با آنکه ولسی جرگه افغانستان روند استیضاح و سلب صلاحیت وزرا را ادامه دادهاست، اما ریاست جمهوری میگوید که موضوع استیضاح وزرا را جهت تفسیر قانونی به ستره محکمه فرستادهاست.
دواخان مینه پال معاون سخنگوی رئیس جمهور روز دوشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، با آنکه رئیس جمهور غنی نگرانیاش را در زمینه استیضاح وزرا با نمایندههای مردم در ولسی جرگه در میان گذاشته بود اما اکنون این قضیه را به ستره محکمه راجع ساخته است.
وی گفت:
"حکومت مسئله استیضاح وزرا را جهت تصدیق به ستره محکمه فرستاده است ما به این منتظر هستیم که ستره محکمه این موضوع را از نگاه قانون تفسیر کند و در برابر تصمیم ستره محکمه کسی چیزی گفته نمیتواند."
اما مسئولین ستره محکمه میگویند که تا کنون موضوع استیضاح وزرا به آنان راجع نشدهاست.
ولسی جرگه افغانستان نُه وزیر کابینه را به دلیل مصرف نکردن بودجه انکشافی استیضاح کرد که از این میان شش وزیر سلب صلاحیت شدند و سه وزیر دیگر ابقا گردیدند.
وزرای خارجه، فواید عامه، کار و امور اجتماعی، معارف، ترانسپورت و تحصیلات عالی از جمله وزیران اند که سلب صلاحیت شدند اما وزرای مالیه، عدلیه و شهر سازی ابقا گردیدند.
محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان به استیضاح و سلب صلاحیت وزرا از سوی ولسی جرگه واکنش جدی نشان داده و گفته است که تغییر اعضای کابینه فعلاً به صلاح کشور نمیباشد.
اما برخی از آگاهان این تقابل میان قوه اجرائیه و مقننه افغانستان را به ضرر حکومت و مردم این کشور میدانند.
انتظار خادم یکی از آنان در صحبت با رادیو آزادی گفت:
"من مطمئین استم که ولسی جرگه یکی از ماموریتهایشان نظارت بر کارهای حکومت میباشد مگر این که پارلمان در شرایط کنونی شکار احساسات شدهاست و ضرر این را حتماً مردم میبینند."
اما از سوی دیگر برخی از اعضای ولسی جرگه افغانستان انگشت انتقاد را بیشتر سوی حکومت دراز میکنند.
نذیر احمدزی میگوید، با آنکه اقدام ولسی جرگه به جا است اما آنان تلاش مینمایند تا برای این مشکل راه حل مناسب دریابند.
آرزو غیاثی