وزارت تحصیلات عالی افغانستان بهخاطر معیاری سازی نصاب تحصیلی این کشور اجماع ملی را برگزار کرد.
سرپرست وزارت تحصیلات عالی افغانستان از تطبیق نصاب فعلی در نظام تحصیلی اینکشور انتقاد کرده و به محصلان اطمینان داد که سال آینده این نصاب تطبیق نخواهد شد.
عبدالطیف روشان که در مراسم اجماع ملی بهخاطر معیاری سازی نصاب تحصیلی این کشور سخن میزد گفت که نصاب فعلی نتوانسته پاسخگوی نیازمندیها در سطح ملی و بین المللی باشد.
او افزود:
"ما میخواهیم که پوهنتونها را در قبال فعالیتهای علمیشان مسئول بسازیم رشتههای جدید افزوده میشود، محصولات عملی ما باید در فهم جوانان بیافزاید، ساختار پوهنزیها بازنگری میشوند و توجه بیشتر به کیفیت خواهد شد نه به کمیت."
به گفته آقای روشان در نصاب جدید، استادان، محصلین، نمایندهگان جامعه مدنی، نمایندهگان سازمانهای خارجی در افغانستان و افراد متخصص کار میکنند.
در نصاب جدید، استادان، محصلین، نمایندهگان جامعه مدنی، نمایندهگان سازمانهای خارجی در افغانستان و افراد متخصص کار میکنند.
این در حالیست که محصلین افغان از نصاب تحصیلی کنونیکه در پوهنتونهای افغانستان تدریس میشوند ناراض هستند.
محصلان افغان همواره ازین ناحیه شکایت داشته و میگویند که باید نصاب تغییر کند و روشهای علمی روز برای آنان تدریس شود.
هم اکنون حدود ۳۲ موسسۀ تحصیلی دولتی و ۱۳۰ نهاد خصوصی تحصیلی در افغانستان فعالیت دارند.
در همین حال شماری از استادان پوهنتون هر چند از نصاب تحصیلی جدید استقبال میکنند اما میگویند که این نصاب نتیجۀ چندانی ندارد زیرا به گفته آنان زمینه عملی آن کمتر است.
شفیق وردک یکی از این استادان چنین گفت:
"متأسفانه شاگردان که از صنف دوازده فارغ میشوند ظرفیت تعلیمیشان بسیار پایین است و هر قدر که در پوهنتون امکانات بیشتر باشد باز هم نتیجه چندان ندارد زیرا قوه جذب شاگردان کم است."
آقای وردک تأکید میکند که نیاز است تا یک نصاب فراگیر که شامل بخش معارف و تحصیلات عالی شود روی دست گرفته شود تا بتواند جوابگوی خواستهای شاگردان مکاتب و محصلان پوهنتونها باشد.
گزارش: نورالله شایان