کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان میگوید که از اتهامات متعددی که در مورد آزار جنسی در ارگ مطرح شده بود، یک مورد آن مستندسازی شده است.
شبنم صالحی، عضو این کمیسیون روز دوشنبه (۲۷ عقرب) به رادیو آزادی گفت که هیئت ویژهای که به دستور رئیس جمهوری این ادعاها را بررسی کرده، به این نتیجه رسیده که در مورد یکی از ادعاهای مطرح شده سند وجود دارد.
به گفته خانم صالحی، این هیئت هشت مورد دیگر را در سایر ادارات دولتی و غیر دولتی مستندسازی کرده است. او میافزاید که از مجموع این موارد، ۵ مورد آن مربوط ولایات و ۴ مورد آن مربوط کابل میشود.
او گفت: "با آنهم ما ۹ قضیه را در مدت سه ماه دریافت کردیم که ما همین ۹ قضیه را مستندسازی کردیم. در برخی قضایا توانستیم وسایل اثبات را پیدا کنیم و در بعضی قضایا چون ادعا بود، نتوانستیم وسایل اثبات را پیدا کنیم."
خانم صالحی از ارائه جزئیات بیشتر در این مورد خودداری کرد، اما افزود که موارد مستندسازی شده در سطوح مختلف در ادارات دولتی روی داده است.
به گفته او، پروندۀ این موضوع برای بررسی بیشتر به لوی سارنوالی فرستاده میشود.
حدود شش ماه پیش حبیبالله احمدزی، مشاور پیشین امور امنیتی محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان ادعا کرد که شماری از کارمندان ارشد ارگ در ترویج فحشا دست دارند.
دفتر ریاست جمهوری با رد این ادعا، هیئت ویژهای برای بررسی این ادعا تعیین کرد که در چهارچوب کمیسیون مستقل حقوق بشر این ادعاها را بررسی کند.
در همین حال، شماری از فعالان حقوق زن بررسی این ادعاها را میستایند، اما تأکید میکنند که کمیسیون حقوق بشر از روند بررسی آن در نهادهای قضایی هم نظارت کند.
حمیرا ثاقب، فعال مدنی و مدافع حقوق زن در این مورد گفت: "کار کمیسیون به عنوان یکی از وظایفش، نظارت از روند قانونی این دوسیهها است تا این که این قضایا به صورت شفاف در نهادهای عدلی و قضایی و همچنین در لوی سارنوالی پیش برود تا مجرمین به جزای اعمالشان برسند."
پیش از آن نیز از فساد اخلاقی در برخی ادارات دولتی افغانستان گزارش شده که واکنشهای متفاوتی را به دنبال داشته است.
مثال برجسته این موضوع آزار جنسی شماری از اعضای تیم ملی فوتبال بانوان افغانستان بود که باعث شد رئیس فدراسیون فوتبال و چند مقام ارشد این فدراسیون تحت پیگرد قرار گیرند.