خبر ها
درخواست ملل متحد پیش از نشست گروه هماهنگی افغانستان

قرار است نشست گروه هماهنگی افغانستان ACG، طی هفته جاری در شهر استانبول ترکیه برگزار شود. براساس اعلامیهای دفتر ملل متحد در افغانستان که دوشنبه ۷ اپریل منتشر شد، نمایندگان کشورهای عضو تمویل کننده، نهاد های مالی بینالمللی و یوناما در این نشست دورهم جمع خواهند شد.
ملل متحد در افغانستان در مورد تاریخ دقیق برگزاری این نشست چیزی نگفته اما از تمویل کنندگان بین المللی خواسته است تا به حمایت حیاتی خود از مردم افغانستان در سال ۲۰۲۵ ادامه دهد زیرا به گفتۀ این سازمان نزدیک به ۲۳ میلیون نفر در این کشور به کمک نیاز دارند.
در اعلامیه این سازمان همچنان آمده است که تمویل کنندگان در سال ۲۰۲۴ بیش از ۳ میلیارد دالر را برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان جمع آوری کردند که این پول ملل متحد را قادر ساخت تا در این زمینه نتایج ملموس را ارائه کند.
پیش از این، روزا اتونبایوا، رئیس دفتر یوناما در افغانستان ماه گذشته در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت که افغانها با بحران جدی بشری مواجه اند که علل آن جنگهای چند دههای، تغییرات اقلیمی و فقر است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
شریف: روابط مسالمتآمیز با کابل مشروط به توقف حملات از خاک افغانستان است

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان میگوید، به حاکمان افغانستان پیام روشن دادهاند، تا زمانی که خاک این کشور برای حمله بر پاکستان استفاده شود، روابط مسالمتآمیز با کابل داشته نمیتوانند.
به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، شریف این سخن را امروز در یک مراسم نظامی در منطقۀ ایبتآباد ابراز کرد.
او افزود: «ما به تلاشهای خود برای داشتن روابط بهتر و تفاهم بیشتر با کشور برادر و همسایهٔ ما افغانستان ادامه خواهیم داد، اما در عین حال پیام قوی و روشنی به حکومت موقت افغانستان رساندهایم که در حالی که ما خواهان روابط مسالمتآمیز همسایگی با کابل هستیم، این، تا زمانی که از خاک افغانستان برای حمله به پاکستانیها توسط فتنهگران خوارج استفاده میشود و برادران و خواهران بیگناه ما در پاکستان کشته میشوند، امکانپذیر نخواهد بود.»
شهباز شریف این سخنان را پس از آن ابراز میکند که دو هیئت بلندپایهٔ پاکستان اخیراً در کابل با مقامات حکومت طالبان دیدار کردند.
حکومت طالبان همواره ادعای حکومت پاکستان در مورد استفادۀ شورشیان از خاک افغانستان برای اجرای حملات در پاکستان را بیاساس خوانده است و گفته است که پاکستان نباید به خاطر مشکلات داخلیاش افغانستان را مقصر بداند.
شمار زخمیان انفجار قوی در یک بندر کلیدی در ایران به بیش از ۵۰۰ تن رسید

شمار زخمیان انفجار نیرومند امروز شنبه، ۶ ماه ثور، در یک بندر کلیدی در ایران به بیش از پنجصد تن افزایش یافت.
به گزارش رادیو فردا بخش ایران رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، بابک یکتاپرست، سخنگوی ادارۀ حالت اضطراری ایران گفته است که ۵۱۶ زخمی این حادثه به شفاخانهها منتقل شدهاند.
تا هنوز علت دقیق حادثه مشخص نیست.
به گزارش رادیو فردا، به دنبال وقوع انفجار شدید در تأسیسات تخلیۀ بندر رجایی بندرعباس، صدای این انفجار مهیب در شهرها و مناطق اطراف نیز شنیده شده است.
ترمپ و زلنسکی در حاشیۀ مراسم تشییع جنازه پاپ فرانسیس دیدار کردند

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به روز شنبه، ۶ ماه ثور، در مراسم تشییع جنازه پاپ فرانسیس دیدار کوتاه داشتند.
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، دستیاران ترمپ و زلنسکی از دیدار آنها خبر دادند.
این نخستین دیدار آنها پس از مشاجرۀ لفظی در قصر سفید بود. رئیس جمهور ترمپ در تلاش است تا اوکراینیها را به توافق صلح با روسیه وادار کند.
سرگی نیکیفوروف، سخنگوی ریاستجمهوری اوکراین به خبرنگاران گفت که دو رهبر پیش از آغاز مراسم تشییع جنازه پاپ فرانسیس به طور مختصر دیدار کردند. اما او جزئیات بیشتر ارائه نکرد.
استیفن چونگ، رئیس ارتباطات قطر سفید نیز تأیید کرد که این دیدار انجام شده و آن را «گفتوگوی بسیار سازنده» توصیف کرد.
او افزوده است که جزئیات بیشتر در مورد دیدار ترمپ و زلنسکی بعداً اعلام خواهد شد.
حضور دهها هزار تن، به شمول رهبران جهان، در مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس

دهها هزار تن در مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس، رهبر مسیحیان کاتولیک جهان، در واتیکان شرکت کرده اند.
دونالد ترمپ رییس جمهور ایالات متحدۀ امریکا، ولودیمیر زلینسکی رییس جمهور اوکراین، ایمانویل مکرون رییس جمهور فرانسه، انتونیو گوتیریش سرمنشی سازمان ملل متحد و شماری دیگر از رهبران جهان در این مراسم شرکت دارند.
هرچند رهبران جهان در مراسم وداع با پیکر پاپ در میدان سنت پیترز شرک کرده اند اما او در بخش دیگر شهر واتیکان، درحضور گروهی از مهاجران و زندانیان، به خاک سپرده خواهد شد.
واتیکان گفته است که بیش از ۲۰۰ هزار نفر در این مراسم شرکت دارند.
پاپ فرانسس، روز دوشنبه ۲۱ اپریل، در سن ۸۸ سالگی درگذشت.
او نخستین رهبر کاتولیکهای جهان از یک کشور امریکای لاتین بود.
خورخه ماریو بیرگولیو، زادۀ ارجنتاین، در سال ۲۰۱۳ به حیث پاپ یا رهبر کاتولیکهای جهان انتخاب شده بود.
یک مورد جدید ابتلا به بیماری پولیو در پاکستان ثبت شد

به گزارش رسانههای پاکستانی به نقل از انستیتوت ملی صحت این کشور، این مورد مثبت بیماری پولیو یا فلج کودکان امروز در منطقهٔ بنو تشخیص شده است.
با این حساب، شمار موارد مثبت پولیو در ولایت خیبرپختونخوا در سال جاری میلادی به سه مورد و در سراسر پاکستان به هشت مورد رسیده است.
مقامهای صحی پاکستان هشدار دادهاند که در هفتهها و ماههای آینده، احتمال افزایش موارد ابتلا به پولیو در این کشور وجود دارد، زیرا ویروس پولیو با گرم شدن هوا فعالتر میشود.
پاکستان و افغانستان دو کشوری هستند که هنوز هم موارد مثبت بیماری پولیو در آنها مشاهده میشود.
نمایندگان ایران و ایالات متحدهٔ امریکا امروز بار دیگر در مورد برنامهٔ هستهای ایران گفتوگو خواهند کرد.

براساس گزارشها، قرار است عباس عراقچی، وزیر امور خارجهٔ ایران، و استیو ویتکاف، نمایندهٔ ویژهٔ رئیسجمهور ترمپ برای شرقمیانه، این گفتوگوها را بهصورت غیرمستقیم در پایتخت عمان، مسقط، پیش ببرند.
هفتهٔ گذشته در روز شنبه، دو طرف در پایتخت ایتالیا، روم، مذاکراتی داشتند و یک هفته پیش از آن نیز روز شنبه در مسقط گفتوگو کرده بودند.
دو طرف مذاکرات دو هفتهٔ اخیر را سازنده توصیف کردهاند.
دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده، روز جمعه در مصاحبهای با مجلهٔ تایمز ابراز امیدواری کرد که با ایران به توافق برسد، اما بار دیگر هشدار داد که در صورت شکست دیپلماسی، گزینهٔ نظامی همچنان روی میز است.
اردوی هند امروز اعلام کرد که شب گذشته در امتداد خط کنترول کشمیر با نیروهای پاکستانی درگیر شدند

اردوی هند امروز اعلام کرد که شب گذشته در امتداد خط کنترول کشمیر با نیروهای پاکستانی درگیر شدند.
این دومین شب متوالی است که نیروهای دو طرف در این منطقه با یکدیگر درگیر میشوند.
خبرگزاری فرانسپرس به نقل از نظامیان هندی گزارش داده که نیروهای پاکستانی با سلاحهای سبک حمله کردند و اردوی هند نیز با همان نوع سلاحها پاسخ داده است.
تاکنون گزارشی از تلفات این درگیریها منتشر نشده است.
دهلینو، اسلامآباد را به حمایت از شورشیانی متهم میکند که از آن سوی مرز وارد خاک هند میشوند.
روز سهشنبه، در منطقهٔ پهلگام کشمیر تحت ادارهٔ هند، افراد مسلح ۲۶ گردشگر را به قتل رساندند. پاکستان هرگونه دخالت در این حمله را رد کرده است.
سازمان ملل متحد از هر دو قدرت اتومی خواستهاست تا خویشتنداری پیشه کنند.
در همین حال، دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده، روز گذشته این مناقشه را چندان جدی ندانست و گفت که این مشکل «به یک طریقی» حل خواهد شد.
سازمان جهانی صحت: موارد سرخکان در افغانستان ۴۲ درصد افزایش یافته است

سازمان جهانی صحت، افزایش موارد بیماری سرخکان در افغانستان در جریان یک ماه را بیسابقه خوانده است.
این سازمان روز جمعه ۵ ثور در گزارشی اعلام کرد که در مدت یک ماه، دوازده هزار کودک در افغانستان به بیماری سرخکان مبتلا شدهاند که این رقم، افزایش ۴۲ درصدی را نسبت به ماه گذشته نشان میدهد.
براساس این گزارش، تنها در ماه مارچ، بیماری سرخکان جان ۸۴ نفر را در افغانستان گرفته است.
در چهار ماه گذشته، شمار قربانیان بیماری سرخکان در افغانستان به ۱۹۳ تن رسیده است.
این سازمان گفته که برای جلوگیری از گسترش این بیماری، واکسین ضروری است.
خاکسپاری پاپ فرانسیس امروز با حضور رهبران جهان در روم برگزار میشود

قرار است امروز مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس در روم ایتالیا برگزار شود.
او صبح روز دوشنبه در سن ۸۸ سالگی در گذشت.
این مراسم ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی در میدان سنت پیتر روم برگزار خواهد شد و پاپ براساس وصیتاش در کلیسا سانتا ماریا ماجوره دفن میشود.
در این مراسم که به رهبری کالج کاردینال در فضای باز برگزار می شود، صدها تن از مقامات از کشور های مختلف جهان به شمول امریکا، اروپا، آسیا و سازمان ملل شرکت می کنند.
دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، برای شرکت در این مراسم وارد رم شد و اولین سفر خارجی خود را از زمان بازگشت به قدرت انجام داد.
ده ها هزار از مردم عام نیز در این مراسم حضور خواهند داشت.
عراق ۲۲۰ هزار تُن گندم به سوریه ارسال میکند

رسانههای سوریه روز جمعه گزارش دادند که عراق قصد دارد ۲۲۰ هزار تُن گندم را به عنوان «هدیه» به سوریه ارسال کند.
به گفته مدیر سازمان عمومی غله سوریه، نخستین محموله این گندمها هماکنون به ولایت دیرالزور رسیده است.
این در حالیست که سوریه در ۲۵ مارچ، حدود ۱۰۰ هزار تُن گندم خریداری کردکه گفته میشود نخستین خرید عمده پس از تغییر قدرت در اواخر سال گذشته در سوریه بوده است.
مقامهای دولت جدید سوریه میگویند با وجود نبود تحریم بر واردات کالاهای اساسی، مشکلات مالی مانع معامله فروشندگان خارجی با سوریه شده است.
پیش از این، روسیه و ایران که از حامیان اصلی بشار اسد رئیسجمهور پیشین سوریه بودند، بخش بزرگی از گندم و نفت سوریه را تأمین میکردند، اما پس از آنکه شورشیان در دسامبر قدرت را بهدست گرفتند و اسد به مسکو گریخت، این کمکها متوقف شد.