فارن پالیسی
نشریه فارن پالیسی امریکا در یک عنوان خود می نویسد که جنرالان امریکایی در افغانستان ناکام شدند.
نویسندۀ این مقاله خود نیز تجربۀ جنگ افغانستان را دارد.
جیسن دمپسی مینویسد که اردوی امریکا اینکشور را در افغانستان ناکام ساخت و این ناکامی تکتیکی نه بلکه یک ناکامی در نحوۀ رهبری جنگ بوده است.
نویسنده به این باور است که نقش رهبری کنندۀ جنرال دیوید پیترویس و رهمنودهای نظامی ضد شورش بسیاریها را متقاعد ساخته بود که اردوی امریکا خود را به شکل دراماتیک با جنگهای افغانستان و عراق عیار خواهد ساخت ولی جای تأسف است که چنین تغییر و تحول ظاهری بود.
آقای دمپسی می افزاید وقتیکه جنرال ستنلی مککریستال در سال ۲۰۰۹ مسئولیت قوماندانی نیروهای امریکایی در افغانستان را بدوش گرفت هنگام بازدید با افسران و عساکر همیشه از همه میپرسید که اگر ضرورت باشد که تا پیروزی در افغانستان بمانیم چه چیزی میتوانید انجام دهید که هنوز نشدهاست؟
جسن دمپسی مینویسد که او هنگامی که جنگ در افغانستان به شدت ادامه داشت عملیات یک لوا را در شرق اینکشور رهبری میکرد.
وی مینویسد که این واضح است که سؤال مذکور بسیار درست است ولی با در نظرداشت تجارب سابق یک نیرنگی در آن نهفته است.
نویسنده به این باور است که پاسخ درست این بود که همه سربازان به جنگ اعزام شوند و تا بدست آوردن یک برداشت درست از صحنه و محیط بررسی پیشرفتها صورت گیرد ولی بنوشتۀ آقای دمپسی اردو حاضر نبود چنین کاری انجام دهد.
والستریت ژورنال
در این میان، روزنامۀ وال ستریت ژورنال به مشکل تروریزم و دهشت افگنی در پاکستان پرداخته مینویسد که پاکستان هنوز هم کدام علامۀ از خود نشان نداده که دال بر دست کشیدن واقعی اسلام آباد از حمایت گروههای جنگ نیابتی چون شبکۀ حقانی باشد.
روزنامه مینویسد که روابط شبکۀ حقانی با پاکستان برای یک حل سیاسی بسیار مهم است.
ولی اسلام آباد هنوز برای پایان دادن به حمایت خود از گروههای جنگ نیابتی و یا رغبت واقعی برای تعامل و سازش با حکومت افغانستان از خود آمادگی نشان نداده است.
ولی باز هم تصامیم نهایی حکومت رئیس جمهور ترمپ در بارۀ جنگ افغانستان که تلاشهای نظامی خود را در اینکشور افزایش خواهد داد به امکان شکست شبکۀ حقانی و یا مجبور ساختن آن به همکاری یا جدا ساختن این شبکه از استخبارات پاکستان ارتباط میگیرد.
وال ستریت ژورنال مینویسد که حکومت پاکستان از چندین دهه به این سو برای منافع خود در افغانستان از شبکۀ حقانی کار گرفته است.