خبر ها
دو عضو کانگرس امریکا: هنوز هم هر هفته ۴۰ میلیون دالر به افغانستان فرستاده میشود

دو عضو کانگرس امریکا، تیم برچت و مارجری تیلر گرین میگویند هنوز هم هر هفته ۴۰ میلیون دالر به افغانستان فرستاده میشود.
تیم برچت نمایندهی ایالت تینیسی ادعا میکند، پولی نقدی که توسط طیارههای چارتر به افغانستان فرستاده میشود، در نهایت به دست طالبان و یا القاعده میافتد.
برچت از جملهی منقدین شدید طالبان در بین اعضای کانگرس امریکا میباشد.
از سوی دیگر،جان ساپکو سرمفتش خاص سابق امریکا برای بازسازی افغانستان، روز سهشنبه در مادرید، پایتخت اسپانیا در کنفرانس امنیتی هرات گفت بعد از برگشت طالبان به قدرت در افغانستان، امریکا بیش از ۲۱ میلیارد دالر بر افغانستان مصرف کرده است.
اشارهی آقای ساپکو به آن پولهایی هم است که برای بیرون کردن هزاران افغان از کشورشان و جایگزین کردن آنها در امریکا مصرف شده است.
آقای ساپکو هم گفته که با وصف متوقف شدن کمکهای خارجی از سوی رئیس جمهور ترمپ، امریکا هنوز هم هر هفته به افغانستان کمک میفرستد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
دونالد ترمپ راهی ایتالیا شد

دونالد ترمپ رییس جمهور ایالات متحدۀ امریکا راهی ایتالیا شد
این نخستین سفر خارجیی رییس جمهور ترمپ، پس از برگشت او به قصر سفید در ماه جنوری است.
انتظار میرود ترمپ فردا در مراسم تدفین پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان، در واتیکان شرکت کند.
پاپ فرانسیس روز دوشنبه درگذشت.
انتظار میرود شمار زیادی از رهبران جهان در مراسم تدفین او شرکت کنند.
مهاجران افغان تا ۳۰ جون "باید پاکستان را ترک کنند"

طلال چاودری وزیر داخلۀ پاکستان گفته است که ۳۰ ماه جون آخرین مهلت برای افغانهای مهاجر در پاکستان است تا این کشور را ترک کنند.
چاودری امروز در صحبت با جیو نیوز گفت که افغانهای مهاجر، به شمول دارنده های سند POR ، باید تا این مهلت پاکستان را ترک کنند، در غیر آن به زور اخراج خواهند شد.
حکومت پاکستان گفته است که تا به حال نزدیک به ۸۵۰ هزار مهاجر افغان از این کشور به افغانستان برگشته اند.
اسلام آباد تاکید دارد که پس از این، تمام افغانها برای سفر به پاکستان، باید با طی مراحل قانونی ویزه بگیرند.
در کمتر از یک ماه گذشته، پاکستان اخراج افغانهای را که بدون اسناد و یا با سند شهروندی افغانستان (ACC) در این کشور به سر میبرند شدت بخشیده است.
در این جریان نزدیک به ۱۰۰ هزار افغان مجبور به ترک پاکستان شده اند.
کمشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندهگان (UNHCR) میگوید که بیش از سه و نیم ملیون مهاجر افغان در پاکستان زندگی میکنند.
جنرال بلند پایۀ روسی در حاشیۀ مسکو کشته شد

کمیتۀ تحقیقاتی روسیه تائید کرد که جنرال یاروسلاف موسکالیک، معاون عملیاتی لوی درستیز قوای مسلح روسیه، در یک حمله در حاشیۀ مسکو، پایتخت روسیه، کشته شده است.
این جنرال روسی در نتیجۀ انفجار بمبی که از راه دور کنترول میشد امروز، جمعه ۵ ثور، به قتل رسید.
کمیتۀ تحقیقات روسیه گفته است که تحقیق در این باره هنوز جریان دارد.
موسکالیک، دومین مقام بلند پایۀ نظامی روس است که در چهار ماه گذشته در مسکو به قتل میرسد.
در اواخر سال گذشتۀ میلادی، جنرال ایگور کیریلوف نیز در نتیجۀ انفجاری در مسکو به قتل رسید.
ادارۀ امنیت اوکراین مسوولیت قتل جنرال کریلوف را به دوش گرفته بود.
چهار سرباز پاکستانی در انفجاری در کویته کشته شدند

در نتیجۀ انفجار یک بمب جاگذاری شده در روی جاده در شهر کویته، مرکز ایالت بلوچستان پاکستان، چهار سرباز کشته شدند.
خبرگزاری اسوشیتد پریس به نقل از نوید احمد، رییس پولیس کویته، گزارش داده است که در این انفجار سه سرباز دیگر زخمی شده اند.
تا به حال گروهی مسوولیت این بمبگذاری را نپذیرته است، اما در گذشته گروهی جدایی طلب موسوم به اردوی آزادیبخش بلوچ حملات مشابه را در ایالت بلوچستان انجام داده است.
"عزای عمومی" در کییف به خاطر قربانیان حملات روسیه

کییف به خاطر کشته شدن ۱۲ تن در حملات دیروز روسیه بر اوکراین، امروز را "روز عزای عمومی" اعلان کرده است.
وزارت خارجۀ اوکراین امروز اعلام کرد که پرچم این کشور در کییف و نمایندگیهای دپلوماتیک اوکراین در خارج، نیمه برافراشته خواهد بود.
ولودیمیر زلینسکی، رییس جمهور اوکراین گفته است که اداره های استخباراتی این کشور در این مورد تحقیق میکنند که آیا اسلحۀ استفاده شده در حملات ۲۴ اپریل توسط روسیه، ساخت کوریای شمالی بوده اند یا خیر.
زلینکسی گفت اگر چنین چیزی ثابت شود، "نشانۀ واضح دیگر از جرایم مشترک" مسکو و پیونگ یانگ خواهد بود.
پنجشنبه ۲۴ اپریل شهر کییف هدف حملات سنگین راکتها و طیارههای بیپیلوت روسی قرار گرفت.
دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحدۀ امریکا که در تلاش است تا جنگ اوکراین را پایان دهد، پس از این حملات در شبکههای اجتماعی نوشت "از حملات روسیه بر کییف خوشحال نیستم. غیر ضروری و در یک زمان بد".
ترمپ خطاب به ولادمیر پوتین، ریس جمهور روسیه نوشت "ولادیمیر، بس است!. ۵۰۰۰ سرباز هر هفته کشته میشوند. بیایید توافق صلح را تکمیل کنیم"
تبادل آتش بین نیروهای هند و پاکستان در کشمیر

مقامهای هندی از تبادل آتش بین نیروهای این کشور و نظامیان پاکستانی در کشمیر خبر داده اند.
خبرگزاری اسوستید پریس به نقل از سه مقام اردوی هند گزارش داده که گفته اند اواخر دیروز، پنجشنبه، سربازان پاکستانی با استفاده از "اسلحۀ سبک" بر یک موضع نیروهای هندی در کشمیر آتشباری کردند.
این مقامها که به دلیل مقررات نظامی نخواسته اند نام شان در گزارش ذکر شود، افزوده اند که نیروهای هندی پاسخ بالمثل دادند ولی درگیری تلفاتی را در پی نداشته است.
شفقت علی خان، سخنگوی وزارت خارجۀ پاکستان، امروز در اسلام آباد از تائید یا رد این خبر خود داری کرد.
تنش بین دو کشور پس از آن اوج گرفت که افراد مسلح روز سه شنبه در منطقۀ پهلگام، واقع در کشمیر تحت ادارۀ هند، در حمله بر گروهی از جهانگردان ۲۶ تن را کشتند.
هند ادعا کرده که این حمله از سوی "تروریست های" انجام شده که با عواملی در داخل پاکستان ارتباط دارند و پاکستان از آنها حمایت میکند.
اما پاکستان نقش داشتن در این حمله را رد کرده است.
مسوولیت این حمله را گروهی موسوم به "مقاومت کشمیر"، که قبلاً نا آشنا بود، به دوش گرفت.
سازمان ملل متحد: دختران در فناوری و هوش مصنوعی نقش کمی دارند

سازمانمللمتحد به مناسبت روز جهانی دختران در فناوری میگوید که نبود دسترسی برابر به اینترنت و تکنالوژی، میتواند فرصتهای مهم زندگی را از دختران بگیرد.
امنیه محمد، معاون سرمنشی سازمانمللمتحد روز پنجشنبه ۴ ثور به مناسبت این روز در صفحه ایکس خود نوشته است که حضور دختران در عرصه فناوری و تکنالوژی اهمیت دارد.
سازمانملل افزوده است که با وجود پیشرفتها، هنوز هم دختران و زنان با موانع در دسترسی و نقشآفرینی در فناوری دیجیتال، بهویژه در حوزه هوشمصنوعی روبرو هستند.
اما در افغانستان، این روز در حالی فرا میرسد که پس از رویکار آمدن دوباره حکومت طالبان، دختران از رفتن به پوهنتون محروم شدهاند و دسترسیشان به اینترنت و فناوریهای دیجیتال بسیار محدود است.
یک افسر کیوبا متهم به تلاش برای جاسوسی به ایالات متحده پس از ۲۷ سال حبس در هاوانا آزاد شد

یک افسر ضد جاسوسی کیوبا متهم به تلاش برای جاسوسی به نفع ایالات متحده روز پنجشنبه پس از گذراندن ۲۷ سال حبس در هاوانا آزاد شد.
ارنستو بورخس به فرانس پرس از آزادیاش ابراز خوشحالی کرده گفته که هرچند نیاز به یک عملیات چشم دارد.
بورخس افزود که میخواهد «هرچه زودتر» کوبا را ترک کند و به ایالات متحده برود.
وی در سال ۱۹۹۹، پس از آنکه هنگام تلاش برای انتقال اطلاعات محرمانه به دیپلماتهای امریکایی در هاوانا بازداشت شد، از سوی یک محکمه نظامی به ۳۰ سال زندان محکوم گردید.
او بارها به حکمی که برایش صادر شده بود اعتراض کرده و گفته بود این حکم طوری صادر شده که گویی او واقعاً این کار را انجام داده است.
بورخس که اکنون ۵۹ سال دارد و دختری ۲۱ ساله در کانادا دارد.
او که می گوید که ۱۱ سال از دوران زندان خود را در سلول های انفرادی سپری کرده است.
اتحادیه اروپا مبلغ ۲۵۰ هزار یورو به عنوان کمک اضطراری به پناهندگان اخراج شده از پاکستان اختصاص میدهد

یک مقام اتحادیه اروپا می گوید که این اتحادیه مبلغ ۲۵۰هزار یورو برای پاسخ اضطراری برای مهاجران اخراج شده از پاکستان کمک می کند.
آندریاس پاپاکونستانتینو، رئیس کمیسیون اروپا برای شرق میانه و آسیای مرکزی روز پنجشنبه ۴ ثور در شبکۀ ایکس یا «توییتر سابق» نوشت این کمکها شامل سرپناه، خدمات صحی، غذا و آب است.
آندریاس روز گذشته به نمایندگی از اتحادیهٔ اروپا با یکی از مقامهای ارشد اداری خیبر پختونخوا، شهاب علی خان، دربارهٔ وضعیت پناهجویان افغان گفتگو کرده است.
این در حالی است که پاکستان از آغاز ماه اپریل ده هزار مهاجر افغان را بهگونه اجباری اخراج کرده است. برخی از این مهاجران در صحبت با رادیو آزادی گفتند که در عین اخراج با مشکلات زیادی روبهرو بودند.
سازمان صحی جهان: بیماری کووید-۱۹ در میان اکثر پناهجویان عودتکننده شناسایی شده است

سازمان صحی جهان میگوید که در دو هفته اول ماه جاری میلادی بیش از ۱۳۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان و ایران به افغانستان برگشته اند.
این سازمان در گزارشی که چهارشنبه ۳ ثور منتشر کرد گفته است که ممکن تا پایان سال جاری میلادی، ۲ میلیون پناهجوی افغان از ایران و نزدیک به ۲ میلیون دیگر از پاکستان به افغانستان برگردند.
در گزارش این سازمان آمده است که کمپ های صحی سیار را در مناطق مرزی ایجاد کرده تا خدمات صحی را برای پناهجویان عودت کننده فراهم کنند.
براساس این گزارش، بیماریهای ساری در میان پناهجویان عودتکننده شناسایی شده است که یکی از آنها کووید-۱۹میباشد.
همچنان گفته شده که برعلاوه امراض تنفسی، اطفال که در میان عودت کنندگان قرار دارند از اسهالات، ملاریا و دیگر بیماریهای عفونی رنج میبرند.
این در حالیست که دینمحمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد طالبان از نهادهای خیریه بین المللی خواسته است که با پناهجویان عودت کننده حمایت کنند.
او این درخواست را روز گذشته در یک نشست در کابل مطرح کرد.
پاکستان اخراج پناهجویان افغان را از اول ماه اپریل آغاز کرد و تا کنون هزاران خانواده به افغانستان برگشتهاند.