لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۲۹

سروی جدید پیو در واشنگتن؛ دیدگاه‌های منفی نسبت به چین بیشتر شده است


آرشیف
آرشیف

یک سروی جدید مرکز تحقیقاتی پیو در واشنگتن نشان می‌دهد که دیدگاه مردم در مورد چین در چندین کشور اقتصادی پیشرفته جهان منفی شده و نظریات نامطلوب در رابطه با چین در سال گذشته افزایش یافت.

این نظرسنجی در چهارده کشور جهان صورت گرفته و اکثر کسانیکه در آن شامل بوده اند نظر نچندان مثبت در مورد چین دارند.

مرکز تحقیقاتی پیو دریافته که در آسترالیا، بریتانیا، جرمنی، هالند، سویدن، ایالات متحده، کوریای جنوبی، اسپانیا و کانادا نظر منفی در رابطه با چین بیشتر از هر زمانی دیگر است.
بیشترین افزایش در نظر منفی مردم در رابطه با چین در آسترالیاست- جایی که بیش از هشتاد درصد پاسخ دهندگان گفته اند که چین را به حیث کشور نامطلوب می‌بینند.

این یک افزایش ۲۴ درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد.

به اساس گزارش، در بریتانیا سوم حصۀ مردم حال در مورد چین نظر منفی دارند که ۱۹ امتیاز بیشتر از سال گذشته است.

در گزارش پیو آمده که در ایالات متحده دید نامطلوب مردم به چین بعد از آغاز کار رئیس جمهور دونالد ترمپ، ۲۰ درصد افزایش که ۱۳ شماره بالاتر از سال گذشته است.

شیوع ویروس کرونا در دسمبر سال گذشته از شهر ووهان چین سرچشمه گرفت. همه‌گیری روان تا اکنون، براساس ارقام پوهنتون جانز هاپکنز امریکا، بیش از یک میلیون و پنجاه هزار تن را در جهان به کام مرگ فرو برده و حدود ۳۶ میلیون تن دیگر به شمول دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا را مبتلا کرده، از دلایل عمده‌ای این تحول منفی در نظریات در رابطه با چین است.

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا
دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا

این افزایش در حالی صورت گرفته که انتقادهای وسیع از نحوه‌ای برخورد چین با همه‌گیری ویروس کرونا موجود است.

حدود ۶۰ درصد پاسخ دهندگان در هر ۱۴ کشوری که در آنها این سروی صورت گرفته، گفته اند که چین در برخورد با کرونا به اندازۀ کافی کار نکرده.

تقریباً همین تعداد مردم عدم رضایت‌شان را در رابطه با نحوۀ مقابله کشورهای خودشان یا سازمانهای جهانی مانند سازمان صحی جهان و اتحادیۀ اروپا ابراز می‌کنند.

نشست سازمان صحی جهان
نشست سازمان صحی جهان

تنها در امریکا شمار بیشتری مردم در رابطه با نحوۀ برخورد حکومت‌شان با کرونا نظر منفی تر داشته و تعداد‌شان به ۸۴ درصد می‌رسد.

عدم رضایت مردم از نحوۀ برخورد چین با ویروس کرونا منعکس کنندۀ کاهش اعتماد بر رئیس جمهور چین شی جین پینگ نیز است.

به طور میانگین ۷۸ درصد پاسخ دهندگان سروی می‌گویند به رئیس جمهور چین در برخورد با مسایل جهانی اعتماد کم داشته یا هیچ ندارند، به شمول هفتاد درصد آنهایی‌که در هر کشور از آنها سؤال شده.

ولی باوجود افزایش بی‌اعتمادی به شی جین پینگ، به گفته مرکز تحقیقاتی پیو شمار بیشتر پاسخ دهنده‌گان به سروی، نسبت به دونالد ترمپ به شی جین پینگ باور دارند.

شی جین پینگ رئیس جمهور چین
شی جین پینگ رئیس جمهور چین

مثلاً در جرمنی ۷۸ درصد مردم می‌گویند به شی اعتماد ندارند ولی ۸۹ در صد گفته اند که به ترمپ بی‌اعتمادند.

درحالی که در سطح مردمی اعتماد به شی بیشتر از اعتماد به ترمپ است، ولی درجۀ اعتماد رهبران جهان به شمول صدراعظم آلمان انگیلا مرکل، همتای بریتانیایی‌اش بوریس جانس و رئیس جمهور فرانسه ایمانویل مکرون، به شی کمتر است.

ولی وقتی صحبت از قدرت اقتصادی چین می‌شود، این کشور در وضعیت خوبی قرار داشته و مردم در اکثر کشورهای سروی شده چین را به حیث اقتصاد برتر جهان می‌بینند.

XS
SM
MD
LG