لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۵۱

خبرنگاران افغان در فرانسه مصروف کارهای خلاف مسلک شان هستند


خبرنگاران افغان در مرکز رسانه‌های حکومت قبلی
خبرنگاران افغان در مرکز رسانه‌های حکومت قبلی

پس از سقوط نظام جمهوری افغانستان در ۱۵ اگست سال ۲۰۲۱ شماری زیاد از افغان‌ها به کشور‌های مختلف پناهنده شدند و در این میان خبرنگاران نیز راه مهاجرت پیش گرفتند.

کاترینا عمری یکی از خبرنگاران افغان است که پس از حاکمیت دوباره طالبان افغانستان را ترک کرد و با خانواده‌اش به فرانسه پناهنده شد، یکی از چند کشور اروپایی که بسیاری از خبرنگاران افغان را پذیرفته است.

او که قبل از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان، دریک تلویزیون خصوصی در شهرمزارشریف ولایت بلخ خبرنگار بود حالا در فرانسه در بخش فروش آنلاین صنایع دستی زنان افغان فعالیت می کند.


کاترینا در صحبت به رادیو آزادی گفت به دلیل نداشتن حاکمیت کامل به زبان فرانسوی نتوانست در مسلک خبرنگاری در فرانسه کار پیدا کند و فرصت را برای کار آنلاین مساعد دید و فروش صنایع دستی زنان افغان در اروپا را از چندی به اینسو آغاز کرد.

«صنایع دستی زنان افغان را از افغانستان وارد میکنم به فرانسه و به شکل آنلاین در سراسر اروپا به فروش می‌رسانم، که در این کار خانواده ام مرا زیاد کمک میکند، صنایع دستی زنان افغان را که بفروش می‌رسانیم شامل کیف‌های دست دوز با چرم اصلی است که توسط زنان افغان ساخته می‌شود و همچنان دستکول‌های قالین‌چه‌ای که دست بافت و به رنگ‌ها و دیزاین‌ها مختلف بفروش می‌رسانم.»

فرانسه در حدود سه‌سال گذشته میزبان شماری زیادی از خبرنگاران افغانستان است ، خبرگزاری دویچه وله جرمنی سال گذشته در گزارشی به نقل از دفترحفاظت از پناهندگان و افراد بی تابعیت فرانسه گفته که بیشترین متقاضیان پناهندگی در فرانسه تا سال ۲۰۲۲ شهروندان افغان بوده که حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ افغان درخواست پناهندگی داده اند.

تعداد اندک از خبرنگاران فعالیت خبری دارند و بسیاری آنها به انجام کارهای خلاف رشته خود مصروف اند.
تعداد اندک از خبرنگاران فعالیت خبری دارند و بسیاری آنها به انجام کارهای خلاف رشته خود مصروف اند.

آتیلا نوری یکی دیگر از خبرنگاران افغان است که در نخستین روز های سقوط افغانستان به دست طالبان با خانواده اش وارد فرانسه شد.

او که در حال حاضر یک رستورانت غذا‌های افغانی و فرانسوی دارد، از آغاز تلاش‌ها برای ایجاد زمینه کار برای سایر مهاجرین افغان در رستورانت اش به رادیو آزادی گفت:

«در شهر لیل فرانسه حدود شش ماه می‌شود که یک رستورانت باز کردم و غذا های‌افغانی و فرانسوی است، امیدوار هستم که در آینده نزدیک تعداد افغان‌ها را در رستورانت بکار بگمارم و زمینه اشتغال را برای یک تعداد کسانی که زبان را یاد ندارند فراهم بسازم.»

نعمت الله حبیبی هم خبرنگار افغان در فرانسه است که از پس سپری کردن مدتی در پاکستان با دریافت ویزه فرانسه با خانواده اش به این کشور پناهنده شد.

او نیز در صحبت به رادیو آزادی گفت با آنکه کار خلاف مسلک برای او دشوار است اما ناگزیر است کار کند.

«تغییر مسلک یک کار سخت و نفس گیر است و بسیار زمان میبرد و دشوار است، من هم اکنون با یک کمپنی کار میکنم که در بخش وسایل موتر و خرید فروش موتر همکاری دارم کار کردن در یک چنین نهاد برای من آسان نیست.»

خبرنگاران نه تنها به فرانسه مهاجر شده اند بلکه تعدادی آنها در سایر کشور اروپایی و غربی از جمله کانادا و امریکا پناهنده شده اند که بر اساس‌ گزارش‌ها تعداد اندک آنها در عرصه خبرنگاری فعالیت دارند و بسیاری آنها به انجام کارهای خلاف رشته خود مصروف اند.

آنان می‌گویند معیار های متفاوت پذیرش رسانه‌ها، نداشتن حاکمیت کامل به لسان رسمی کشور‌های که در آن زنده گی می‌کنند و برخی مسایل دیگر از دلایل عمدهء اند که نتوانند در این کشورها به خبرنگاری ادامه دهند.

بسیاری افغان‌هایی که به فرانسه انتقال داده شده اند، به شمول خبرنگاران، فرهنگیان و هنرمندان می‌گویند برای یافتن کار با دشواری‌هایی زیادی مواجه اند.

شماری از مهاجران افغان به کار‌های مختلف رو آورده اند از کارگری در کارخانه‌های تولیدی تا رانندگی و شغل‌های شاقه، تا ‌از این طریق هم زمینه ادغام در جامعه برای شان فراهم شود و هم بتوانند امرار معاش مناسب زندگی جدید خود را در مهاجرت فراهم کنند.

XS
SM
MD
LG