تمرکز روی چهار مورد در توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان
بر اساس اعلامیه مشترک حکومت افغانستان و ایالات متحدۀ امریکا که یک نسخۀ آن به رادیوی آزادی رسیده، توافقنامۀ صلح میان امریکا و طالبان شامل ۴ بخش میشود.
این چهار بخش مشمول این موارد میشود:
- تضمین عدم استفاده از خاک افغانستان توسط افراد و گروههای هراس افگن بین المللی در برابر امنیت ایالات متحدۀ امریکا و متحدان اش
- تعیین جدول زمانی برای خروج نیروهای امریکایی و ائتلاف بینالمللی از افغانستان
- توافق سیاسی که در نتیجۀ مذاکرات مستقیم میان هیئت مذاکره کنندۀ همه شمول جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان بدست میآید
- آتشبس جامع و دایمی.
در بخش اول این اعلامیه نگاشته شده است که جمهوری اسلامی افغانستان و ایالات متحده اذعان میدارند که القاعده و شاخۀ خراسان گروه داعش و سایر گروههای تروریستی بینالمللی از خاک افغانستان به عنوان پایگاه و محل پلانگذاری برای حمله به امنیت امریکا، متحدان آن و افغانستان استفاده نمیکنند.
در بخش دوم این اعلامیه آمده است که امریکا پس از اعلان این اعلامیۀ مشترک و توافق با طالبان در مدت ۱۳۵ روز شمار نیروهای نظامیاش را به ۸۶۰۰ تن کاهش میدهد و تعهدات دیگرش را بر اساس توافقنامۀ امضا شدۀ صلح میان امریکا و طالبان عملی خواهد کرد.
در این بخش همچنان آمدهاست که در مطابقت با ارزیابی مشترک امریکا و افغانستان، امریکا و ائتلاف بینالمللی متباقی نیروهای شان را در جریان ۱۴ ماه پس از اعلان این اعلامیۀ مشترک و امضای توافقنامۀ صلح امریکا و طالبان از افغانستان بیرون خواهند کرد.
همچنان در این اعلامیه آمده است که دولت افغانستان تعهد میسپارد که با آغاز مذاکرات بین جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان طی اقدامات دیپلوماتیک با اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، نامهای رهبران طالبان را از لیست تعزیرات آن سازمان بیرون کند.
در بخش سوم این اعلامیۀ مشترک آمده است که ایالات متحدۀ امریکا از شورای امنیت سازمان ملل متحد درخواست میکند که تا این توافقنامه و دیگر اسناد مربوط به آن را به رسمیت بشناسد و تأیید کند.
تعهد امریکا و افغانستان دربارۀ ادامۀ روابط دوستانهشان به شمول همکاریهای اقتصادی برای بازسازی افغانستان نیز شامل این اعلامیۀ مشترک است.
در این اعلامیه همچنان آمده است که امریکا از تهدید و استعمال قوه در برابر تمامیت ارضی و استقلال سیاسی افغانستان و مداخله در امور داخلی آن خودداری میکند.
امریکا در این اعلامیه همچنان تعهد سپرده که به تلاشهایش برای ایجاد اجماع منطقهیی و بینالمللی در حمایت از تلاشهای موجود برای دستیابی به یک راه حل سیاسی برای منازعۀ مورد نظر در افغانستان ادامه میدهد.
ملا برادر رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر: از تمام جهتهای افغان میخواهم که برای ساختن یک نظام اسلامی قوی بهمذاکرات بیایند.
مایک پومپیو وزیر خارجه امریکا حین سخنرانی در دوحه: آینده افغانستان به مردم این کشور برمیگردد، افغانها مستحق زندگی صلحآمیز اند.
مارک اسپر وزیر دفاع امریکا: کاهش نیروهای امریکایی در افغانستان، مشروط و وابسته به شرایط است، امریکا رابطه دوامدار خود با افغانستان را حفظ خواهد کرد.