لینک‌های قابل دسترسی

 
اعلام آخرین مهلت اخراج مهاجرین افغان از بلندگوهای مساجد در پاکستان
خبر تازه
سه شنبه ۱۲ حمل ۱۴۰۴ کابل ۱۲:۴۳

اعلام آخرین مهلت اخراج مهاجرین افغان از بلندگوهای مساجد در پاکستان


مهاجرین افغان در پاکستان- تصویر از آرشیف
مهاجرین افغان در پاکستان- تصویر از آرشیف

صدای منسوب به سربازان پاکستانی است که گفته می شود از طریق بلند گو های مساجد در برخی محلات به مهاجران افغان اعلام می کنند تا این کشور را ترک کنند. این در حالی است که تنها سه روز تا پایان مهلت اخراج افغان های فاقد مدرک و دارندگان کارت های مهاجرتی "ای سی سی" از پاکستان باقی مانده است.

حکومت پاکستان در ۲۹ جنوری سال جاری ۳۱ مارچ را مهلتی برای ترک داوطلبانه این مهاجرین تعین کرد.

هرچند رادیو آزادی نمی تواند به طور مستقل ویدیوهای منتشر شده در رسانه های اجتماعی که منسوب به سربازان پاکستانی است و نشان می دهد که از طریق مساجد برای ترک افغان ها از آن کشور درخواست مطرح می کنند، تأیید کند، اما شماری از مهاجران افغان مقیم پاکستان این موضوع را تائید می کنند.

آنها روز جمعه (۲۸مارچ) به رادیو آزادی گفتند که این اعلانات در مساجد از یک هفته گذشته در مناطق و شهرهای مختلف پاکستان آغاز شده است.

این مهاجران نگران اند که اگر به افغانستان بازگردانده شوند، با چالش های شدیدی مواجه خواهند شد و نمی توانند خود را برای ترک کردن این کشور در این مدت کوتاه آماده کنند.

فرید کامه وال، یکی از مهاجران افغان در خیبر پختونخوا، پاکستان، که دارای کارت مهاجرت "ای سی سی" است و نزدیک به چهل سال در این کشور زندگی کرده است، به رادیو آزادی گفت:

"در مساجد اعلان می شود، موتر های پولیس در سرک ها اعلان می کند، به صاحبان خانه هم گفته شده که کرایه نشین افغان را اخراج کنید. بزرگترین تشویش ما کار و آموزش است. درس های اولاد های ما ناتمام می ماند، دیگر اینکه تا تاریخ ۳۱ جمع کردن لک ها کلدار کار و بار خیلی سخت است."

اسد خان، یکی دیگر از مهاجران افغان ساکن اسلام آباد و همچنین دارنده کارت ای سی سی، نیز نگرانی مشابه دارد و این تصمیم پاکستان را غیرعادلانه می خواند:

"این تصمیم پاکستان، غیر عادلانه است، زیرا افغان ها در طول این مدت در اینجا سرمایه گذاری کرده اند، خانه و جایداد دارند، تا تاریخ ۳۱ جمع کردن کار و بار خیلی سخت است،تمام افغان ها نگران استند. رمضان و عید مردم را به ماتم تبدیل کرده اند، چی کنیم؟ این همه حساب و کار بار خود را چگونه جمع کنیم؟ این تصمیم حکومت پاکستان در قبال افغان ها بسیار غلط است."

آنها از حکومت پاکستان می خواهند که برای افغان هایی که به طور قانونی یا با اسناد قانونی در این کشور زندگی می کنند، اجازه بود و باش در این کشور را داده و یا به گفتهء شان مدت اقامت آنها را تمدید کند.

بر اساس گزارش کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، بیش از ۸۰۰ هزار پناهجوی افغان در پاکستان دارای کارت ای سی سی هستند.

این کارت ها در سال ۲۰۱۷ از سوی دولت پاکستان برای پناهجویان افغان داده شده است.

هرچند حکومت طالبان از پاکستان خواسته بود تا پناهجویان افغان را به جای اخراج، به صورت تدریجی و آبرومندانه به کشور شان بازگرداند، اما وزارت خارجه پاکستان تاکید کرده که هیچ تغییری در پلان آنها ایجاد نشده است.

برخی از مهاجران افغان در پاکستان که منتظر طی مراحل پرونده شان به کشورهای مقصد خود هستند، می گویند که در صورت بازگشت به افغانستان مورد تهدید قرار خواهند گرفت.

سحر عزیزی یکی از این ها به رادیو آزادی گفت:

"خیلی نگران استیم، اگر به افغانستان برگردیم، درس خوانده نمی توانیم، زندگی پدرم در آنجا در خطر است، خواست ما این است، تا وقتی که طی مراحل کیس ما می‌شود، همراه ما کاری نداشته باشند."

بخش جنوب آسیای سازمان عفو بین‌الملل روز پنج‌شنبه (۲۷ مارچ) تصمیم پاکستان را «ظالمانه» خوانده هشدار داده که اگر این افغان‌ها، به‌ویژه آن‌هایی که به دلیل نگرانی‌های امنیتی از افغانستان بیرون شده اند، به کشورشان بازگردانده شوند، جان‌شان در خطر خواهد بود.

به اساس معلومات سازمان های بین المللی از اواخر سال ۲۰۲۳ به این سو بیش از ۸۴۰ هزار مهاجر افغان از پاکستان اخراج شده اند.

XS
SM
MD
LG