لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۵۵

اتحادیۀ اروپا: حکومت طالبان فراگیر نیست، از تمامی اقشار نمایندگی نمی‌کند


بیرق اتحادیۀ اروپا
بیرق اتحادیۀ اروپا

اتحادیۀ اروپا امروز هشدار داد که حکومت طالبان فراگیر نیست و از تمامی اقشار نمایندگی نمی‌کند.

۲۷ کشور عضو این اتحادیه برای برقراری ارتباط با طالبان دستکم پنج شرط گذاشته اند، بشمول تشکیل یک حکومت همه شمول.

به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، اتحادیۀ اروپا گفت که اعلام حکومت سرپرست از سوی طالبان نشان دهندۀ ناکام شدن طالبان است در جهت عملی کردن وعده‌اش در مورد نقش دادن به گروه‌های مختلف در حکومت.

هایکو ماس، وزیر خارجۀ جرمنی یک عضو مهم اتحادیه اروپا امروز گفت که اعلام حکومت سرپرست از سوی طالبان بدون مشارکت دیگر گروه‌ها و نیز خشونت در برابر معترضان و روزنامه نگاران نشانه‌هایی نیست که مایۀ خوشبینی شود.

هایکو ماس، وزیر خارجۀ جرمنی
هایکو ماس، وزیر خارجۀ جرمنی

وزارت خارجۀ ایالات متحده گفته است که به خاطر روابط و سابقۀ شماری از افرادی نگران است که در پست‌های کلیدی حکومت جدید افغانستان معرفی شده اند.

این وزارت دیروز در اعلامیه‌ای گفت که از گروه طالبان انتظار دارد تا اطمینان حاصل کند که خاک افغانستان به هدف تهدید هیچ کشور استفاده نمی‌شود و کمک‌های بشردوستانه در حمایت از مردم افغانستان صورت می‌گیرد.

قطر گفته است که طالبان «مصلحت گرایی» نشان داده اند و بر اساس عملکرد‌های‌شان مورد قضاوت قرار گیرند. اما قطر به گونۀ رسمی اعلام نکرده است که حکومت طالبان را به رسمیت می‌شناسد.

لولوه الخاطر، معاون وزارت خارجۀ قطر در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانس پرس گفته است که مردم افغانستان در مورد آیندۀ‌شان تصمیم بگیرند، نه جامعۀ جهانی.

پاکستان که همواره به حمایت از طالبان متهم شده، هنوز به گونۀ رسمی در مورد تشکیل حکومت از سوی طالبان در افغانستان واکنش نشان نداده.

اما در ایران، حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه‌ می‌گوید که افغانستان تنها از طریق گفت‌وگو برای تشکیل دولت فراگیر به صلح پایدار می‌رسد.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه‌
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه‌

وزارت خارجه‌ی ایران با نشر خبرنامه‌ای گفته است که آقای عبداللهیان امروز در یک گفت‌وگوی تلفنی با حامدکرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان گفت که در گفت‌وگو برای تشکیل دولت فراگر باید تمامی گروه‌ها سهیم باشند و این دولت هم بازتاب‌دهنده‌ی ترکیب قومی و جمعیتی افغانستان باشد.

علی شمخانی، رئیس شورای عالی امنیت ملی ایران هم از آنچه بی‌توجهی طالبان به ضرورت ایجاد یک حکومت فراگیر خوانده، ابراز نگرانی کرده.

او امروز در تویتر ‌نوشت: که بی‌توجهی به ضرورت ایجاد حکومت فراگیر، مداخله خارجی و استفاده از ابزار نظامی به جای گفت‌وگو برای پاسخگویی به مطالبات اقوام و گروه‌های اجتماعی، نگرانی‌های اصلی دوستان مردم افغانستان است.

در تاجیکستان، رئیس جمهور امام علی رحمان می گوید که در افغانستان باید هر چه زودتر یک حکومت فراگیر تشکیل شود.

امام علی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان
امام علی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان

آقای رحمان امروز در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان در این مورد صحبت کرد: "ما جانبدار برقراری هر چه زودتر صلح و آرامش در نزدیک‌ترین کشور همسایه، دوست، هم زبان و هم فرهنگ خود برای تشکیل حکومت فراگیر و با در نظرداشت منفعت‌های تمامی قوم‌ها و ملت‌های ساکن، رای تمامی مردم، احترام و رعایت حقوق شهروندان در دایرۀ معیار‌های پذیرفته شده از سوی جامعۀ جهانی و نظارت کلیدی سازمان ملل متحد در پیش برد این روند استیم."

چین که قبلاً خواستار تشکیل حکومت همه شمول در افغانستان شده بود، امروز ایجاد حکومت جدید طالبان را گام لازمی به سوی بازسازی افغانستان خواند.

وانگ وین بن، سخنگوی وزارت خارجۀ چین در نشست خبری امروز در پیکنگ گفت که امیدوار استند تا مقام‌های حکومت جدید افغانستان به تمامی مردم گوش دهند تا انتظار آنان و جامعۀ جهانی برآورده شود.

او در پاسخ به سؤالی که حکومت طالبان را به رسمیت می‌شناسد، گفت که چین به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی افغانستان ارج می‌گذارد و گفت که چین آمادۀ حفظ ارتباط با حکومت و رهبر جدید در افغانستان است.

XS
SM
MD
LG