- نشریۀ اتلانتیک
پروسۀ صلحی که حکومت از آن بیرون ساخته شود، مؤثر تمام خواهد شد؟
این پرسشی است که در یک مطلب نشریۀ اتلانتیک مطرح شده است.
اتلانتیک مینویسد که حل نزاعهای مانند منازعه در افغانستان نیازمند دخیل بودن هر دو، هم حکومت و هم گروه شورشی اصلی در پروسۀ صلح است، حتی اگر در مراحل ابتدایی دو طرف از طریق میانجی به گفتگو بپردازند.
نشریه اتلانتیک: پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، گفتار طالبان با کردارشان مطابقت خواهد کرد؟
به نوشتۀ نشریه، این، در پروسۀ صلح افغانستان صورت نمیگیرد و عدم حضور کابل در این پروسه قابل توجه است.
نشریه مینویسد، این همانند اقدام جورج میچل خواهد بود که مستقیماً با جمهوریخواهان آیرلندی وارد مذاکره شد، در حالی که حکومت بریتانیا را از پروسه بیرون کرد که در نتیجه صلح در آیرلند شمالی تأمین شد.
نشریه مینویسد، سؤال جدیتر در پیوند به مذاکرات با طالبان مطرح است.
پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، گفتار طالبان با کردار شان مطابقت خواهد کرد؟
نشریه مینویسد، گروه طالبان میداند که هدف دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا بیرون ساختن نیروهای امریکایی از افغانستان است.
به نوشتۀ نشریه، از سوی دیگر، واشنگتن کمتر میداند که جنگجویان طالبان سرانجام چی میخواهند: میخواهند بخشی از ساختار سیاسی افغانستان باشند؟ یا شورشگری ادامه یابد؟ و یا به زنان اجازه خواهند داد تا در زندهگی اجتماعی سهم بگیرند؟
- واشنگتن پُست
روزنامۀ واشنگتن پُست یک مقالۀ جیمز لینکفورد، سناتور امریکایی را نشر کرده است.
این سناتور ایالت اوکلاهاما نوشته است، در ۱۸ سال گذشته از مردم شنیده است که ایالات متحدۀ امریکا مانند اتحاد شوروی سابق در جنگ در افغانستان ناکام میشود.
اما لینکفورد در ادامه نوشته است که خودش با این نظریه اصلاً موافق نیست.
این سناتور حزب جمهوریخواه امریکا در ادامه نوشته است، از آغاز جنگ در افغانستان هدف امریکا دفاع از خودش بود.
به باور لینکفورد، به همین دلیل امریکا افغانها را یاری رساند تا حکومت دلخواه شان را برگزینند، حکومتی که نگذارد تروریزم با استفاده از قلمرو اش بر امریکا حمله کند.
در ادامۀ این مقاله آمده است، برعکس، اتحاد شوروی سابق در سال ۱۹۷۹ بر افغانستان تجاوز کرد و امیدوار بود که به حمایت حکومت کمونیست، ساحۀ امپراطوریاش را گسترش بدهد.