«ارزیابی های استخباراتی در باره افغانستان از روی بدبینی ترتیب شده اند»

واشنگتن پست
روزنامه واشنگتن پست در شمارهء اخیر خود یک مقالهء تحلیلی تحت عنوان: "ارزیابی های استخباراتی در بارهء افغانستان از روی بدبینی ترتیب شده اند" به نشر رسانده است.

مایکل اوهانلون نویسندهء این مقاله که یک تحلیلگر ارشد انستیتیوت بروکینگز است، در نوشتهء خود گزارش ادارهء استخبارات امریکا در بارهء افغانستان را با دلایل علمی و مستند، رد کرده است.

روزنامه واشنگتن پست می نویسد، ادارهء استخبارات امریکا اخیراً وضعیت افغانستان را بعد از سال 2014 میلادی یعنی پس از خروج نیروهای خارجی از این کشور تیره و تاریک ارزیابی کرده است.

روزنامه می نویسد، در این شک و تردید وجود ندارد که اگر قرارداد امنیتی بین واشنگتن و کابل امضاء نشود، طبعاً وضعیت در این کشور به وخامت می گراید. اما ارزیابی و پیشبینی های اداره استخبارات امریکا در این مورد خیلی بدبینانه ترتیب گردیده است.

مایکل اوهانلون در این مقاله می نویسد، من به خاطر مسافرت های زیاد به منطقه و به حیث عضو سابق بورد مشورتی خارجی ادارهء استخبارات مرکزی امریکا تعداد زیاد از کارمندان این اداره را از نزدیک می شناسم که روی وضعیت افغانستان کار می کنند.

او می نویسد که به نظرش آنها مردم دلاور و با تجربه اند. اما این پیش بینی اداره امنیت ملی امریکا بدبینانه تهیه شده است.

مائیکل اوهانلون در مقاله اش که در روزنامه واشنگتن پست به چاپ رسیده می نویسد: فرضیه های متعدد وجود دارند که گویا افغانستان در سال آینده به مشکلات زیادی روبرو خواهد شد و یا ممکن به ناکامی مواجه شود.

واشنگتن پست در ادامه می نویسد:
امید های مثبت در بارهء افغانستان باید بر اساس دستاوردها و پیشرفت های سال 2013 میلادی تحلیل و ارزیابی شوند.

به این معنی که نیروهای پولیس و اردوی افغان اکثر مناطق در افغانستان را تحت کنترول خود در آورده اند، نیرو های امریکایی در سال 2013 به 34 هزار عسکر کاهش یافتند، شماری قابل توجه قوای ناتو و کشورهای دیگر نیز افغانستان را ترک کردند و نیروهای امنیتی افغان رهبری تقریباً تمام عملیات نظامی را به دوش گرفتند.

واشنگتن پست در ادامه می نویسد، طالبان در افغانستان به پیشرفت های زیاد دست نیافته اند و هم کدام حمله بزرگ و حیران کنندهء را انجام نداده اند. شهر های بزرگ مانند کابل، مزارشریف، هرات، جلال آباد و خوست، حتی نسبت به برخی از شهرهای امریکای مرکزی و افریقا مصوون تر اند.

روزنامه واشنگتن پست در این مقاله می نویسد، آماده گی برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان به وجهه خوب پیش می رود. کاندیدان قوی انتخابات ریاست جمهوری مانند، عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمدزی کسانی اند که ایالات متحدهء امریکا، پاکستان و یا کشور دیگر با آنها مشکلات نداشته و این کاندیدان با امریکا و دیگر کشورهای جهان روابط نیک دارند.


وال ستریت ژورنال
وال ستریت ژورنال روزنامهء دیگر چاپ امریکا در مورد پیروزی نیروهای امنیتی افغان در ولایت هلمند مقالهء همه جانبهء را به نشر رسانده که در قسمتی از آن می نویسد، هرچند نیروهای امریکایی در جنگ های هلمند متقبل تلفاتی زیاد شدند اما نیروهای امنیتی افغان پس از جنگ های پیهم در ظرف چند ماه اخیر در این ولایت مقام اول را گرفت.

روزنامه والستریت ژورنال به نقل از دگرمن بی جی فیتزپیتریک رییس اداری نیروهای بحری امریکا می نویسد که می گوید، پیش از وقت است که پیروزی در ولایت هلمند را اعلان کنیم. اما اینقدر می گویم که نیروهای امنیتی افغان در سال 2013 میلادی مسوولیت های امنیتی این ولایت را به دوش گرفته اند.