بندرتجارتی آقینه در ولایت فاریاب با داشتن ادارههای مختلف هنوزهم هیچ کارمند زن ندارد. مسئولین شبکه زنان ولسوالی خانچهارباغ بابیان این مطلب میگویند که زنان هم باید در این ادارهها استخدام شوند.
سمیه مدبر معاون شبکه زنان خانچهارباغ میگوید وی باور دارد که زنان در هر بخش نظر به تحصیلشان توانایی اجرای کارهای اداری را دارند.
او گفت: در این جا شرایطی که آمده برای دختر خانمها کار نیست. بندرآقینه هم جای تجارتی است. زیاد اشخاص در آنجا کار میکنند و دخترخانمها هم میتوانند در هر بخش کار کنند. هستند دخترانی که سند لیسانس دارند، میخواهند کار کنند شرایطی در آنجا است که رنج میکشند."
نازیلا سادات یکی دیگر از این زنان است که میگوید با داشتن مدرک تحصیلات عالی سال هاست که از بیکاری رنج میبرد.
خانم سادات میگوید به ادارههای دولتی در بندرآقینه بجای زنان مردان به گفتۀ او از روی شناخت و سلیقه استخدام میشوند.
او گفت: "اینجا شرایط مساعد نیست و از سویی هم جندر مراعات نمیشود. اشخاصی که پولدار هستند بیشتر جذب میشوند، وقتی که سواد داشته باشی هم واسطه بازی میشود، از این خاطر ما نمیتوانیم در آقینه استخدام شویم."
بربنیاد گفتههای مسئولان، ریاستهای گمرک، شهرداری، خط آهن، آمریتهای نورم و استندرد، خدمات بندر آقینه، کمیساری و مدیریت عمومی مواد نفتی در بندرآقینه فعالیت دارند.
با این همه، عزیزه جویا آمر جندر ولایت فاریاب در صحبت با رادیو آزادی گفت، موضوع جندر تنها در ادارههای دولتی مرکز ولایت رعایت شده و زنان در برخی این ادارهها استخدام شده اند.
به باور وی به علت افزایش نا امنیها در فاریاب، زنان در دیگر بخشهای این ولایت جرئت اشتراک در امتحان رقابتهای آزاد را نیز ندارند.
آمر جندر فاریاب گفت در صورتی اشتراک زنان در رقابتهای آزاد، حق اولویت بخاطر رعایت جندر برای شان داده میشود.
وی میپذیرد که در ادارههای بندرآقینه هنوز زنان استخدام نشده اند: "عدم اجازه، نا امنیها و شرایط سنتی که در آنجاست، برای زنان اجازه نمیدهد که در بندرآقینه و در ولسوالیها کار کنند. تنها در ولسوالی خانچهارباغ سه زن داریم که استخدام شده و دیگر در هیچ ولسوالی ما کارمند زن نداریم و چه برسد که در بندرآقینه باشد."
جویا گفت که در ادارات دولتی فاریاب بیست فیصد زنان استخدام شده اند. اما تعدادشان مشخص نیست.