برخی کشورهای اروپایی: روسیه در انتخابات ما هم مداخله خواهد کرد

ماجرای هک شدن کمپیوترها در جریان مبارزات انتخاباتی ایالات متحده امریکا در اخیر سال ۲۰۱۶ اکنون در کشورهای اروپایی که به زودی انتخابات را برگزار می‌کنند، نگرانی ایجاد کرده‌است که روسیه در انتخابات آن‌ها هم دست درازی خواهد کرد.

اتهامات که روسیه تلاش نمود سیستم سیاسی امریکا را تحت تأثیر قرار بدهد برای کشورهای اروپایی که در آستانه انتخابات قرار دارند یک زنگ خطر را به صدا در آورده‌است.

کرملین

پیامی که از این‌کشورها به گوش می‌رسد این است که باید برای جلوگیری از رخنه روسیه قبل از انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، انتخابات عمومی در جرمنی و هالند که همه در سال‌جاری میلادی برگزار می‌شوند، جلوگیری نمایند.

ریچارد ینگ متخصص امور دموکراسی و سیاست خارجی اروپا در بخش اروپایی مؤسسه کارنیگی می‌گوید بهترین راه جلوگیری از تأثیرات کرملین بر سیستم‌های سیاسی جامعه‌های باز این است که از ارزش‌های واقعی لبرالیزم در اروپا دفاع شود و خطراتی که از خارج متوجه آن می‌شود شناسایی گردد.

آقای ینگ از مؤسسه کارنیگی می‌گوید:

"نفوذ پنهانی مالی روسیه به اندازۀ می‌باشد که شاید بعضی از کشورهای اروپایی راه تمویل احزاب سیاسی خود را دوباره بررسی نمایند و یک مقررات مشترک را ایجاد کنند که توسط آن بتوانند سرازیر شدن پول را برای مبارزات داخلی انتخاباتی بعضی احزاب کنترول کنند."

الینا پولیاکوفا متخصص پخش معلومات نادرست در اروپا در شورای اتلانتیک می‌گوید، دموکراسی‌های غربی از بسیار زمان‌ها به این‌سو فعالیت‌های نفوذی کرملین را یا نادیده گرفته، یا نخواسته آن‌را ببینند و یا هم آن‌را رد کرده‌اند.

به گفته او، یک بخش مهم خط مشی نظامی روسیه این‌‌است که بدون دخالت نظامی به اهداف جیو پولیتیکی خود برسد که بهترین راه آن احاطه کردن مطبوعات، جامعه و سیاست‌ها می‌باشد.

دیود لینکتن رئیس حزب محافظه‌کار در مجلس نماینده‌گان پارلمان بریتانیا می‌گوید، روسیه راه‌های مختلف برای پخش معلومات نادرست و یا انحصار معلومات پیش گرفته‌است.

به گفته او بهترین مبارزه با پخش معلومات نادرست، نشر حقایق و بیدار ساختن جوامع غربی می‌باشد تا تحت تأثیر چنین تبلیغات قرار نگیرند.

اما یک تعداد دیگر از کارشناسان به این باور اند که روسیه از قبل کار خود را در این بخش شروع کرده و کشورهای غربی باید در ساحه دیپلوماتیک هم گام‌های را بردارند تا روسیه را تحت فشار قرار بدهند که از این کار خود دست بردارد.

بارک اوباما رئیس جمهور امریکا که در همین هفته دوره کاری‌اش به پایان می‌رسد اظهار داشت، جامعه‌های باز نسبت به جامعه‌های لبرال آسیب‌پذیرتر می‌باشند و این جامعه‌ها در دفاع برای جلوگیری از هک کردن و دیگر تلاش‌های مسکو برای رخنه کردن در سیستم‌های آن‌ها به مشکلات بیشتر روبه‌رو هستند.