لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۱۳

واشنگتن تایمز: رئیس جمهور بایدن، بیدار شو، هراس‌افگنی از راه می رسد


شماری از روزنامه‌های جهان
شماری از روزنامه‌های جهان
  • واشنگتن تایمز

روزنامۀ واشنگتن تایمز تبصرۀ تام مک کلینتاک، عضو کانگرس ایالات متحده را زیر این عنوان چاپ کرده: "پیامد افغانستان، رئیس جمهور بایدن، بیدار شوید، هراس افگنی از راه می رسد."

این سناتور جمهوریخواه از اقدام بایدن مبنی بر خروج تمامی نیروهای امریکا از افغانستان و نیز روند انتقال شماری از افغان‌ها به امریکا انتقاد کرده.

او در ادامه نوشته است که نمی دانند که در میان به گفتۀ او حدود صد هزار فرد منتقل شده به ایالات متحده، چه تعداد از طالبان تندرو یا اعضای شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش شامل است.

روزنامه به نقل از مک کلینتاک نوشته است که پالیسی بایدن در مورد مهاجران سبب می شود که تروریستان داخل امریکا شوند و هزینۀ سنگین آن را امریکاییان بی‌گناه خواهند پرداخت.

او خطاب به بایدن گفته که به مرز‌ها توجه شود، قوانین مهاجرت به گونۀ کامل تطبیق و پیش از پذیرش پناهجویان در امریکا در مورد هریک آنان تحقیقات همه جانبه شود.

این در حالی است که وزارت دفاع امریکا گفته است که تلاش‌هایش برای بیرون کردن خانواده‌های کارمندان افغانش از افغانستان ادامه دارد.

  • استارز اند استرایپس

روزنامه استارز اند استرایپس نوشته است که ایالات متحده پس از آن در این مورد تصمیم گرفت که همکاران افغانش در مورد تهدید‌هایی سخن گفتند که متوجه اعضای خانواده‌های‌شان در افغانستان است.

ادارۀ بایدن تأکید کرده که در مورد بیرون کردن افراد از افغانستان و پناه دادن‌شان در امریکا، از دقت کامل کار می گیرد.

  • فارن افیرز

نشریۀ فارن افیرز مطلبی را زیر این عنوان نشر کرده: "افغانستان جدید، همان طالبان قدیمی"

به باور نویسندۀ مطلب، ادامۀ وضعیت اقتصادی خراب در حاکمیت طالبان، افزون بر گسترش مقاومت مردم در برابر طالبان، زمینۀ تقویت شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش را فراهم کرده.

در ادامه می خوانیم که برای جلوگیری از بی‌ثباتی بیشتر، نیاز است تا طالبان، منطقه و جهان در دپلوماسی گسترده دخیل شوند، خطر‌ها را بپذیرند و سازش کنند.

به نوشتۀ نویسنده، طالبان باید در مورد این حقیقت که بسیاری از افغان‌ها به جهان از دید طالبان نگاه نمی کنند، غور کنند.

در این مطلب دورۀ قبلی و کنونی حاکمیت طالبان مقایسه شده و آمده است که طالبان باید این حقیقت را بپذیرند که شماری از افغان‌ها به دلیلی حاکمیت‌شان در سال‌های ۱۹۹۰ را پذیرفته بودند که نسبت به انارشی که در زمان گروه‌های مختلف مجاهدین تجربه کرده بودند، ترجیح پذیر به نظر می رسید.

اما در ادامه گفته شده که این بار چنین چیزی زیاد دشوار است، زیرا به نوشتۀ نویسندۀ مطلب، شهروندان افغانستان نه تنها آزادی می طلبند، بل که خواهان دسترسی گسترده به خدمات عامه نیز استند.

نویسنده به توسعۀ خدمات عامه در ۲۰ سال گذشته در افغانستان اشاره کرده و نوشته است که در سال ۲۰۲۰ حدود ۸ میلیون کودک به مکتب می رفتند که ۳۹ درصد‌شان را دختران تشکیل می داند.

نویسنده در ادامه نوشته است که خدمات صحی به کمک سازمان‌های غیر حکومتی چند برابر گسترش یافته و به شماری از دور افتاده‌ترین روستا‌های افغانستان رسیده بود.

XS
SM
MD
LG