ایندیپندنت
روزنامۀ ایندیپندنت مینویسد، گروه طالبان در ماه گذشته درخواست آتشبس از سوی حکومت افغانستان را غیرمعقول خوانده بود.
به نوشتۀ روزنامه، طالبان در حالی در عید آتشبس کردند که بهگفتۀ حکومت افغانستان در جریان ماه مبارک رمضان دستکم ۱۴۶ غیرنظامی از سوی طالبان کشته شده اند.
اما گروه طالبان که حفظ جان غیرنظامیان را از اولویتهایش میداند، این ادعا را تائید نکرده.
افغانستان پیش از اعلام آتشبس شاهد موج تازۀ خشونتها بوده.
پاتریشیا گاسمن، معاون بخش آسیا در سازمان دیدبان حقوق بشر هفته گذشته به رادیو آزادی گفت: "غیرنظامیان هستند که بیشتر از همه قربانی میدهند."
رهبری طالبان ناوقت جمعه اعلام کرد که بهجنگجویان این گروه دستور داده تا بهمناسبت عید فطر برای سه روز از جنگ دست بکشند.
محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان فوراً از این اقدام طالبان استقبال کرد و گفت که به نیروهای امنیتی و دفاعی دستور داده تا آتشبس ۳ روزه را رعایت کنند.
هر دو طرف گفته اند، در صورتی که بالایشان حمله شود، از خود دفاع خواهند کرد.
ایندیپندنت نوشته است: "اعلام آتشبس پس از دیدار تازۀ زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده برای صلح افغانستان از کابل و قطر صورت گرفت."
او در ۲۱ ماه می در حساب توییتر خود نوشت: "من به طالبان گفتم که تمامی جوانب باید خشونت را کاهش دهند. هزینۀ این جنگ را افغانهای بیگناه، بسیار زیاد و از مدتها متحمل شده اند."
- نیویارک تایمز
روزنامۀ نیویارک تایمز با اشاره به اعلام آتشبس موقت از سوی طالبان و دستور رئیس جمهور غنی به رعایت آن مینویسد، از زمانی که رژیم طالبان در سال ۲۰۰۱ سرنگون ساخته شد، این دومین آتشبس کوتاهمدت میان دو طرف است.
رهبری طالبان در جریان آتشبس عید فطر در سال ۲۰۱۸ که مورد استقبال گرم قرار گرفت، افرادش را از رفتن بهساحات تحت کنترول دولت منع نکرده بود.
اما در اعلامیۀ ناوقت جمعۀ طالبان، بهجنگجویان این گروه دستور داده شده که در جریان ۳ روز آتشبس به مناطق تحت کنترول دولت نروند و بر اساس اعلامیه، جانب مقابل هم اجازۀ ورود به ساحات زیر ادارۀ طالبان را ندارد.
به نوشتۀ نیویارک تایمز، آتشبس ۲۰۱۸ فرصت را برای مردم افغانستان فراهم کرد تا پس از سالها جنگ و خشونت برای اولین بار عید را در فضای امن سپری کنند.
روزنامه به استقبال ایالات متحده، ناتو و دیگر شرکای افغانستان از آتشبس در این کشور اشاره کرده.
آنها از طالبان میخواهند که از خونریزی برای همیشه دست بکشند زیرا جنگ روند حساس صلح را با خطر روبهرو کرده میتواند.
روزنامه در ادامه بهبرخی از مواد موافقتنامۀ ایالات متحده و طالبان اشاره کرده که پس از امضای آن باید به گونۀ کامل عملی میشدند مانند رهایی زندانیان و آغاز مذاکرات بین افغانان.
اما به نوشتۀ روزنامه، تطبیق این موافقتنامه با موانع رو به رو شد و طالبان در دو ماه اخیر حملههای خود بر نیروهای افغان را افزایش دادند.