عادل عبدالمهدی صدراعظم عراق تقاضای ضد فساد معترضان را بهجا خواند و در پهلوی آن معترضان را به آرامش دعوت کرد.
در نتیجۀ اعتراضها در عراق از سه روز به این سو، ۳۱ نفر بهشمول ۲ پولیس کشته شده اند.
این اعتراضها اکنون به دیگر شهرهای عراق نیز گسترش یافته است.
عادل عبدالمهدی صدراعظم عراق میگوید، اعتراضکنندهگان حق بهجانباند که ختم فساد اداری در آن کشور را تقاضا کرده اند، اما او ناآرامیهای ناشی از آن را نکوهش کرد.
در نتیجۀ ناآرامیها در عراق تا اکنون بیش از ۳۰ تن کشته اند.
عادل عبدالمهدی امروز (چهارم سپتمبر) در یک سخنرانی تلویزیونی خطاب به تظاهر کنندهگان گفت: "من بهشما اطمینان میدهم که صدایتان حتٰی قبل از آغاز تظاهرات شنیده شده است، ما این را درک کردهایم که خواستهای شما، یعنی مبارزه با فساد، فراهمآوری فرصتهای کاری و توجه به جوانان مطالبات درست است. نگرانیهای شما، نگرانیهای ما است. ما همۀ خواستههای قانونی شما را پیگیری و به آن پاسخ میدهیم."
آقای عبدالمهدی افزود، حکومت وعدههای میانتُهی نمیدهد.
به گزارش رویترز، عادل عبدالمهدی تأکید کرده است که دولت او "راه حلی جادویی" برای مشکلات و معضلات ساختاری موجود در عراق، ندارد.
اما او قول داد كه تلاش میکند، قانونی را تصویب کند كه بر اساس آن به خانوادههای فقیر درآمد اساسی فراهم شود و از سوی دیگر تغییراتی را در كابینهاش به میان خواهد آورد.
مظاهرات در عراق که از سه روز به این سو، در اعتراض به فساد اداری و بیکاری به راه انداخته شده، اکنون از بغداد به برخی شهرهای دیگر این کشور هم گسترش یافته است.
به گفتۀ مقامات صحی، در جریان این تظاهرات تا اکنون بیش از یکهزار و ۴۰۰ تن به شمول پرسونل نیرویهای امنیتی عراق، زخمی شده اند.
در این مظاهرهها دو پولیس هم جان باخته اند.
پولیس، برای متفرق ساختن معترضان از گاز اشک آور و موترهای آبپاش استفاده کرده است.
پولیس بالای مظاهرهکنندهگان تیراندازی هم کرده است.
تعدادی از معترضان میخواستند که به سمت میدان تحریر در مرکز شهر بغداد حرکت کنند، اما بهخاطر ممانعت پولیس، آنها ناوقت دیروز در نزدیکی وزارت نفت عراق، گردهم آمده بودند.
علی یکی از مظاهره کننده فارغ التحصیل پوهنتون است. اما بیکار است. او می گوید: "ما تا سقوط حکومت به مظاهرات خود ادامه میدهیم."
صندوق بینالمللی پول میگوید، عراق در بين کشورهای دارای ذخاير اثباتشدۀ نفت خام در جهان در رتبۀ چهارم قرار دارد، اما بخش اعظم جمعیت ۴۰ میلیونی کشور با مشکلاتی چون فقر، فقدان بیمه خدمات صحی، عدم دسترسی به آموزش و پرورش رایگان و آب آشامیدن سالم مواجه اند.
این ناآرامیها بزرگترین چالش در برابر حکومت صدراعظم عادل عبدالمهدی به حساب می رود.
سازمانهای عفو بین الملل و ملل متحد در اعلامیههای جداگانه از تظاهرکنندهگان و نیروهای حکومت عراق خواسته اند تا از خویشتنداری کار گیرند.