خبر ها
شمار تلفات زلزلۀ میانمار از ۳۳۰۰ نفر گذشت

رسانه های دولتی میانمار امروز گزارش دادند که شمار قربانیان زلزلۀ اخیر در این کشور به بیش از ۳۳۰۰ نفر رسید.
به گزارش این رسانه ها حدود ۴۵۰۰ نفر زخمی و ۲۲۰ تن دیگر هنوز مفقود اند.
سازمان ملل متحد از جهانیان خواست با میانمار کمک کنند.
این سازمان تخمین کرده است که ممکن است بیش از سه ملیون نفر از این زلزله آسیب دیده باشند.
زلزلۀ به قدرت ۷.۷ درجۀ ریشتر روز جمعه ۲۸ مارچ در میانمار رخ داد.
شمار زیادی از باشنده های این کشور هنوز بدون سرپناه استند و یا هم از بیم فروریختن احتمالی ساختمانها، در بیرون از خانه های خود به سر میبرند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
حملات گستردۀ هوایی روسیه بر ساختمانهای مسکونی در اوکراین

در حملات هوایی گستردهٔ روسیه در ۲۲ ماه اپریل، ساختمانهای مسکونی در چندین شهر اوکراین هدف قرار گرفتند.
در این حملات، دستکم یکتن کشته و بیشاز ۲۰ تن بهشمول کودکان زخمی شدند، حملاتی که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین آن را «ترور عمدی» خواند.
بهگزارش مرکز خبر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، ایوان فیدوروف، والی منطقهای گفته است که در دو حملهٔ هوایی با بمبهای هدایتشونده در ۲۲ اپریل شهر زاپوریژیا هدف قرار گرفت که در نتیجه، یک زن کشته و ۳۸ نفر زخمی شدند.
چهار کودک و یک زن حاملهدار مشمول زخمیان میشوند.
از حملات طیارههای بیسرنشین در شهر خارکیف نیز گزارش شده، اما هنوز آمار تلفات آن مشخص نیست.
پیشاز این حملات که در جریان روز انجام شد، حملهٔ طیارهٔ بیسرنشین در طول شب بر شهر بندری اودیسا، یک ساختمان مسکونی در منطقهای پرجمعیت را هدف قرار داد و سبب آتشسوزیهای گسترده شد.
اوکراین در حالی شاهد ادامهٔ حملات روسیه است که تلاشهای دیپلماتیک برای دستیابی بهآتشبس در جنگ اوکراین ادامه دارد؛ جنگی که پساز تهاجم تمامعیار و غیرموجه روسیه بههمسایهاش در فبروری سال ۲۰۲۲ آغاز شد.
دونالد ترمپ در ماه می بهشرق میانه خواهد رفت

دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده، ماه آینده بهشرق میانه خواهد رفت و از سه کشور دیدن میکند.
بهگزارش خبرگزاری فرانسپرس، این را کارولین لیویت، سخنگوی قصر سفید روز سهشنبه اعلام کرد.
لیویت در نشست خبری در قصر سفید گفت: «ترامپ از ۱۳ تا ۱۶ ماه می بهعربستان سعودی، قطر و امارات متحدهٔ عربی سفر خواهد کرد.» خانم لیویت جزئیات بیشتر ارائه نکرد.
انتظار میرود که رئیسجمهور ترمپ بهروز شنبه بهواتیکان برای اشتراک در مراسم تشییع جنازهٔ پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکان جهان برود.
وزارت خارجۀ ایالات متحده حمله در منطقۀ کشمیر تحت کنترل هند را «تروریستی» خواند

بخش آسیای جنوبی و مرکزی وزارت خارجۀ ایالات متحده در پیامی در شبکۀ ایکس یا توییتر سابق، حمله در منطقۀ کشمیر تحت کنترل هند را تروریستی و غیرقابل توجیه خوانده است.
در ادامه آمده است که وضعیت را تحت نظارت دارند و بر حسابده قرار دادن عاملان این رویداد تاکید شده است.
دستکم ۲۶ نفر روز سهشنبه زمانی در این منطقه کشته شدند که افراد مسلح بهروی گردشگران آتش گشودند.
این مرگبارترین حمله بر غیرنظامیان در این منطقه از سال ۲۰۰۰ تاکنون بوده است.
بهگزارش خبرگزاری فرانسپرس، نریندرا مودی، صدراعظم هند، این رویداد در منطقهٔ تفریحی تابستانی پهلگام را محکوم کرد و «اقدام شنیع» خواند.
تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این رویداد را نپذیرفته است.
قیمت جهانی طلا رکوردی تاریخی زد

قیمت جهانی طلا امروز با رسیدن به مرز ۳۵۰۰ دالر در هر اونس، رکورد تازهای در تاریخ ثبت کرد.
در پی تعرفههای اعلامشده از سوی دونالد ترمپ، رئیسجمهوری امریکا، و حملهٔ لفظی او به بانک مرکزی این کشور، سرمایهگذاران به خرید رو آوردند.
روند افزایش قیمت جهانی هر اونس طلا در سه هفته اخیر بیش از ۱۵ درصد افزایش یافته است.
افزایش قیمت طلا همزمان با کاهش ارزش بازارهای بورس در نقاط مختلف دنیا و کاهش ارزش دالر امریکا در برابر رقبای دیگرش ازجمله یوروی اروپا و ین ژاپن رخ میدهد.
چهارعضو نیروهای ویژه جمهوری چک به اتهام قتل یک سرباز افغان در شهر برنو محاکمه میشوند

چهارعضو نیروهای ویژه جمهوری چک به اتهام قتل یک سرباز افغان در شهر برنو محاکمه میشوند.
رسانههای چک امروز گزارش دادند که این پرونده مربوط به رویدادی در سال ۲۰۱۸ است؛ زمانی که در منطقه شیندند ولایت هرات، فردی بهنام «خان» یکی از مربی سگ نیروهای چک بهنام «پروخازکا» را با گلوله کشت و دو تن دیگر را زخمی کرد.
خان مدت کوتاهی پس از تحقیقات جان باخت.
براساس گزارش رسانههای چک، این چهار سرباز همچنان به دریافت رشوه و تخطی از دستورات نظامی نیز متهم هستند.
نشست مشترک تجارتی میان افغانستان و قزاقستان، تحت امروز در کابل افتتاح شد

نشست مشترک تجارتی میان افغانستان و قزاقستان، تحت عنوان «فورم تجاری قزاق–افغان»، امروز در کابل افتتاح شد.
در این نشست، علاوه بر شماری از مقامهای قزاق از جمله معاون صدراعظم قزاقستان، برخی از مقامات طالبان نیز حضور داشتند.
سریک ژومانگارین معاون صدراعظم قزاقستان،در این نشست گفت که کشورش آماده است در بخشهای راهآهن، لوجستیک، زراعت، تکنالوژی و معادن با افغانستان همکاری کند.
در این نشست، نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت طالبان نیز گفت که میزان تجارت میان افغانستان و قزاقستان در سال گذشته ۳۲ درصد افزایش یافته است.
ژومانگارین روز دوشنبه وارد کابل شد. او با شماری از مقامهای طالبان از جمله ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیسالوزرای طالبان و امیرخان متقی، سرپرست وزیر خارجه دیدار و گفتوگو کرده است.
یک زن امریکایی افغانالاصل در یکی از سمتهای مهم وزارت خارجهٔ ایالات متحده گماشته شد

ماری کبیر سراج بیشاپینگ، به عنوان دستیار معاون بخش آسیای مرکزی وزارت خارجه ایالات متحده در امور افغانستان تعیین شده است.
خانم بیشاپینگ که ریشه در خانواده سلطنتی افغانستان دارد، روز دوشنبه اول ثور در این سمت گماشته شد.
براساس زندگینامه رسمی، ماری بیشاپینگ از نواسههای دختری ثریا طرزی، همسر شاه امان الله خان است.
براساس گزارشها، او پیش از این به عنوان مشاور ارشد حقوقی و مدیر کارکنان کمیته فرعی در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده کار میکرد و همچنان ریاست کمیته فرعی آسیای جنوبی و مرکزی را برعهده داشت.
خانم بیشاپینگ همچنان مسئول تحقیقات نظارتی درباره خروج امریکا از افغانستان بود.
او در ایالات متحده تولد شده و ۳۳ سال دارد و تا کنون به افغانستان سفر نکرده است.
خانم بیشاپینگ دارای مدرک دکترای حقوق از پوهنتون ویرجنیا و مدرک کارشناسی از پوهنتون کلفورنیا در لاسانجلس است.
ماری بیشاپینگ در کنار انگلیسی به زبان های آلمانی و دری تلسط دارد.
سازمان ملل: «زمین ما، که مانند مادر ماست، تب دارد.»

امروز، ۲۲ اپریل روز جهانی زمین است. هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) بهمناسبت این روز در اعلامیهای گفته است که افغانستان یکی از کشورهاییست که با چالشهای ناشی از تغییرات اقلیمی مواجه است.
در این اعلامیه همچنین آمده است: «بیایید سال ۲۰۲۵ را به سال حفاظت و سلامتی از زمین مان مبدل سازیم.»
انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد، نیز به مناسبت روز جهانی زمین هشدار داده و گفته است: امروز، ۲۲ اپریل روز جهانی زمین است. هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) بهمناسبت این روز در اعلامیهای گفته است که افغانستان یکی از کشورهاییست که با چالشهای ناشی از تغییرات اقلیمی مواجه است.
در این اعلامیه همچنین آمده است: «بیایید سال ۲۰۲۵ را به سال حفاظت و سلامتی از زمین مان مبدل سازیم.»
انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد، نیز به مناسبت روز جهانی زمین هشدار داده و گفته است: «زمین ما، که مانند مادر ماست، تب دارد.»
آقای گوترش با اشاره به اینکه سال گذشته گرمترین سال ثبتشده در تاریخ بود، افزود که دلیل این گرما، انتشار گازهای گلخانهای است.
افغانستان، کشوری که سالها درگیر جنگ و بحرانهای بشری بوده، بهدلیل ضعف زیرساختهای اقتصادی و محیطزیستی، یکی از کشورهاییست که بیشترین آسیب را از تغییرات اقلیمی متحمل میشود.
مولوی عبدالکبیر، در دیدار با اندریکا راتوته معاون یوناما خواستار کمک های بینالملی برای مهاجران بازگشته شد

وزیر مهاجران و عودتکنندگان حکومت طالبان در دیدار با معاون هیئت معاونیت سازمان ملل متحد، یوناما، خواستار کمکهای بینالمللی به مهاجران برگشته به افغانستان برای بازسازی زندگیشان شد.
وزارت مهاجرین و عودتکنندگان حکومت طالبان روز سهشنبه در اعلامیهای در صفحهی ایکس خود نوشت که مولوی عبدالکبیر، در دیدار با اندریکا راتوته، معاون هیئت معاونیت سازمان ملل متحد (یوناما)، گفت که اخراج مهاجران افغان و بدرفتاری با آنها، روابط میان پاکستان و افغانستان را بدتر میسازد.
در این اعلامیه از قول اندریکا راتوته آمده که سازمان ملل و نهادهای کمک رسان در سال گذشته ۱۸۳ میلیون دالر کمک بشردوستانه را به افغانستان ارسال کردهاند و بر ادامهی آن اطمینان داده است.
پاکستان از اول اپریل سال جاری عملیات گستردهای را برای بازداشت و اخراج دارنده گان کارتهای شهروندی افغان«ای سی سی» ومهاجران بدون اسناد مقیم این کشور آغاز کرده است.
پیش از این، شماری از مهاجران در گفتوگو با رادیو آزادی از بدرفتاری پولیس، غارت اموالشان هنگام اخراج، و بیسرنوشتی پس از بازگشت به افغانستان شکایت کرده بودند.
براساس ارقام کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (یو ان اچ سی آر)، در۱۶ روز اول ماه اپریل حدود ۸۴ هزار و ۸۰۰ مهاجر افغان از پاکستان به افغانستان برگشتانده شده، که از این میان ۱۹ هزار و ۶۰۰ تن آنها اخراج شدند.
ولودیمیر زلنسکی: بر پیشنهاد خود برای پایان دادن به حملات علیه اهداف غیرنظامی پایبند استم

ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین گفته است، منتظر پاسخ روشن روسیه است که آیا حاضر است با آتشبس در حمله به اهداف غیرنظامی موافقت کند یا نه.
زلنسکی در سخنرانی شبانهاش در ۲۱ اپریل گفت اوکراین بر پیشنهاد خود برای پایان دادن به حملات علیه اهداف غیرنظامی پایبند و آمادۀ هر نوع گفتوگویی در این بخش است.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در ۲۱ اپریل پیشتر از سخنان زلنسکی، برای نخستینبار از زمان روزهای اول آغاز جنگ، پیشنهاد گفتوگوهای دوجانبه با اوکراین را مطرح کرد.
زلنسکی بهطور مستقیم به این پیشنهاد پوتین پاسخ نداد، اما او گفت اوکراین «برای هرگونه گفتوگویی» درباره آتشبس که به توقف حملات علیه غیرنظامیان بینجامد، آماده است.
اوکراین و روسیه تحت فشار ایالات متحده استند تا در مذاکرات برای پایان دادن به جنگ پیشرفت حاصل شود.
هر دو طرف گفتند که پس از آتشبس عید پاک، درگیریها از سر گرفته شده است.
پوتین بهصورت یکجانبه در ۱۹ اپریل آتشبس ۳۰ ساعته اعلام کرده بود.