لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۰۳

دموکرات‌ها کارمندان وزارت خارجۀ امریکا را به‌خاطر استیضاح ترمپ زیر فشار قرار داده اند


مایک پومپیو وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا
مایک پومپیو وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا

مایک پومپیو در نامه‌ای برای کمیتۀ روابط خارجی مجلس نماینده‌گان امریکا نوشته که تاریخ‌های تعیین‌شده برای شهادت داوطلبانۀ کارمندان وزارت خارجۀ این‌کشور، امکان پذیر نیست.

روند تحقیق برای استیضاح دونالد ترمپ از سوی مجلس نماینده‌گان امریکا، به دنبال نشر گزارش‌ها در مورد مکالمۀ تیلفونی او با رئیس جمهور اوکراین آغاز شد.

سه کمیته در مجلس نماینده‌گان امریکا، چندین تاریخ را طی دو هفته آینده برای کارمندان پیشین و فعلی وزارت خارجۀ آن‌کشور تعیین کرده اند تا در مجلس حضور یابند و مدارک و شواهد را در رابطه به تحقیق برای استیضاح رئیس جمهور ترمپ ارائه کنند. این کمیته‌ها در کنترول حزب دموکرات قرار دارند.

اما برای مایک پومپیو وزیر خارجۀ امریکا، چنین پیشنهاد پذیرفتنی نیست و او روز سه شنبه (اول اکتوبر) گفت که کارمندان این وزارت تحت فشار دموکرات‌ها قرار گرفته اند.

پومپیو در یک نامه با لحن تند نوشته که از تمامی صلاحیت‌هایش برای جلوگیری از اقدام در برابر کارمندان وزارت خارجۀ امریکا استفاده خواهد کرد.

در خواست برای تحقیق در مورد استیضاح رئیس جمهور امریکا به دنبال نشر گزارش‌ها در مورد گفت‌وگوی تیلفونی دونالد ترمپ با رئیس جمهور اوکراین صورت می‌گیرد.

در گزارش‌ها آمده که ترمپ به ولادیمیر زیلینسکی همتای اوکراینی‌اش گفته است، تنها در صورتی کمک‌های نظامی با کییف را افزایش می‌دهد که او در مورد فعالیت‌های اقتصادی جو بایدن و پسرش معلومات دهد.

این در حالی است که دونالد ترمپ رئیس جمهوری امریکا گفته بود، مکالمۀ تلیفونی او با ولادیمیر زِلنسکی رئیس جمهوری اوکراین یک گفت‌وگوی معمول و مناسب بود.

جو بایدن معاون رئیس جمهور پیشین امریکا بود و حالا در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، نامزد حزب دموکرات است.

دونالد ترمپ تمامی اتهام‌ها بر خودش را رد می‌کند و می‌گوید، هیچ درخواستی از رئیس جمهور اوکراین نداشته است. به گفتۀ ترمپ، این همه را آدام شیف رئیس کمیته استخبارات مجلس نماینده‌گان که یک دموکرات است، از خود ساخته است.

او افزود: " آدام شیف این گفت‌وگوی جهلی را نشر کرده و آن‌را در برابر کانگرس و مردم امریکا به خوانش گرفته است. این یک افتضاح است. همه‌اش افتضاح است."

پیش از این نانسی پلوسی رئیس مجلس نماینده‌گان امریکا در جریان هفتۀ گذشته گفته بود که تحقیق در مورد استیضاح دونالد ترمپ آغاز شده است.

نانسی پلوسی دستور تحقیقات جهت استیضاح ترمپ را داد

برای استیضاح رئیس جمهور امریکا، به توافق یک هیئت قضایی نیاز است و باید نیمی از مجلس با کار این هیئت توافق کنند.

سپس این تصمیم به مجلس سنای امریکا سپرده می‌شود و در صورتی‌که دو-سوم سنا با آن موافق شدند، راه‌ها برای برکناری رئیس جمهور هموار می‌شود. در حال حاضر نیمی از اعضای مجلس سنای امریکا، جمهوری‌خواهان استند.

در تاریخ امریکا تا حالا دو مرتبه رئیسان جمهور این‌کشور استیضاح شده اند.

در سال ۱۸۶۸ میلادی رئیس جمهور اندرو جانسن از سوی کانگرس استیضاح شد.

۱۳۱سال پس از آن، رئیس جمهور بیل کلینتن به‌خاطر رسوایی روابطش با مونیکا لاوینسکی و سوء استفاده جنسی از او، در سال ۱۹۹۹ از سوی کانگرس امریکا استیضاح شد.

اما هر دو رئیس جمهور توانستند قناعت نماینده‌گان مجلس را فراهم کنند و تا پایان دوره‌های کاری شان در قدرت بمانند.

XS
SM
MD
LG