جهان
دورهٔ کار سرمنشی پیمان ناتو برای یک سال دیگر تمدید میشود

قرار است اعضای ناتو در نشست روز سه شنبه دوره کار ینس ستولتنبرگ سرمنشی این پیمان را برای یکسال دیگر تمدید کنند.
چهار دیپلومات که نخواسته اند نامشان ذکر شود به خبرگزاری رویترز گفته اند که به این تصمیم درهفته های اخیر به گونه گسترده اشاره شده و قرار است در نشست روز سه شنبه رسما تصویب شود.
ینس ستولتنبرگ که ازسال ۲۰۱۴ سمت سرمنشی ناتو را به عهده دارد٬ این پیمان را هنگام چندین بحران رهبری کرده است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
بازداشت مردی در هند به اتهام راهاندازی سفارت جعلی برای فریب مردم

پولیس هند مردی ۴۷ ساله را در ایالت اوتار پرادش، نزدیک دهلی نو بازداشت کرده که با راهاندازی یک سفارت جعلی، مردم را فریب میداد و از آنها پول میگرفت.
به گفته پولیس، این فرد به نام «هارش واردان جین» خانهای را کرایه کرده و با وعده کاریابی در شرکتهای خارجی، از مردم پول دریافت میکرد.
او خود را سفیر« منطقه غربی قطب شمال» معرفی کرده و بر موترهایش نمبر پلیتهای جعلی دیپلوماتیک نصب کرده بود.
هارش واردان برای واقعی جلوه دادن ادعاهایش، در شبکههای اجتماعی عکسهای ساختگی با رهبران هند منتشر میکرد.
پولیس هنگام تلاشی خانه او، مبلغ ۵۳ هزار و ۵۰۰ دالر، چندین پاسپورت جعلی و اسنادی را کشف کرده که حتی مُهر وزارت خارجه را نیز داشتند.
بریتانیا ارسال کمکهای غذایی از طریق هوا به غزه را آغاز کرد

کایر استارمر صدراعظم بریتانیا اعلام کرده است که کشورش در عملیات ارسال کمکهای بشردوستانه از طریق هوا به غزه مشارکت خواهد کرد.
این تصمیم پس از آن اعلام شد که اسرائیل روز جمعه، سوم اسد، اعلام کرد به کشورهای دیگر اجازه میدهد مواد غذایی را از طریق هوایی به غزه ارسال کنند.
در همین حال ۲۲۱ عضو پارلمان بریتانیا ار استارمر خواستهاند که فلسطین را بهعنوان یک کشور مستقل به رسمیت بشناسد.
همزمان امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه نیز گفته که کشورش در ماه سپتامبر، بهعنوان نخستین عضو غربی شورای امنیت، فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت.
غزه با جمعیتی بیش از دو میلیون نفر، در ۲۱ ماه گذشته علاوه بر جنگ، با قحطی شدید مواجه است.
حمله «گروه جیشالعدل» به محکمه شهر زاهدان ایران؛ ۶ کشته و ۲۲ زخمی

در اثرحمله اعضای «گروه جیشالعدل» به ساختمان محکمه ولایت سیستان و بلوچستان در شهر زاهدان ایران شش تن کشته و ۲۲ تن زخمی شدند.
روابط عمومی سپاه پاسداران ایران، امروز شنبه چهارم اسد، ساعاتی پس از حمله، این آمار را منتشر کرده است.
در حالی که در گزارشها آمده است حال تعدادی از مجروحان حادثه نیز وخیم است، سه عضو تیم جیشالعدل را نیز باید به آمار کشتهشدگان اضافه کرد.
قوه قضاییه ایران این حمله را «تروریستی» توصیف کرده است.
گروه جیشالعدل مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.
گروه «جیشالعدل» که از سوی ایران و امریکا به عنوان گروهی «تروریستی» شناخته میشود، مدعی است برای حقوق اقلیت بلوچ با جمهوری اسلامی مبارزه میکند.
این گروه تاکنون بارها با نیروهای سپاه و نیروهای مرزی ایران در ولایت سیستان و بلوچستان درگیر شده و تعدادی از آنها را گروگان گرفته یا به قتل رسانده است.
سفر پنجروزه دونالد ترمپ به اسکاتلند

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا امروز دریک سفر پنج روزه وارد اسکاتلند شد.
قرار است او فردا یکشنبه با صدراعظم بریتانیا، کایر استارمر و اورزولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا دیدار کند.
ترمپ در گفتگو با خبرنگاران گفته است که مهاجران در حال «نابود کردن» قاره اروپا هستند و به باور او کشورهای اروپایی باید مشترکا برای جلوگیری از ورود مهاجران تلاش کنند.
به گزارش خبرگزاری جرمنی DPA، در مناطق ادینبورگ و ابردین اسکاتلند، تظاهراتی علیه سفر دونالد ترمپ برنامه ریزی شده است.
اخراج مهاجرین افغان صنعت ساختمان تهران را با مشکلات جدی مواجه کرده است

ایرج رهبر، رئیس اتحادیۀ تولیدکنندگان عمومی تهران میگوید که صنعت ساختمان، به ویژه در تهران، به دلیل اخراج کارگران افغان با مشکلات جدی مواجه شده است.
او در مصاحبهای با خبرگزاری ایلنا که روز جمعه، ۳ اسد منتشر شد، گفت که بیش از ۵۰ درصد کارگران ساختمانی در تهران افغان بودند و اکنون که آنها کشور را ترک کردهاند، برخی از پروژهها به تأخیر افتاده و تولید کاهش یافته است.
رهبر میافزاید که کارگران افغان قبلاً در زمینههای مختلفی از جمله سیمنتریزی، سنگتراشی، بنایی و کارهای عمومی کار میکردند و اکنون یافتن کارگران ایرانی برای این حرفهها زمان میبرد.
او همچنین گفت که کارگران ایرانی به کارهای ساختمانی ساده علاقه چندانی ندارند، زیرا دستمزد آنها پایین است، اما کارگران افغان با دستمزد پایین، بدون بیمه اجتماعی رنج زیادی میکشند، به همین دلیل کارفرمایان آنها را در اولویت قرار میدهند.
رئیس اتحادیۀ تولیدکنندگان صنعتی تهران همچنین گفت که دستمزد یک کارگر ایرانی برابر با دو کارگر افغان است.
رمضان قدیروف، رهبر چچن در شهر بدروم ترکیه از غرق شدن نجات یافت

رسانههای ترکیه روز جمعه گزارش دادند که این رویداد روز پنجشنبه در یک هتل پنج ستاره در منطقۀ کاینار شهر بدروم رخ داد، زمانی که رمضان قدیروف به داخل آب افتاد و اندکی پس از آن بیهوش شد.
طبق گزارشها، او برای شنا وارد آب شده بود، اما ناگهان کنترل خود را از دست داد و به زیر آب رفت.
گارد ساحلی ترکیه و کارکنان هتل پس از مشاهدۀ وضعیت بحرانی او، بلافاصله مداخله کردند و او را از آب بیرون کشیدند.
رمضان قدیروف، رهبر چچن از جمله متحدان اصلی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به شمار میرود که به جنگ روسیه با اوکراین نیرو فرستاده است.
پایان نشست مقامهای ایرانی و اروپایی در بارۀ برنامۀ هستهای ایران؛ تهران به ادامۀ رایزنیها تأکید کرد

کاظم غریبآبادی، معاون وزیر امور خارجۀ ایران، روز جمعه از استانبول گزارش داد که تهران موافقت کرده است که با طرفهای اروپایی در بارۀ موضوع هستهای ایران به رایزنیها ادامه دهد.
او در پیامی که در صفحۀ ایکس خود منتشر کرد، نوشت: "ما به شدت از مواضع آنها در مورد جنگ تهاجمی اخیر انتقاد کردیم و مواضع اصولی خود را، به ویژه در مورد مکانیزمی به نام "اسنپ بک" روشن کردیم."
برخی از خبرگزاریها پیش از این گزارش داده بودند که مذاکرات استانبول ممکن است بر اعمال مجدد تحریمها علیه ایران متمرکز باشد.
غریبآبادی همچنین در پیام خود گفت: "هر دو طرف برنامههای مشخصی داشتند که جنبههای مختلف آن بررسی شد و تصمیم گرفته شد که رایزنیها ادامه یابد."
او اما جزئیاتی در بارۀ این برنامههای مشخص ارائه نکرد.
معاونان وزیر امور خارجه ایران و نمایندگان فرانسه، جرمنی و بریتانیا روز جمعه، ۲۵ جولای مذاکرات خود را در استانبول آغاز کردند.
این مذاکرات بخشی از تلاش مجدد برای حل اختلاف بر سر برنامه هستهای ایران است.
این اولین دیدار بین ایران و سه کشور اروپایی بر سر برنامه هستهای ایران از زمان جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و ایران در ماه گذشته بود.
عربستان سعودی بیش از ۴ میلیارد دالر در سوریه سرمایهگذاری میکند

یک هیئت بزرگ تجاری سعودی برای امضای قراردادهایی به ارزش بین ۴ تا ۶ میلیارد دالر برای سرمایهگذاری در سوریه وارد دمشق شده است.
این هیئت به ریاست خالد بن عبدالعزیز الفالح، وزیر سرمایهگذاری عربستان، این هفته، اول اسد به همراه حدود ۱۳۰ تاجر بزرگ سعودی وارد دمشق شد و در یک کنفرانس دو روزۀ سرمایهگذاری سوریه شرکت کرد.
عربستان سعودی، ترکیه و امارات متحدۀ عربی مهمترین حامیان دولت موقت سوریه به شمار میروند.
حمزه مصطفی، وزیر اطلاعات سوریه گفت که هیئت سعودی در این سفر قراردادهایی به ارزش بین ۴ تا ۶ میلیارد دالر با دولت سوریه امضا خواهد کرد.
با این حال خبرگزاری رسمی عربستان سعودی گزارش داد که ارزش این قراردادها ۴ میلیارد دالر خواهد بود.
مقامهای ارشد اسرائیل و سوریه برای نخستین بار در پاریس دیدار کردند

پس از روی کار آمدن حکومت احمد شرع در سوریه، مقامات ارشد اسرائیلی و سوری برای نخستین بار در یک دیدار رو در رو با یکدیگر در پاریس با میزبانی یک دیپلومات ارشد امریکایی دیدار کردند.
در این مذاکرات ران درمر، وزیر امور راهبردی و سیاستمدار نزدیک به صدر اعظم و تساخی هانگبی، مشاور امنیت ملی از آدرس اسرائیل و اسعد شیبانی، وزیر خارجۀ سوریه که نزدیک به احمد شرع محسوب میشود، در این دیدار شرکت کردند.
نشست چهار ساعته روز پنجشنبه، دوم سرطان با میزبانی تام باراک، نمایندۀ ویژۀ امریکا در امور سوریه که سفیر واشینگتن در ترکیه نیز است، برگزار شد.
آخرین بار که مقاماتی از اسرائیل و سوریه با یکدیگر دیدار کرده بودند، در سال ۲۰۰۰ میلادی در جریان کوششهای دولت وقت بیل کلینتون برای برقراری صلح میان اسرائیل با حکومت حافظ اسد، پدر بشار اسد، بود.
دیدار دیروز در حالی صورت گرفت که در درگیریهای مرگبار یک هفته پیش در منطقۀ سویدا در جنوب غرب سوریه، اردوی اسرائیل به حمایت از دروزیها مواضع نیروهای دولتی سوریه از جمله ورودی کاخ ریاست جمهوری را بمباران کرد.
درگیری بین تایلند و کمبودیا برای دومین روز ادامه دارد

تایلند میگوید شمار افراد ملکی که از مرز با کمبودیا تخلیه شده اند امروز از مرز ۱۳۸ هزار نفر گذشت.
دو کشور از دیروز به اینسو در مناطق مرزی مورد نزاع بین دو کشور درگیر برخوردهای مسلحانه استند.
حکومت تایلند گفته است که حد اقل ۱۴ تن به شمول یک سرباز در این درگیری ها کشته شده اند.
هردو کشور همدیگر را به آغاز درگیری متهم میکنند.
تایلند و کمبودیا از دهه ها به اینسو بالای مناطقی در مرز بیش از ۸۰۰ کیلومتری بین هم اختلاف دارند.
هون مانیت، صدر اعظم کمبودیا دیروز از شورای امنیت ملل متحد خواست برای پایان دادن به این درگیری نشست اضطراری برگزار کند.