پس از نصب موانع آهنی از سوی ارگانهای امنیتی در شهر کابل شماری از باشندههای این شهر میگویند، نصب موانع امنیتی که حالا دوباره تخریب و در آن تغییرات آورده میشود هزینه مالی زیادی را هدر دادهاست.
آنان روز دوشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفتند، این طرح پیش از آن که اجرا شود، دقیق روی آن کار نشده بود و مشکلات زیادی را برای مردم ببار آوردهاست.
حبیب و جواد دو تن از باشندههای کابل در این مورد میگویند:
"در این طرح بودجه دولت زیاد مصرف شده، آنان اینقدر فکر نکردند که موتر امبولانس میگذرد مردم کوچکشی میکنند، اطفائیه چی رقم بگذرد آیا آنان پرواز نمایند این یک اشتباه بزرگ است باید جبران شود."
"ما از دولت میخواهیم کسیکه این مفکوره را داده پول بودجه ملی را روی آن مصرف کرده از او باید پرسیده شود که شما وقتی این نظریه را داشتید آیا مشکلات مردم را در نظر نگرفتید که موترهای اطفائیه، امبولانس چی رقم بگذرند؟"
آنان میگویند که هماکنون مسئولان مربوطه موانع آهنی از ساحات پل محمود خان، شاه دو شمشیره و سینما پامیر را تخریب کردهاند.
باشندههای کابل میگویند، با نصب موانع امنیتی در شهر نهتنها امنیت تأمین نمیگردد بلکه مشکلات زیاد را برای موترهای اطفائیه و باربری خلق کردهاست.
این در حالیست که پس از حمله مرگبار موتر بمب بر چهارراهی زنبق شهر کابل که در آن صدها تن کشته و زخمی شدند حکومت افغانستان طرحی را برای تأمین امنیت این شهر اجرا کرد که با نصب موانع آهنی در سرکها از ورود موترهای کلان باربری در نقاط مرکزی شهر جلوگیری شود.
بر اساس معلومات مقامات امنیتی طرح ایجاد موانع از سوی یک کمیسیسونیکه در رأس آن شاروالی کابل قرار دارد به راه انداخته شدهاست.
پیش از آن ارگانهای امنیتی به همکاری شاروالی کابل بهخاطر تأمین امنیت بهتر روند برداشتن دیوارهای سمنتی را در این شهر آغاز کرده بودند و بهگفته مسئولان هنوز هم این روند ادامه دارد.
از سوی هم قوماندانی امنیه کابل میگوید، موانع آهنی در شهر کابل مطابق یک پلان منظم و بهخاطر تأمین امنیت در این شهر نصب شدهاست.
حقنواز حقیار معاون محافظتی قوماندانی امنیه کابل روز دوشنبه در صحبت با رادیو آزادی در پاسخ به این که چرا موانع آهنی دوباره تخریب میشوند، گفت:
"در محلاتیکه نصب شده مطابق پلان است و پلان برایشان داده شده و همان قراردادی که در ارتباط به این مسئله کار میکند، مستقیماً در آن محلات باید نصب نماید. متاسفانه در جاها شاید خلاف پلان عمل کرده در بعضی نقاط منجر به این شده که دوباره آن را بکنند و در جاهای که تعیین شده نصب نمایند."
آقای حقیار میگوید بهخاطر رفت و آمد موترهای اطفائیه ساحات دخولی تعیین شده و آن ساحات همیشه باز است تا این موترها رفت و آمد نمایند.
از سوی هم مسئولان شاروالی کابل میگویند، نصب موانع امنیتی در شهر کابل تصمیم این اداره نبوده بلکه از سوی نهادهای امنیتی است که توسط یک کمیسیون مشترک و شرکت خصوصی برای بهبود امنیت شهر نصب میشود.
با این همه عطاالله حیران یکتن از کارشناسان اجتماعی نصب موانع آهنی در شهر کابل را خاک زدن به چشم مردم و حیف و میل سرمایه ملی میداند.
آقای حیران میگوید، اگر حکومت واقعاً میخواهد امنیت را تأمین نماید، میتواند با نصب وسایل فنی و پیشرفته امنیت را در تمام شهر کابل تأمین کند.
گزارش: فرشته ندا