لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۲۶

میاخیل: اگر مذاکرات با پاکستان نتیجه ندهد کار روی پلان اضطراری را آغاز می‌کنیم


وزارت امور مهاجرین و عودت کننده‌گان افغانستان می‌گوید، اگر مذاکرات و اقدامات دیپلوماتیک با مقامات پاکستانی به نتیجه نرسید این وزارت به‌خاطر برگشت مهاجرین افغان از آن‌کشور روی یک پلان اضطراری کار را آغاز می‌کند.

حفیظ احمد میاخیل مشاور مطبوعاتی این وزارت روز شنبه «۷دلو‍۱۳۹۶» در صحبت با رادیو آزادی گفت، در این پلان موضوع سرپناه، ارائه خدمات بشری و سایر خدمات برای عودت کننده‌گان شامل است.

حفیظ احمد میاخیل مشاور مطبوعاتی وزارت مهاجرین و عودت کننده‌گان افغانستان
حفیظ احمد میاخیل مشاور مطبوعاتی وزارت مهاجرین و عودت کننده‌گان افغانستان

وی افزود:

"اگر مذاکرات ما نتیجه ندهد و پاکستان چنین یک اقدامی نماید و حتماً پروسه برگشت آنان زمانگیر می‌باشد و در همان زمانی‌که آنان برگشت می‌کنند ما روی یک پلان کار می‌کنیم."

آقای میاخیل می‌گوید، موضوع مهاجرین افغان در پاکستان از سوی رئیس جمهور کشور نیز به‌گونه جدی تعقیب می‌گردد.

پیش از این وزارت مهاجرین و عودت کننده‌گان گفته‌است که طی دو نیم سال اخیر بیش از دو میلیون مهاجر افغان از کشور‌های خارجی به‌خصوص پاکستان به کشور عودت کرده‌اند.

وزارت مهاجرین و عودت کننده‌گان می‌گوید در حال حاضر حدود ۱.۴ میلیون مهاجر افغان در پاکستان به سر می‎برند.

این در حالیست که هم اکنون حدود چهار میلیون افغان در کشورهای اروپایی و ایران و پاکستان مهاجر شده‌اند و هم‌چنان گزارش‌ها می‌رسانند به دلیل ناامنی‌های اخیر و مشکلات بیکاری هنوز هم جوانان افغان از راه‌های غیر قانونی به کشور‌های اروپایی سفر می‌کنند که گفته می‌شود بسیار آنان در این راه جان‌های شان را نیز از دست می‌دهند.

این سخنان در حالی مطرح می‌گردد که کابینه حکومت پاکستان به تازه‌گی فیصله کرد که مهاجرین افغان باید تا ختم ماه جنوری سال‌جاری میلادی به کشور‌ شان برگردند.

از سوی هم هیلی ارشاد عضو کمسیون امور مهاجرین ولسی جرگه در صحبت با رادیو آزادی گفت، آماده‌گی‌های حکومت برای برگشت مهاجرین افغان از پاکستان کافی نیست و باید کارهای بیشتر در این زمینه صورت گیرد.

وی گفت:

"برای مهاجرین اول باید یک اطمینان داده شود یعنی زمانی‌که آنان به کشور می‌آیند تنها مشکل مسکن آن‌ها نه بلکه مشکل تحصیلی آنان نیز در نظر گرفته شود. آنان زمانی‌که در پاکستان درس خوانده‌اند باید اسناد و نمرات آنان انتقال داده شود، من افرادی را می‌شناسم که دو - سه سال پوهنزی طب را در پاکستان خوانده‌اند اما زمانی‌که به افغانستان آمده‌اند اسناد آن‌ها قابل قبول شناخته نشده‌است."

پیش از این رئیس جمهور غنی نیز گفته‌است، تا زمانی‌که چهار میلیون مهاجر افغان به کشور‌ شان باز نگشته‌اند، افغانستان تکمیل نیست.

خانم ارشاد می‌گوید، حکومت باید به‌خاطر برگشت مهاجرین افغان از پاکستان به کشور علاوه بر دادن مسکن، زمینه‌های ارائه خدمات صحی، تعلیم و تربیه و برخی امکانات دیگر را فراهم نماید.

فرشته ندا

XS
SM
MD
LG