لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۵۹

گلوبل فند ۵۲.۵ میلیون دالر برای بهبود وضعیت صحی با وزارت صحت عامه کمک کرد


صندوق وجهی جهانی پول یا گلوبل فند ۵۲.۵ میلیون دالر را برای بهبود وضعیت صحی در افغانستان با وزارت صحت عامه این‌کشور کمک کرد.

وزارت صحت عامه افغانستان می‌گوید، پول کمک شده در تهیۀ ادویه ضد ویروس "آچ، آی، وی" ارائه خدمات درین بخش، توزیع پشه‌خانه و تشخیص و تداوی توبرکلوز و ملاریا به مصرف می‌رسد.

احمد جان نعیم معین پالیسی این وزارت روز چهار شنبه «۰۸ قوس ۱۳۹۶» در نشست به مناسبت اعلان مساعدت ۵۲.۲ ملیون دالر صندوق وجهی جهانی پول گفت، این کمک از سال ۲۰۱۸ تا سال ۲۰۲۰ میلادی از طریق این وزارت به مصرف می‌رسد.

این کمک از سال ۲۰۱۸ تا سال ۲۰۲۰ میلادی از طریق این وزارت به مصرف می‌رسد.

او افزود:

"بخش از کمک مالی ذکر شده برای تهیه ادویه ضد ویروس "ایچ، آی، وی" که بیش از دو هزار تن با آن زنده‌گی می‌کنند و عرضه خدمات "آچ، آی، وی" برای بیش از ۴۰ هزار تن در نظر گرفته شده‌است. تهیه و توزیع بیش از چهار میلیون پشه‌خانه به‌خاطر وقایۀ از مرض ملاریا، تشخیص و تداوی بیش از ۷۰۰ هزار واقعه ملاریا و تداوی بیش از ۱۵۸ هزار مریض توبرکلوز را نیز شامل می‌باشد."

آقای نعیم همچنان گفت، در کنار کمک‌های مالی گلوبل فند برای افغانستان پروگرام انکشافی ملل‌متحد نیز در نظر دارد تا به‌خاطر بلند بردن ظرفیت کارمندان وزارت صحت عامه با آنان همکاری کند.

آقای نعیم می‌گوید، کمک‌های مالی می‌تواند وضعیت صحی را در این‌کشور بهبود بخشد و در بخش مبارزه با ملاریا افغانستان قادر خواهد شد که این مرض را تا سال ۲۰۳۰ کاملاً محو نماید.

بر اساس معلومات وزارت صحت عامه تا حالا ۲۵۲۲ واقعه مثبت "آچ، آی، وی" ایدز توسط پروگرام ملی کنترول ایدز در افغانستان شناسایی شده و در جریان یک دهه گذشته در حدود ۳۴۰ هزار فرد مصاب به توبرکلوز نیز تشخیص گردیده و ۳۰۰ هزار تن‌شان تداوی شده‌اند.

از سوی هم داکتر انکجین مدیر ارشد صندوق وجهی جهانی پول در افغانستان در هنگام اعلان کمک با وزارت صحت عامه افغانستان گفت که آنان متعهد به ادامه همکاری‌هایشان در بخش مبارزه علیه ایدز، توبرکلوز و ملاریا هستند.

او افزود:

"در ۱۵ سال گذشته، صندوق وجهی جهانی پول "Global fund" کمک‌های مالی زیادی به برنامه "HIV" در افغانستان انجام داده‌است. صندوق وجهی جهانی پول "Global fund" افتخار دارد که بخشی از این همکاری می‌باشد و همچنان از برنامه‌های این‌کشور پشتیبانی می‌کند."

از سوی هم نثار حارس رئیس کمیسیون صحت مشرانو جرگه از این کمک صندوق وجهی جهانی مبارزه علیه ایدز ملاریا و توبرکلوز استقبال کرده می‌گوید که وزارت صحت عامه باید با شفافیت کامل این پول را به‌خاطر کاهش و محو این بیماری‌ها به مصرف برساند.

گزارش: فرشته ندا

XS
SM
MD
LG