لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۰۳
مراسم افتتاح مذاکرات بین افغانان در دوحه پایتخت قطر
مراسم افتتاح مذاکرات بین افغانان در دوحه پایتخت قطر

'هیئت‌های مذاکره‌کننده در قطر' نخستین نشست شان‌را برگزار کردند

گروهای تماس هیئت مذاکره‌کننده حکومت افغانستان و طالبان دیشب اولین جلسه شان‌را برگزار کردند.

گروهای تماس هیئت مذاکره‌کننده حکومت افغانستان و طالبان دیشب اولین جلسه شان‌را برگزار کردند.
گفتگوها میان گروه‌های تماس حکومت افغانستان و مذاکره کننده‌گان طالبان آغاز شده و امروز هم ادامه میابد.

هیئت مذاکره کننده دولت افغانستان ناوقت شام جمعه به دوحه رسید.

زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه ایالات متحده برای صلح افغانستان می‌گوید، در مذاکرات میان دولت افغانستان و گروه طالبان نه میانجیگری و نه هم تسهیل کنندۀ سهم خواهد داشت، بلکه به گفتۀ او این بار خود افغان‌ها در مورد یک نقشه راه سیاسی برای خاتمۀ جنگ باید توافق کنند.

خلیل‌زاد این را جمعه (۲۱ سنبله) در یک کنفرانس تلفونی در آستانه آغاز مذاکرات بین دولت افغانستان و گروه طالبان به خبرنگاران گفت: "حالا ما به مرحلۀ وارد می‌شویم که به مالکیت و رهبری افغان‌ها است و در این مرحله نه میانجیگری است و نه هم تسهیل کننده، زمانی که افغان‌ها با هم می‌بینند میان هم صحبت خواهند کرد، ما آماده کمک استیم در صورتی که به کمک ما نیاز باشد و هر دو طرف را نظارت خواهیم کرد و اگر به کمک ما نیاز هم نباشد خوب است بلکه تشویق کننده خواهد بود."

بیشتر در این باره:

هیئت گفت‌وگو کننده حکومت افغانستان به قطر رفت

هیئت مذاکره کنندۀ دولت افغانستان ناوقت شام جمعه برای گفت‌وگو با طالبان به دوحه پایتخت قطر رسید.

ریاست این هیئت را عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی به عهده دارد.

در ترکیب این هیئت همچنان محمد حنیف اتمر سرپرست وزارت خارجه و سید سعادت منصور نادری وزیر دولت در امور صلح افغانستان شامل اند.

مایک پومپیو وزیر خارجۀ امریکا در این گفت‌وگو‌ها شرکت می‌کند او مذاکرات بین‌افغان‌ها را تاریخی خوانده و گفته که مذاکرات دشواری خواهد بود.

ایالات متحده و طالبان در اواخر ماه فبروری امسال پس از حدود ۱۸ ماه مذاکرات به یک توافق دست یافتند که یکی از موارد عمده آن خروج نیرو‌های خارجی از افغانستان است.

شماری از نیروهای امریکایی در افغانستان

زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان می‌گوید، آن‌ها در مرحله دوم این مورد قرار دارند: "براساس توافق با طالبان و تفاهم با حکومت روی کاهش نیرو‌های ما بگونه مشروط صحبت شده نه تنها نیرو‌های امریکایی بلکه نیرو‌های قوای ائتلاف و اعضای ناتو همچنان، در حال حاضر ما در مرحله دوم استیم، در مرحله اول شمار نیروی‌های ما به ۸۶۰۰ کاهش یافت و در مرحله دوم تا به ۴۵۰۰ می‌رسد که در اواسط اکتوبر و نومبر اجرا می‌شود و ما اکنون در آن مرحله استیم."

خلیل‌زاد ابراز امیدواری کرد که دولت افغانستان و طالبان با رسیدن به یک توافق بتوانند مشترکاً در برابر گروه‌های دیگر مانند داعش مبارزه کرده و جلو فعالیت این گروه را در افغانستان بگیرند.

شکست گروه داعش در اچین توسط نیروهای افغان

مذاکرات بین دولت افغانستان و گروه طالبان پس از یک تاخیر طولانی برگزار می‌شود.

مراسم افتتاحیه این مذاکرات روز شنبه (۲۲ سنبله) در دوحه اما گفت‌وگو‌های رسمی به روز دوشنبه میان هیئت دو طرف آغاز خواهد شد.

۲۲:۳۶ ۲۲.۶.۱۳۹۹

اکثر چهره‌های سیاسی جهان گفت‌وگوهای صلح را حادثۀ تاریخی خوانده اند

مراسم افتتاح مذاکرات بین افغانان در دوحه پایتخت قطر
مراسم افتتاح مذاکرات بین افغانان در دوحه پایتخت قطر

اکثر چهره‌های سیاسی جهان گفتگوهای مستقیم میان حکومت افغانستان و طالبان را حادثۀ تاریخی خوانده اند.

پس از سال های انتظار طرف‌های اصلی جنگ افغانستان، حکومت و طالبان برای گفتگو در کنار هم می‌نشینند.

طرف‌های دخیل در قضیۀ افغانستان، این روز تاریخی را برای تأمین صلح در کشور فرصتی خوبی خوانده اند.

سازمان کشورهای همکاری اسلامی می‌گوید، این لحظات تاریخی باید آغاز سفر به سوی صلح دوامدار در افغانستان باشد.

یوسف بن احمدال عیثمین ابراز امیدواری کرد که این گفت‌وگوها سازنده باشند، اختلاف‌ها را از بین ببرند و راه را به آشتی همه جانبه فراهم کند.

گفته که این یک فرصت بزرگ است آرزوی طولانی افغان‌ها را در باره صلح برآورده کرده است.

انتونیو گوتیریش منشی عمومی سازمان ملل متحد

او که از راه دور در نشست دوحه صحبت می‌کرد گفت: "برای حفاظت از غیرنظامیان و مصئونیت زندگی همه در افغانستان باید آتش‌بس همه جانبه برقرار شود."

در سخنان‌اش از راه دور به این نشست گفت که آنها و دیگر متحدین شان به حمایت از یک افغانستان باثبات و مصئون متعهد اند.

ینس ستولتنبرگ منشی عمومی ناتو

او گفت: "‌با آغاز گفت‌و‌گو های بین افغان‌ها ما به سوی یک مرحله جدید می‌رویم که عبارت از گفت‌و‌گو های صلح از طرف افغان‌ها و به رهبری افغان‌ها است. ما در این راه دشوار و طولانی از افغانستان حمایت می‌کنم. ناتو برای موفقیت این گفت‌و‌گو‌ها تلاش می‌کند. نماینده‌های دولت افغانستان و طالبان نشان دادند که آنها با یکدیگر صحبت کرده می‌توانند. حتی روی مسایل جنجال بر‌انگیر و حساس."

همسایه‌های افغانستان هم در مورد این نشست واکنش نشان داده اند.

محمد جواد ظریف ایران در اجلاس امروز دوحۀ قطر سخنرانی نکرد.

تهران از این گفت‌و‌گو‌ها استقبال کرد و ابراز امیدواری کرد که بدون "مداخله خارجی‌ها" به پیروزی برسد.

وزارت خارجه ایران در اعلامیه ای گفت که دست یافتن به صلح دائیمی می‌تواند زمینه را برای حل مشکل مهاجران افغان در ایران فراهم کند.

در سخنرانی خود از طریق آنلاین به این نشست گفت، کشورش در کنار افغانستان دیموکراتیک قرار خواهد داشت که در آن صلح برقرار بوده و با همسایه‌های خود روابط خوب داشته باشد.

شاه محمود قریشی وزیر امور خارجۀ پاکستان

هند هم از گفت‌و‌گو های بین افغانها در دوحه قطر استقبال کرد.

اس جی شنکر وزیر خارجه هند گفت، از خاک افغانستان نباید بر ضد هند استفاده شود.

در این حال در سخنرانی‌اش در نشست سرقوماندانی اعلی قوای مسلح افغانستان گفت که مذاکرۀ مستقیم میان آنها و طالبان نتیجۀ قربانیان نیروهای امنیت و دفاعی بوده است.

محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان

او گفت، حکومت افغانستان این پروسه را با تدبیر و ارادۀ قوی به پیش می‌برد، جنگ پایان می‌یابد و چنان صلح را برقرار می‌کند که دست‌آورده‌های نزده سال مصئون باقی بمانند.

۲۳:۲۷ ۲۲.۶.۱۳۹۹

عبدالله خواهان "آتشبس بشردوستانه" شد

عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحۀ افغانستان امروز در نشست افتتاحیۀ مذاکرات بین‌الافغانی در قطر خواهان برگزاری آتش‌بس شد. عبدالله همچنان تاکید کرد که دست آوردهای دو دهۀ اخیر افغانستان باید حفظ شوند. بیشتر در این ویدیو ببینید و با دوستان تان شریک سازید.

۲۳:۳۰ ۲۲.۶.۱۳۹۹

خیللزاد: گام بعدی پیشرفت در مذاکرات است


زلمی خلیلزاد نمایندۀ ویژۀ ایالات متحدۀ امریکا برای صلح افغانستان میگوید در مذاکرات صلح افغانها باید منافع درازمدت کشور شانرا نسبت به منافع شخصی خود ترجیح دهند. او در گفتگوی با چند خبرنگار – به شمول خبرنگار رادیو آزادی – در دوحه پایتخت قطر گفت که مذاکره کننده های هردوطرف در قبال نسلهای آیندۀ افغانستان مسئولیت دارند.

۲۳:۳۹ ۲۲.۶.۱۳۹۹

خلیلزاد: بعضی کشورهای منطقه در پروسۀ صلح همکار نیستند

زلمی خلیلزاد نمایندۀ ویژۀ وزارت خارجۀ امریکا برای صلح و آشتی در افغانستان می گوید هستند کسانی که وضعیت فعلی افغانستان را به سود خود میدانند و "موافقت روی یک فورمول" را خطری برای خود میدانند. خلیلزاد در گفتگوی اختصاصی با راتب نوری خبرنگار اعزامی رادیو آزادی به قطر این را و چند نکتۀ مهم دیگر را یاد آور شده. مصاحبه را اینجا ببینید و با دوستان تان شریک کنید.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG