اپوزیسیون سوریه که از حمایت عربستان سعودی برخودار اند، برای انجام گفتگوهای مستقیم با حکومت این کشور مخالفت کرده می گوید، تا زمانیکه گام های مشخص به شمول توقف حملات هوایی روسیه، برداشته نشوند، حتی به گفتگوی غیر مستقیم نیز حاضر نخواهد بود.
در حالیکه پنج سال از جنگ سوریه می گذرد تا هنوز نشانه های برای پایان آن دیده نمی شوند.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، در نظر بود که گفتگو های صلح روز دوشنبه در شهر ژینو سویس آغاز شوند، اما به خاطر جنجال روی فرستادن هیئت ها از سوی اپوزیسیون سوریه، واضح نیست که این مذاکرات آغاز می شوند و یا نه.
این گفتگو ها همچنان به خاطر عدم توافق روی سرنوشت آینده رئیس جمهور بشار اسد و اختلافات بین عربستان سعودی و ایران نیز به چالش های مواجه اند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیروز گزارش های را رد کرد که گویا سال گذشته از رئیس جمهور اسد تقاضا کرده تا استعفی دهد.
جان کری که دیروز در اجلاس اقتصادی جهانی در شهر داوس سویس سخنرانی می کرد خطاب به اشتراک کننده گان گفت:
"در سوریه، رئیس جمهور اسد مایل نیست به نگرانی های مشروع جوانان پاسخ دهد. جوانانی که به خاطر کار و تحصیل از خانه می برآیند و پدر و مادر شان غمگین نشسته که گویا آنها با اوبا شان روبرو می شوند. این خانواده ها زمانیکه به نماینده گی فرزندان شان اعتراض می کنند، با تفنگ و گلوله روبرو می شوند. اسد مردم خود را به خشونت و وحشت مواجه ساخته و بزرگ ترین فاجعه بشری عصر ما را به میان آورده است."
روسیه می گوید، این گفتگو ها امکان دارد تا ۲۷م و یا ۲۸م ماه جنوری به تأخیر افتند، زیرا روی این موضوع که چه کسی از اپوزیسیون نماینده گی کند، اختلاف نظر وجود دارد.
جورج صبرا یک مقام ارشد اپوزیسیون گفت، موانع زیادی در برابر گفتگو ها هنوز هم وجود دارند. او به تقاضا های شان برای رفع محاصره های مناطق و شهرهای پُر نفوس، رهایی زندانیان و اقداماتی مندرج در قطعنامه شورای امنیت در مورد پروسه صلح که در دسمبر سال گذشته تصویب شد، تأکید کرد.
جورج صبرا که در هفته گذشته به حیث مذاکره کننده ارشد از سوی اپوزیسیون معرفی شد، می گوید، بمباردمان غیر نظامیان توسط طیارات روسی باید متوقف شوند.
کمیته عالی مذاکره کننده گان شورای اپوزیسیون صبرا ماه گذشته در عربستان سعودی ساخته شد. این گروه شامل جناح شورشیانی که در اطراف دمشق می جنگند، از جمله مخالفین سیاسی و نظامی اسد، به شمار می رود.