لینک‌های قابل دسترسی

 
با پایان نشست گروه هماهنگی افغانستان «ACG» در استانبول، بر ادامه‌ی کمک‌های بشری با افغانستان تأکید شد
خبر تازه
چهارشنبه ۳ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۱۴

با پایان نشست گروه هماهنگی افغانستان «ACG» در استانبول، بر ادامه‌ی کمک‌های بشری با افغانستان تأکید شد


نشست گروه هماهنگی افغانستان در ترکیه
نشست گروه هماهنگی افغانستان در ترکیه

منابع در روز دوم و اخیر نشست گروه هماهنگی افغانستان «ACG» در شهر استانبول ترکیه می‌گویند، اکثر شرکت‌کننده‌گان نشست بر ادامه‌ی کمک‌های بشری با افغانستان تأکید کردند.
برخی منابع از این نشست به رادیو آزادی گفتند، که در کنار سایر موضوعات مورد بحث در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه، سازمان‌ها و نمایندگان کشورهای شرکت‌کننده در نشست تعهد کردند، که کمک‌های بشری را به افغانستان ارائه کنند.

هرچند این منابع نگفتند که مشخصاً تاکنون چه مقدار کمک‌های بشری به افغانستان تعهد شده است، اما دفتر اتحادیه‌ی اروپا در افغانستان، یکی از تنظیم‌کننده‌گان این نشست، گفته است که هدف اصلی نشست جمع‌آوری بودجه برای آن‌چه این سازمان «بحران در افغانستان» می‌خواند، بوده است.

به گفته‌ی این اتحادیه، افغانستان تا پایان سال ۲۰۲۵ میلادی به ۲.۴۲ میلیارد دالر بودجه در بخش‌های مختلف نیاز دارد.

یک منبع از این سازمان به شرط افشا نشدن نامش به رادیو آزادی گفت، اکنون که امریکا کمک‌های خود را به افغانستان متوقف کرده است، این سازمان بیشتر اوضاع بشری در این کشور را هماهنگ و مدیریت می‌کند. به گفته‌ی او، آن‌ها تلاش می‌کنند تا علاوه بر کشورهای اروپایی، کشورهای منطقه را نیز تشویق کنند تا به کمک‌های بشری‌شان، به‌ویژه برای بازسازی افغانستان، ادامه دهند.

به گفته‌ی منبع، در این نشست به شمول ترکیه، چندین کشور اتحادیه‌ی اروپایی از جمله کانادا، استرالیا، شماری از کشورهای آسیایی، ادارات مختلف سازمان ملل متحد، نماینده‌ی ویژه‌ی اتحادیه‌ی اروپا در امور افغانستان و پاکستان، بانک جهانی و بسیاری از مؤسسات امدادرسان بین‌المللی شرکت داشتند.

از سوی دیگر، شماری از شرکت‌کننده‌گان در نشست حاشیه‌ای گروه هماهنگی افغانستان «ACG» می‌گویند که تلاش کرده‌اند تا قناعت اشتراک‌کننده‌گان را نه‌تنها برای ادامه‌ی کمک‌های بشری، بلکه برای گسترش روابط اقتصادی، توسعه و سرمایه‌گذاری در افغانستان نیز حاصل کنند.

محمد یونس مهمند رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان روزپنجشنبه ۱۰ اپریل به رادیوآزادی گفت:

«اتاق تجارت افغانستان از تمامی اعضای "ACG" که شب گذشته در نشست شام اشتراک کرده بودند، دعوت کرده و گفته است که اگر نشست بعدی در افغانستان برگزار شود، ما آماده هستیم. هم‌چنان روی این بحث شد که جامعه‌ی جهانی و سازمان‌های امدادرسان باید مستقیماً با ما کار را آغاز کنند. ظاهراً وقتی در این جلسه با اشتراک‌کننده‌گان جداگانه دیدار کردیم، آن‌ها به ما اطمینان دادند که به کمک‌های‌شان با افغانستان ادامه خواهند داد و امید ما این است که اوضاع سیاسی هرگز بر وضعیت و کمک‌های بشری تأثیر نگذارد.»

نشست دو روزه‌ گروه هماهنگی افغانستان (ACG) که به‌روز چهارشنبه «۹ اپریل» به میزبانی حکومت ترکیه از سوی دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان «یوناما» برگزار گردید، هدف آن هماهنگی میان نماینده‌گان ادارات ملل متحد، مؤسسات مالی بین‌المللی و کشورهای کمک‌کننده برای ارائه‌ی کمک‌های بشری با افغانستان خوانده شده است.

زبیر ودان، سرپرست سفارت حکومت طالبان در ترکیه و حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه‌ی آنان در مورد این نشست به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ نداده‌اند، اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت‌شان از اظهار نظر در این مورد خودداری کرد.

پیش از این، سفارت ترکیه در کابل در صفحه‌ی ایکس (تویترسابق ) خود نوشته بود که این نشست که درآن در مورد اولویت‌ها و برنامه‌های جامعه جهانی برای افغانستان بحث خواهد شد، از لحاظ ایجاد هماهنگی بین ابتکارات و پروژه‌های کشورها نیز مهم است.

پیش از این، دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) به‌تاریخ ۷ اپریل با نشر اعلامیه‌ای از کمک‌کننده‌گان بین‌المللی خواست تا کمک‌های حیاتی خود را به مردم افغانستان برای سال ۲۰۲۵ ادامه دهند؛ زیرا به‌گفته‌ی «یوناما» نزدیک به ۲۳ میلیون افغان در این کشور به کمک نیاز دارند.

یوناما گفته است که در جریان نشست این گروه، گزارش سالانه‌ی ۲۰۲۴ خود را نیز منتشر کرده و تأکید کرده که تأثیرات کمک‌های بین‌المللی را روشن کرده و شرایط را برای همکاری‌های آینده ترتیب می‌کند.

این گزارش را که سازمان ملل متحد به تاریخ ۴ اپریل در وب‌سایت خود منتشر کرد، در آن بر ضرورت و اهمیت حمایت تمویل‌کننده‌ها برای کمک‌های بشری، توسعه‌ی اقتصادی و تغییر وضعیت در افغانستان تأکید شده است.

در این گزارش آمده است که طی سه سال گذشته، ادارات مختلف این سازمان در کنار کاهش فقر، بحران‌ بشری، بهبود وضعیت صحی و بسیاری از مسایل دیگر، از طریق پروسه‌ی دوحه در راستای تأمین صلح در افغانستان تلاش کرده‌اند.

مقامات سازمان ملل متحد همچنین هشدار داده‌اند که کاهش بودجه‌ی بین‌المللی می‌تواند دست‌آوردهای مهمی چهار سال گذشته را از بین ببرد.

سازمان ملل متحد گفته است که بدون سرمایه‌گذاری دوامدار در زیرساخت‌های اساسی، بسیاری از افغان‌ها به "مکانیزم مقابله‌ی منفی" از جمله مهاجرت غیرقانونی متوسل خواهند شد که به‌گفته‌ی این سازمان می‌تواند منطقه را بیشتر بی‌ثبات کند.

"ای سی جی" با توجه به شرایط کنونی اقتصادی افغانستان یکی از پلتفارم‌های مهم برای جمع‌آوری و ترتیب و تنظیم کمک‌ها پنداشته می‌شود.

این نشست در حالی برگزار شده است که میلیون‌ها افغان به دلیل بحران بشری حتی نیازمند کمک‌های اضطراری و اولیه بشری هستند، به‌ویژه زنان و کودکان پایین‌تر از پنج سال که با سوءتغذیه روبرو هستند.

XS
SM
MD
LG