لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۰۰

ملل متحد بر ضرورت رسانیدن صدای دختران افغان محروم از آموزش به جهانیان تاکید می کند


محدودیت آموزش دختران تا صنف ششم
محدودیت آموزش دختران تا صنف ششم

صندوق ملل متحد موسوم به "آموزش نمی‌تواند منتظر بماند" (Education Cannot Wait) بر ضرورت تداوم رسانیدن صدای دختران افغان محروم از آموزش به گوش جهانیان،تأکید کرده است.

این صندوق امروز با بازنشر هشتگ کمپاین "صدای دختران افغان" (#AfghanGirlsVoices) یکبار دیگر حمایت خود را از حق آموزش دختران افغان ابراز کرده است.

این صندوق روز یکشنبه ۱۶ فبروری گفت که این کمپاین صدای دخترانی را که از حق آموزش محروم شده اند همچنان بلند می کند.

در ادامه آمده که «شاید آنان ساکت شده باشند، اما صدای‌شان دوباره فراتر و قوی‌تر بلند شده و در دهلیزهای تغییر طنین‌انداز خواهد شد.»

کمپاین« صدای دختران افغان» یک کارزار جهانی است که صدای دختران محروم از آموزش در افغانستان را به گوش جهان می‌رساند. این کمپاین شامل داستان‌ها، نقاشی‌ها، شعرها و کارتون‌هایی از دختران افغان است که حق آموزش خود را مطالبه می‌کنند.

براساس معلومات صندوق«آموزش نمی تواند منتظربماند» تاکنون، ۱۸۴ میلیون نفر به این کمپاین در فضای آنلاین پیوسته اند و۴.۱ میلیارد مخاطب محتوای آنرا در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی این کمپاین دیده اند.

این درحالیست که از محدودیت آموزش بر دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان ۱۲۴۷ روز می گذرد.

شماری از این دختران بر ادامه چنین کمپاین ها تاکید می کنند.

مرسل یکی از دختران محروم از آموزش، به رادیو آزادی گفت:

ما از جامعه جهانی می خواهیم که کمپاین های شان را بخاطر دختران افغان ادامه بدهند تا دروازه های مکاتب به روی شان باز شود، هر قدر که این اعتراضات وسیع باشد ما امیدوار می شویم که فراموش نشدیم.

مریم یکی دیگر از دختران محروم از آموزش می گوید:

((خواست من از نهاد ها و جامعه بین اللملی این است که در قبال ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان هرگز سکوت نکنند و در به نشر اعلامیه ها و همچنان کمپاین های شان در قسمت حمایت از آموزش دختران همچنان ادامه دهند.))

اما برخی از فعالان حق آموزش می گویند که جامعه جهانی باید فراتر از حمایت‌های نمادین رفته و برای رفع محدودیت‌های آموزشی اقدامات عملی و ملموس انجام دهد.

عطاء الله ویسا یکی از این فعالان به رادیو آزادی گفت:

تنها با بلند کردن صدا چیزی نمی شود، باید با قوت و فشار زیاد اقدام کنند، اگر در کنار این صدا یک فشار به سطح جهانی ایجاد کنند و این موضوع را به جدیت مطرح کنند و کسانی که مانع آموزش زنان افغان می شود را به میز پاسخوگویی بیاورد و بالای شان محدودیت وضع شود، اگر چنین نشود من فکر نمی کنم که تنها صدا بلند کردن این موضوع را حل کند.

این در حالی است که در این اعلامیه که به روز شنبه ۱۵ فبروری از سوی حکومت کانادا منتشر شد، آمده که وزیران امور خارجهٔ چندین کشور، در اعلامیهٔ پایانی نشستی که به ریاست ملانی جولی، وزیر امور خارجهٔ کانادا، دربارهٔ وضعیت زنان و دختران در افغانستان برگزار شد، از مقامات طالبان خواسته‌اند تا به تعهدات حقوقی بین‌المللی افغانستان، از جمله تعهدات مندرج در کنوانسیون رفع همهٔ اشکال تبعیض علیه زنان، پایبند بوده و آن را اجرا کنند.

اعلامیه افزوده که این نشست به تاریخ ۱۱ فبروری برگزار شد و در آن افغانستان از ظالم ترین کشورهای جهان برای زنان خوانده شده است.

با آن که حکومت طالبان تاکید می کند که حقوق زنان در چهارچوب شریعت اسلامی در افغانستان تامین است اما پس از رسیدن به قدرت درسه ونیم سال گذشته نخست دختران افغان را از آموزش بالاتر از صنف ششم و سپس از تحصیل در پوهنتون ها منع کرد ودرکنار سایر محدودیت ها کار زنان و دختران افغان در بسیاری از ادارات دولتی و همۀ نهادهای غیردولتی ممنوع شد .

XS
SM
MD
LG