کشور قطر و اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان به هدف مبارزه با ویروس کرونا به حکومت افغانستان در بخش امکانات صحی کمک کردند.
کمکهای کشور قطر به وزارت صحت عامۀ افغانستان شامل لابراتوارهای پیسیآر میشود.
البته این لابراتوارها که از آن بهمنظور تشخیص ویروس کرونا استفاده میشود، یکی از نیازهای جدی وزارت صحت عامه بهشمار میرود.
وحیدالله مجروح، معین این وزارت بهروز چهارشنبه در نشستی که بههمین منظور در کابل برگزار شده بود، گفت که وزارت صحت عامه با استفاده از این کمکها به زودی آزمایشگاه تشخیص ویروس کرونا را در ولایت فراه ایجاد خواهد کرد.
او افزود: "وزارت صحت عامۀ افغانستان تعهد میسپارد که از این کمک کشور قطر و بنیاد خیریۀ الغرافه یک ماشین تشخیص پیسیآر را به ولایت فراه تخصیص دهد. وزارت صحت عامه تلاش میکند که ظرفیت تشخیص را در کشور بالا ببرد. اکنون که فراه و نیمروز با خطر مواجه هستند شامل این برنامه هستند."
آقای مجروح با آن که در بارۀ ارزش مالی این کمکها چیزی نگفت، اما افزود که از این کمکها دیگر ولایتها نیز مستفید خواهند شد.
پیش از این نیز بههدف مبارزه با ویروس کرونا کمکهای مختلفی به افغانستان صورت گرفته است.
بانک جهانی، بانک انکشاف آسیایی، صندوق بینالمللی پول، امارات متحدۀ عربی و امریکا از کمکهای میلیونها دالری شان در این بخش بهافغانستان خبر داده اند.
در همین حال اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان هم امروز چهارشنبه به ارزش نزدیک به یک میلیون دالر وسایل طبی کمکیاش را بهحکومت سپرد.
امین بابک، مسئول ارتباطی این اتاق به رادیوی آزادی گفت: "امروز اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان و بازرگانان افغان مقیم چین به ارزش یک میلیون دالر وسایل طبی را به حکومت افغانستان کمک کردند که این کمکها شامل دستگاه تنفسی و دیگر وسایل طبی میشود."
این در حالیاست که واقعات مثبت ویروس کرونا در افغانستان با گذشت هر روز رو به افزایش است.
آمار وزارت صحت عامه نشان میدهد که شمار مبتلایان به این ویروس از مرز ۳ هزار تن گذشته است.
کمکهای بیرونی و داخلی به حکومت افغانستان در حالی صورت میگیرد که انتقادهای زیادی در بارۀ چگونگی هزینه کردن بودجههای مربوط به مبارزه با ویروس کرونا وجود دارد.
پیش از این مشرانو جرگۀ افغانستان فیروزالدین فیروز، وزیر صحت عامه و وحید عمر، رئیس کمیتۀ آگاهیدهی حکومت در بارۀ ویروس کرونا را به دلیل عدم پاسخدهی در بارۀ هزینه کردن بودجه بهاین جرگه به لوی سارنوالی معرفی کرد.
اما پرسش اینجاست که این مقدار کمکها جلو گسترش ویروس کرونا را خواهد گرفت؟
اسدالله حسینزی، یکی از آگاهان امور صحی به این باور است که اگر این کمکها بهگونۀ درست مدیریت شوند، تاثیرگذاری آن در راستای جلوگیری از گسترش این ویروس زیاد خواهد بود.