لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۰۳

ارگ: بورد مشورتی صلح افغانستان تا ۷ روز دیگر ایجاد می‌شود


ارگ ریاست جمهوری می‌گوید، نهایی شدن بورد مشورتی صلح افغانستان نزدیک شده‌است و تا ختم هفته پیشرو یک بورد همه شمول ایجاد خواهد شد.

ایجاد بورد مشورتی صلح برای شفافیت پروسه صلح افغانستان.

ارگ ریاست جمهوری می‌گوید، قرار است بورد مشورتی صلح تا ختم هفته پیشرو نهایی شود.

شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی ریاست جمهوری به رادیو آزادی گفت که در این بورد مشورتی نماینده‌های احزاب سیاسی، جامعه مدنی، زنان و نماینده‌های ۳۴ ولایت کشور شامل خواهند بود.

این‌که فعالیت این بورد مشورتی چگونه خواهد بود، آقای مرتضوی گفت:

شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان
شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان

"بسیار بزودی ممکن تا ختم همین هفته جاری بورد نهایی شود، این بورد مشورتی با بخش تخنیکی حکومت و شورای عالی صلح مشترکاً در رابطه به پروسه صلح کار خواهد کرد و هم‌چنان با هیئت مذاکره کننده که از سوی حکومت تعیین خواهد شد کار خواهد کرد. هر تصمیم که در روند صلح افغانستان گرفته می‌شود در مشوره با همین بورد که شامل تمام اقشار جامعه خواهد بود، صورت می‌گیرد."

در پیوند به ایجاد بورد مشورتی صلح، رئیس جمهور افغانستان به روز جمعه شانزدهم نومبر با عبد رب رسول سیاف رهبر جهادی و فضل هادی مسلمیار رئیس مشرانو جرگه افغانستان نیز ملاقات کرد.

ارگ ریاست جمهوری در حالی از نزدیک شدن به ایجاد یک بورد مشورتی صلح سخن می‌زند که تلاش‌ها برای آغاز مذاکره با گروه طالبان شدت گرفته‌است.

اما انتظار خادم یکی از آگاهان امور سیاسی افغانستان بدین باور است که ایجاد بورد مشورتی صلح می‌تواند پروسه صلح را پیچیده تر سازد و مؤثر واقع نشود.

وی می‌گوید:

انتظار خادم
انتظار خادم

"بیم دارم که روند صلح و آینده افغانستان قربانی منافع برخی اشخاص نشود، تیم حکومت غنی کار خوب کرده که با همه اقشار جامعه روی روند صلح بحث کند اما دادن حق تصمیم گیری به آن‌ها می‌تواند روند صلح را پیچیده سازد."

به گفته آقای خادم، با در نظر داشت وضعیت امنیتی در کشور رسیدن به یک توافق با طالبان بسیار مهم است و اگر حکومت این روند را بخاطر مشوره با اقشار مختلف به دراز بکشاند ممکن وضعیت خرابتر شود.

اما سمیع دره‌یی فعال مدنی می‌گوید، گفتگوهای صلح باید همه شمول باشند و ایجاد بورد مشورتی صلح می‌تواند مردم را در این راستا خوشبین سازد.

وی گفت:

"بحث ایجاد این شورا به مردم افغانستان یک مقدار امیدواری بخشیده، هر چند در افغانستان تلاش می‌شود تا همه کار ها از آدرس مشخص ارگ صورت گیرد اما ایجاد بورد مشورتی می‌تواند روند صلح افغانستان را همه شمول بسازد."

بحث‌های مذاکره با طالبان زمانی جدی تر از پیش شدند که ایالات متحده امریکا زلمی خلیل‎‌‍‌زاد را به عنوان نماینده خاص وزارت خارجه آن کشور برای صلح افغانستان تعیین کرد.

آقای خلیل‌زاد به سلسلۀ تلاش‌ها برای تسهیل و تسریع روند صلح افغانستان سرگرم دومین دیدارش با رهبران کشورهای منطقه است.

زلمی خلیل‌زاد
زلمی خلیل‌زاد

پیش از این نیز آقای خلیل‌زاد در ماه اکتوبر سال‌جاری میلادی در یک سفر ده روزه به منطقه آمد و با مقام‌های افغانستان، پاکستان، قطر، امارات متحدۀ عربی و عربستان سعودی در مورد سرعت بخشیدن گفتگوهای صلح و کشاندن طالبان به میز مذاکرت دیدار کرد.

گروه طالبان با نشر یک اعلامیه پذیرفت که نماینده‌های این گروه در جریان بازدید خلیل‌زاد از قطر با وی ملاقات کرده‌اند.

نماینده‌های دفتر قطر گروه طالبان در نهم نومبر در نشست مسکو برای صلح افغانستان شرکت کردند و گفتند که در مرحله نخست با مقام‌های امریکایی در گفتگو استند و در مرحله دوم با حکومت افغانستان داخل مذاکره خواهند شد.

رئیس جمهور اشرف غنی اخیراً گفت که آمدن صلح در کشور حتمی است و اکنون روی زمان آمدن آن بحث می‌شود.

گزارش: فرشته نگاه

XS
SM
MD
LG