در جریان حمله بالای اقامتگاه رهبر سابق شبکهء القاعده در شهر ایبت آباد پاکستان در سال 2011 میلادی که در اثر آن اسامه بن لادن کشته شد، اسناد خصوصی وی که تعدادی از آن با دست نوشته شده است نیز بدست نیروهای خاص امریکایی افتاد که در جملهء این 113 سند وصیت نامهء اسامه بن لادن نیز شامل بود.
در این اسناد دیده می شود که اسامه بن لادن بالای ایران شک داشت که یک وسیلهء جهت یاب را در داخل دندان خانم نصب وی کرده باشد و این تردید اسامه با گذشت زمان افزایش یافته بود.
اسامه بن لادن می نویسد که اندازهء این وسیله جهت یاب می تواند به اندازه یک دانهء گندم بوده و به خاطر اطلاع یافتن از رفت و آمد های وی نصب شده و ایرانی های هنگام معالجهء دندان خانمش این وسیله را تعبیه کرده باشند.
در یکی از این نامه ها گفته می شود که اسامه بن لادن با شورشیانی که از شبکهء القاعده جدا شده و گروهء دولت اسلامی را ساخته اند، مخالفت داشت و جزییات اختلافات با این افراد تذکر داده شده است. از این نامه های روشن می شود که اسامه باآنها در مورد تجلیل از دهمین سالروزیازدهم سپتامبر اختلاف داشت.
در این نامه های دیده می شود که اسامه بن لادن در مورد انتقال پول نقد نگرانی داشت و از طرفدارانش خواسته بود تا برای انتقال پول از طرق مطمین کار گیرند و اسامه هراس از آن داشت که در داخل بکس های پول نقد وسایل جهت یاب نصب شده باشد. اسامه بن لادن نوشته است که برای انتقال پول نقد باید از بکس های کهنه استفاده شود.
اسامه بن لادن در وصیت نامه اش نوشته است که 29 ملیون دالر سرمایه وی به مصرف فعالیت های مسلحانه برسد.
ادارهء استخبارتی امریکا در مورد تاریخ تحریر اینوصیت نامه تردید دارد. به نظر می رسد که شاید در سال 1996 میلادی هنگام خارج شدن از سودان نوشته شده باشد.
بطور دقیق معلوم نیست که اسامه بن لادن چی مقدار سرمایه در اختیار داشت و به چی تعداد افراد در میراث وی شریک اند و آیا این وصیت نامه عملی شده است یاخیر؟ اما این نکته واضح است که پدر اسامه یک شرکت بزرگ ساختمانی در عربستان سعودی داشت.
از روی این اسناد معلوم می شود که اسامه بن لادن رهبر شبکهء القاعده در برخی موارد یک شخص خیلی غیر منظم بودو برای یکجا ساختن و اتحاد جنگجویانش تلاش می کرد.
Your browser doesn’t support HTML5