فرماندهی پولیس کابل از کاهش موارد جرایم جنایی در ماه میزان در مقایسه با ماه سنبله خبر داده است. این در حالیاست که شماری از مردم در کابل از افزایش افراد مسلح، قتل، دزدی، آزار و اذیت شان شاکی اند.
فردوس فرامرز، سخنگوی پولیس کابل روز یکشنبه (۲۱ میزان) به رادیو آزادی گفت که در ماه جاری وقوع بیش از ۹۰ مورد جرم ثبت شده که به ۵۱ مورد آن رسیدگی شده است.
به گفتۀ آقای فرامرز، ۸۸ نفر در مورد وقوع ۵۱ مورد جرمی که به آنها رسیدگی شده، بازداشت شدهاند. او افزود که این جرایم شامل "قتل، جراحت، دزدی، اقدام به قتل، حمل و فروش سلاح بدون مجوز" میشود.
سخنگوی پولیس گفت که این آمار در زمان مشابه در ماه گذشته بیش از ۱۰۰ مورد بوده است.
او دلیل اصلی کاهش جرایم در ماه میزان را بازداشت ولگردها در کوچهها و خیابانها است. به گفتۀ او، بازداشت آنها براساس برنامۀ تازۀ پولیس کابل صورت میگیرد که با اجرای آن روزانه ۱۰ تا ۲۰ ولگرد بازداشت میشوند.
ولی تجربه قربانیان جرایم جنایی در کابل بیانگر گستردگی چنین جرایم در این شهر است. آنها میگویند به همان میزانی که نگران حملات انفجار و مهاجمان انتحاری گروه طالبان هستند، نگران تبهکاران هم هستند که دست به قتل، سرقت و اخاذی میزنند.
شماری از مردم در کابل به رادیو آزادی گفتند که وضعیت امنیتی در این شهر در این شب و روزها باعث نگرانی آنها شده و هر شب افراد مسلح دست به قتل، دزدی، آزار و اذیت میزنند.
جواد در مکروریان کابل غرفه سگرت فروشی دارد. او پسر جوانی را میشناخت که در نزدیکی او جواریفروشی داشت و سه روز پیش قربانی هزار افغانی پولی شد که در جیبش بود.
او توضیح داد: "خانهاش در جلالآباد بود و در منطقۀ قلعۀ زمانخان اتاق گرفته بود. سه روز قبل زمانی که بهطرف اتاقش میرفت، دزدان او را ایستاد کردند و پولی را که همانروز کار کرده بود، گرفتند و خودش را به ضرب گلوله به قتل رساندند."
ایوبخان زدران هم نظر مشابهی دارد. او در منطقۀ یکهتوت کابل دکان دارد. آقای زدران گفت: "جرایم بسیار زیاد شده. چند روز پیش به برادرم، که بیکار بود، سه چرخه زرنج خریدم که کار کند. دو روز قبل صبح زمانی که از خانه بیرون شد، بخاطر کار طرف دهمزنگ همانجا دو نفر میآیند و برادرم را لتوکوب کردند و زرنج را با خود بردند."
آقای زدران میگوید به دلیل بیتوجهی نهادهای امنیتی به چنین مسایل، جرایم جنایی روزبهروز بیشتر میشود.
وی از نهادهای امنیتی میخواهد که جنایتکاران را به سزای اعمالشان برسانند تا درس عبرتی برای دیگران شود.