراً یک هیئت پارلمان پاکستان نیز به کابل سفر کرده بود که این هیئت بیشتر بالای مسایل مربوط به صلح تأکید کرده بود، اما با گذشت نزدیک به یک ماه از این سفر تا هنوز نتیجه عملی از این سفر به دست نیامدهاست.
در سالهای گذشته نیز شماری از نمایندهگان زن در پارلمان پاکستان با نمایندهگان زن در شورای ملی افغانستان در کابل و اسلامآباد در باره تأمین صلح در افغانستان و پاکستان دیدار و ملاقات کرده بودند که نتایج این دیدارها هم مشخص نشدهاست.
وزارت امور زنان افغانستان میگوید، برای آوردن صلح در افغانستان و پاکستان، تنها راه اندازی محافل، کافی نیست.
سپوژمی وردک، معین این وزارت روز یکشنبه در سمینار که به اشتراک فعالین مدنی افغانستان و پاکستان برگزار شده بود گفت، برای تأمین صلح باید تصامیم چنین سمینارها، جنبه عملی پیدا کند.
وردک افزود:
"به گمان من چنین کنفرانسهای مشترک نتایج خوب میدهد در صورتیکه در آخر سخن پلان عملی داشته باشیم، کسانی که برای عملی کردن نتایج این نشستها مسئولیت میگیرند باید مشخص شود، در کل باید تصامیم چنین نشستها عملی شود."
خانم وردک همچنان خطاب به اشتراک کنندهگان این سمینار گفت، تا زمانی که ریشه جنگ مشخص نشود و در برابر آن گامهای عملی برداشته نشود، در هر دو کشور، مردم قربانی آن خواهند بود.
گزارش: نصرت پارسا