لوی سارنوالی افغانستان میگوید، به منظور حاکمیت قانون در کشور تلاشهای مبارزه علیه فساد اداری را جدیتر میسازد.
فرید حمیدی لوی سارنوال افغانستان پس از چاشت روز پنجشنبه در یک نشست خبری با سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان تأکید کرد که برای مبارزه با فساد نخست باید نهادهای عدلی و قضایی اصلاح گردد.
آقای حمید میگوید تعهد برای مبارزه با فساد در سطح بالای حکومت وجود داشته و اعلام ایجاد مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد، یکی از راههای مؤثر در این راستا میباشد.
وی میافزاید:
"اداره لوی سارنوالی وظایف، مسئولیتهای خود را در امر مبارزه با فساد با قاطعیت و جدیت انجام میدهد و اینکه رئیس جمهور افغانستان حمایت خود را اعلام کرد این نشان دهنده اینست که از این به بعد لوی سارنوالی به حیث یکی از حلقات مهم دستگاه عدلی و قضایی افغانستان از طریق همین مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد انجام میدهد."
آقای حمیدی گفت مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد اداری اقدامات حکومت افغانستان را در راستای مبارزه با فساد هماهنگ کرده و آنرا از مداخلات سیاسی به دور نگه میدارد.
وی تأکید کرد که بخاطر تأمین عدالت و شفافیت باید نخست ادارات عدلی و قضایی اصلاح شود و به همین منظور مبارزه با فساد را در لوی سارنوالی آغاز کردهاست.
لوی سارنوال افغانستان حین گرفتن رأی اعتماد از سوی ولسی جرگه تعهد کرد که مبارزه با فساد اداری را از لوی سارنوالی آغاز خواهد کرد تا عدالت به صورت درست آن تأمین گردد.
در همینحال سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان میگوید برای مبارزه جدی با فساد اداری باید فرهنگ معافیت از بین برده شود.
این در حالیست که اتحادیه اروپا چند قبل با نشر گزارشی ادارات عدلی و قضایی افغانستان را از مفسدترین ادارات در افغانستان خوانده بود.
فرانس مایکل میلیبن سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان در ادامه نشست مبارزه با فساد در کنفرانس مشترک خبری با لوی سارنوال افغانستان گفت بحثهای کنفرانس نشان داد که اراده جدی برای مبارزه با فساد از سوی حکومت و جامعه جهانی در افغانستان وجود دارد.
وی راههای مبارزه با فساد اداری در افغانستان را این گونه واضح ساخت:
"خوشبختانه بسیار چیزهاست که افغانستان میتواند و برخی از آنها بسیار آسان هماست که باید عملی شود، از همه مهم تر چیزیکه شاید آسان نباشد مگر یقیناً که فساد را از بین برده میتواند ختم فرهنگ معافیت است، اما راههای آسان دیگر هم است مانند شفافیت که از این طریق معلومات با مردم شریک میگردد و آنان میدانند که چه جریان دارد."
آقای میلیبن همچنان گفت که نتایج کنفرانس را که روز پنجشنبه در راستای مبارزه با فساد در کابل برگزار شده بود در نامهیی به حکومت افغانستان سپرده و خود نیز در این زمینه همکاری میکنند.
این تلاشها در حالی صورت میگیرد که انتقادها همواره از موجودیت فساد در ادارات حکومتی بخصوص ادارات قضایی وجود داشتهاست.
مطیعالله خروتی کارشناس مسایل سیاسی افغان میگوید عوامل فساد در کشور روشن است و ایجاد مراکز و شوراها علیه فساد اداری دردی را دوا نمیکند.
وی با اشاره به نه سپردن کار به اهل کار در حکومت فعلی میگوید اگر در از بین بردن چنین عوامل توجه جدی شود فساد خود بخود کاهش پیدا میکند.
گزارش: جاوید حسن زاده