شبکه زنان افغان: در مذاکرات صلح برای زنان 25 درصد نقش داده شود

عدم حضور زنان در چهار دور نشست های گروه هماهنگی صلح با عکس العمل های اعضای شبکه زنان افغان و کمیسیون مستقل حقوق بشر همراه شده است.

اعضای این شبکه نتایج این نشست ها را به علت عدم حضور زنان غیر شفاف میدانند و تاکید می ورزند که روشن نبودن خطوط قرمز حکومت در پیشبرد این روند، آینده زنان کشور را با خطر روبه رو خواهد ساخت.

این شبکه روز چهار شنبه با برگزاری نشستی در عکس العمل به حضور سمبولیک زنان در شورای عالی صلح و عدم حضور زنان در نشست های چهار جانبه گروه هماهنگی صلح، از حکومت خواست تا در مذاکرات صلح برای زنان بیست و پنج درصد نقش داده شود.

سمیرا حمیدی یکی از اعضای این شبکه گفت که اگر نقش زنان در پروسه صلح نادیده گرفته شود و یا کمرنگ باشد، این روند غیر شفاف خواهد بود:

" اگر زنان در مذاکرات حضور نداشته باشند، این مذاکرات همه شمول و شفاف نخواهد بود. در هیئتی که در نشست ها نشسته بودند میتوانستند از زنانی که در حکومت حضور دارند دعوت کنند خواست مشخص ما حضور زنان در مذاکرات صلح است. "

کابل روز سه شنبه میزبان چهارمین نشست چهارجانبه گروه هماهنگی در باره صلح بود.

نماینده گان افغانستان، امریکا، چین و پاکستان فیصله کردند که باید در هفته نخست ماه مارچ سال روان میلادی گفتگوهای مستقیم صلح میان حکومت افغانستان و طالبان آغاز گردد.

در کنار انتقاد شبکه زنان افغان از عدم حضور خانم ها در نشست های چهار جانبه گروه هماهنگی صلح افغانستان، افزایش نا امنی ها در کشور، تلفات بیشتر خانم ها در درگیری ها و وضع پیش شرط های احتمالی از سوی گروه طالبان در گفتگوهای مستقیم با حکومت افغانستان از دیگر نگرانی های این شبکه است.

اعضای این شبکه از رئیس جمهور میخواهند تا با تطبیق قطعنامه 1325 شورای امنیت سازمان ملل بخاطر مشارکت زنان در پروسه صلح، حفاظت و حمایت زنان در روند های سیاسی، به تعهدات ملی و بین المللی اش عمل کند.

این شبکه همچنان تاکید میکند که نقش کمرنگ زنان در شورای عالی صلح بسنده نیست و باید حضور زنان در این شورا بیشتر گردد.

با این همه، ظفر هاشمی معاون سخنگوی رئیس جمهور میگوید پیش از برگزاری نشست های چهار جانبه رئیس جمهور با فعالان حقوق زنان مشوره و گفتگوهای داشته است:

" رئیس جمهور افغانستان پیش از آنکه نشست های چهار جانبه آغاز گردد نظریات زنان و اقشار مختلف جامعه را گرفته بود و در نشست های مستقیم که با گروه طالبان آغاز می گردد، یک نماینده زنان حضور خواهد داشت. "

در کنار اینکه شبکه زنان افغان به نقش پُر رنگ زنان در پروسه صلح و نشست های که به منظور آغاز گفتگوهای صلح برگذار می گردد تاکید می ورزد، به حکومت افغانستان پیشنهاد میکند که بر اساس قانون اساسی کشور دستاوردهای زنان را در مذاکرات صلح نادیده نگیرد.

گزارش: نظیفه محبوبی