لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۱۲

امیدواری شورای عالی صلح از استراتژی اتحادیه اروپا برای تامین صلح در افغانستان


شورای عالی صلح افغانستان ابراز امیدواری می‎کند که استراتژی جدید اتحادیه اروپا برای صلح، تلاش‎های حکومت و ادامه نشست‎های چهار جانبه طالبان مسلح را به میز مذکره حاضر می‎کند.

این شورا می‌گوید، با وجود تلاش‌های مکرر این شورا مقامات بلند ربته طالبان تا کنون آماده گفت و گو با این شورا نگردیده‌اند.

عطاالرحمن سلیم معاون این شورا روز جمعه در صحبت با رادیو آزادی گفت، در حال حاضر روابط به سطح پایین با طالبان مسلح وجود دارد.

سلیم گفت، انتظار می‎رود که تلاش‎های جدید که به سطح منقطه آغاز گردیده این گروه را به مذاکرات صلح آماده سازد.

عطاالرحمن سلیم
عطاالرحمن سلیم

او می‎گوید، حکومت افغانستان به همین هدف گفت و گوهای رو به رو را با پاکستان آغاز کرده‎است:

"بخاطر صلح تلاش‎های صورت می‎گیرد، نشست چهار جانبه نیز آغاز شده علاوه بر این از طریق راه‎های دیگر نیز ما تلاش‎ها را آغاز کردیم موقف جدید اتحادیه اروپا دلیل دیگر گفته می‎شود که صحبت آغاز می‎شود."

آقای سلیم می‎گوید، حکومت افغانستان و شورای عالی صلح در هر نشست صدای صلح را بلند کرده‎است اما این پروسه تا زمانی کامیاب نمی‎گردد که طرف مقابل بخاطر مذاکرات عملا ابراز آماده‎گی نمایند.

حکومت افغانستان حدود دوهفته قبل بخاطر آغاز این پروسه در چوکات نشست چهار جانبه با پاکستان گفت و گوهای رو در رو را آغاز کرد که چین و امریکا از آن نظارت می‎کند.

در عین حال عزیزالله دین محمد یکتن از اشتراک کننده‎های نشست مشورتی رئیس جمهور روز چهارشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفته‎است که این هدف تعقیب می‎شود و این‎که برای رئیس جمهور مشوره داده شده بخاطر کامیابی و فشار آوردن بالای پاکستان می‎تواند اعتماد افغانستان را به سطح کشورهای منطقه بیشتر سازد.

رئیس جمهور غنی نیز به همین هدف سه شنبه هفته گذشته به هند سفر نمود و در همین جریان وزیر خارجه امریکا نیز از کابل، اسلام آباد و دهلی جدید دیدن کرد.

اتحادیه اروپا نیز روز گذشته اعلان کرد که نقش خود را بخاطر تلاش‎های صلح در افغانستان گسترش می‎دهد.

رولاند کوبیا نماینده خاص اتحادیه اروپا در افغانستان روز پنجشنبه در کابل به خبرنگاران گفت، تلاش‎ها بر اینست تا بخاطر تامین صلح و ثبات در این کشور یک اجماع منطقوی را بمیان آورد.

او افزود:

"من با تمامی همکاران در منطقه، همسایه‌های افغانستان و همچنان کشورهای که دورتر واقع اند، کشورهای که می‌توانند نقاط مثبت ایجاد کنند و به برخی پالیسی‌های شان بازنگری کنند تا افغانستان به یک محل امن مبدل شود، مشوره خواهم کرد، همچنان در موارد غیر سیاسی در رابطه به افغانستان نیز با آنان گفت‌وگو خواهم کرد."

شماری اعضای ولسی جرگه و کارشناسان سیاسی تاکید می‎کنند که مشکلات افغانستان بیشتر جنبه خارجی داشته و باید راه حل آن به سطح دولت ها جستجو شود.

میر سردار یکتن از این کارشناسان در صحبت با رادیو آزادی گفت، پاکستان در این بخش نقش اساسی دارد و تا زمانی‎که بالای پاکستان فشار آورده نشود طالبان مسلح به مذاکرات صلح آماده نمی‎شوند.

فرشته ندا

XS
SM
MD
LG